Viazanie kupírovaných ušiek u psíka
Ahojte. Neviete či aj veterinár viaže kupirované ušká u psíka? Ďakujem
a nie je to uz nahodou zakazane - kupirovanie usi?
@bg92 neni to myslené ako nejaká provokácia ( viem že tu dostanem extrémny hejt), no potrebujeme niekoho nájsť, keďže psík je z USA 😄
@cina1 nieje zo Slovenska, no z USA
akoze ste ho doniesli s kupirovanymi uskami z USA? ja nerypem, len sa pytam
@cina1 bol nám dovezený chovateľom, robí sa to dosť často, aj z iných krajín.
tak uz len s vetom sa spoj nejakym, ved urcite s nim pojdes k veterinarovi,ci?
@cina1 už sme boli, no uška mal práve zviazané tak nám to vôbec nenapadlo. A hlavne k tomu kde sme boli, viac chodiť nebudeme.
no tak kontaktujte ineho, ved zajtra si najdi nejakeho a zavolaj tam
Co viem, tak vacsina chovatelov kupirovanych psikov dava prirucku ako viazat, na Slovensku nenajdes nato vela odbornikov kedze je to tu zakazane tak ani nemaju kde ziskat v tom prax. Ja by som to riesila s chovatelom, urcite sa tomu bude rozumiet viac ako veterinari na Slovensku.
@nynia chovateľ je z USA, ten mi to moc neukáže.
Tak nech to ukaze cez kameru online, u nas necakaj pomoc, je to zakazane. Iba vylepovanie ucha je dovolene, Ale tam neni iny zasah, to je iba rolka tamponu a leukoplast pre stenata niektorych plemien.
Ries to s chovatelom, kludne si mozete dat online videohovor, pripadne Ti nakameruje a vysvetli. Bezne vysvetlujem podobne zalezitosti cez kameru a hovor, ak mam daleko majitelov. Nie je to ziadna veda. Urcite o tom vie 100x viac ako hocijaky veterinar - ver, ze toto nie je v kompetencii ani odbornosti veterinara, riesit a vediet specificke upravy konkretneho plemena.
Autorka neviem odkial si ale napr z BA Srbsko nie je az tak velmi daleko a tam je kupirovanie povolene, bezne su specializovane aj kliniky nato tak by bolo dobre ist niekde blizko hranic a vsetko ti vysvetlia, ukazu. Alebo cez ten videohovor s chovatelom skusit v 21.storoci sa da osobny kontakt lahko nahradit alebo nech ti posle nejake weby, videa kde to je spravne znazornene.
@nynia Som z Ba, možno to aj tak spravím ako radíš, nech je všetko ako má byt’.
Videla som nejednu pracu zo Srbska, urcite by som si tam nesla dat riesit psovi usi a najma nejakemu z ameriky 🙈
Fakt si daj ten hovor s chovatelom. Uplne bezne sa to tam robi. A nie je na tom nijaka veda realne, co s tymi usami.

🍿