icon

Viazanie kupírovaných ušiek u psíka

2. mar 2025

Ahojte. Neviete či aj veterinár viaže kupirované ušká u psíka? Ďakujem

bg92
2. mar 2025

🍿

cina1
2. mar 2025

a nie je to uz nahodou zakazane - kupirovanie usi?

autor
2. mar 2025

@bg92 neni to myslené ako nejaká provokácia ( viem že tu dostanem extrémny hejt), no potrebujeme niekoho nájsť, keďže psík je z USA 😄

autor
2. mar 2025

@cina1 nieje zo Slovenska, no z USA

cina1
2. mar 2025

akoze ste ho doniesli s kupirovanymi uskami z USA? ja nerypem, len sa pytam

autor
2. mar 2025

@cina1 bol nám dovezený chovateľom, robí sa to dosť často, aj z iných krajín.

cina1
2. mar 2025

tak uz len s vetom sa spoj nejakym, ved urcite s nim pojdes k veterinarovi,ci?

autor
2. mar 2025

@cina1 už sme boli, no uška mal práve zviazané tak nám to vôbec nenapadlo. A hlavne k tomu kde sme boli, viac chodiť nebudeme.

cina1
2. mar 2025

no tak kontaktujte ineho, ved zajtra si najdi nejakeho a zavolaj tam

nynia
2. mar 2025

Co viem, tak vacsina chovatelov kupirovanych psikov dava prirucku ako viazat, na Slovensku nenajdes nato vela odbornikov kedze je to tu zakazane tak ani nemaju kde ziskat v tom prax. Ja by som to riesila s chovatelom, urcite sa tomu bude rozumiet viac ako veterinari na Slovensku.

autor
2. mar 2025

@nynia chovateľ je z USA, ten mi to moc neukáže.

kiki68
2. mar 2025

Tak nech to ukaze cez kameru online, u nas necakaj pomoc, je to zakazane. Iba vylepovanie ucha je dovolene, Ale tam neni iny zasah, to je iba rolka tamponu a leukoplast pre stenata niektorych plemien.

colsami
2. mar 2025

Ries to s chovatelom, kludne si mozete dat online videohovor, pripadne Ti nakameruje a vysvetli. Bezne vysvetlujem podobne zalezitosti cez kameru a hovor, ak mam daleko majitelov. Nie je to ziadna veda. Urcite o tom vie 100x viac ako hocijaky veterinar - ver, ze toto nie je v kompetencii ani odbornosti veterinara, riesit a vediet specificke upravy konkretneho plemena.

nynia
3. mar 2025

Autorka neviem odkial si ale napr z BA Srbsko nie je az tak velmi daleko a tam je kupirovanie povolene, bezne su specializovane aj kliniky nato tak by bolo dobre ist niekde blizko hranic a vsetko ti vysvetlia, ukazu. Alebo cez ten videohovor s chovatelom skusit v 21.storoci sa da osobny kontakt lahko nahradit alebo nech ti posle nejake weby, videa kde to je spravne znazornene.

autor
3. mar 2025

@nynia Som z Ba, možno to aj tak spravím ako radíš, nech je všetko ako má byt’.

colsami
3. mar 2025

Videla som nejednu pracu zo Srbska, urcite by som si tam nesla dat riesit psovi usi a najma nejakemu z ameriky 🙈
Fakt si daj ten hovor s chovatelom. Uplne bezne sa to tam robi. A nie je na tom nijaka veda realne, co s tymi usami.