icon

Vyberáme medzi zlatým retrieverom a huskym

kikuska202
13. aug 2024

Ahojte všetci psičkari a psičkarky, nedávno mi umrela jedna čivava 😔 a teraz som sa rozhodla kúpiť nejake vacsie plemeno. Rozhodujem sa medzi zlatym retrieverom a huskim. Co z toho by ste mi odporucali? Sme rodinka s deťmi, mame velky dvor a psikovi mozeme poskytnut pravidelne vychádzky. Mate nejake skúsenosti?
Dakujem

Strana
z2
kikuska202
autor
13. aug 2024

@jumama Ďakujem, idem si to pozriet

katarinaba
13. aug 2024

Psa si mas v prvom rade vybrat podla ucelu jeho vyuzitia tebou. Preco prave husky? Preco prave retriever? Obe su pracovne psy. PRACOVNE. Cize potrebuju pracovat - to znamena zamestnat ich telo ale aj mysel. Obycajna prechadzka takemu psovi nestaci. Potom je z toho rozryta zahrada, rozkusane veci, neovladatelne spravanie. Co tak zajst do kategorie spolocenske plemena psov - napr. taky pudel - mas z nich aj rozne velkosti.
Uz tu bolo tolko tem, ako maju retrivra a maju vsetko znicene, nikoho nepocuva, dokonca utocil na cvicitela.
Ak uz si musis vybrat z tychto dvoch tak radsej retrievera, ale pamataj, ze je to polovnicke plemeno, ma lovecke pudy, tak ak mate doma napr. hydinu, odporucam ju poriadne zabezpecit.
No a bez ohladu na plemeno - vycvik poslusnoti - mozete sa vyhnut vela neprijemnym situaciam.

trema
13. aug 2024

Mali sme predtym retrievera a bola to laska ❤️ teraz mame chodskeho psa, skus pozriet aj toho, je mensi ako retriever, ale rovnako mudry, priatelsky, aj na prechadzky, aj na lenosenie

biba_18
13. aug 2024

ja by som jej tiež odporučila pudla ...

katkaseiner
13. aug 2024

@kikuska202 labrador je charakteristikou velmi podobny (az identicky) ako zlaty retriever. Tiez sme riesili tuto dilemu... nakoniec kvoli srsti sme sa dali na labradorku - nedaj sa oklamat... darmo ma srst kratku, u nas bolo ako nasnezene.... cize vo vnutri ak ho budes mat, pocitaj s dennym vysavanim...
Z velmi zleho dovodu sme o nasu labradorku prisli - ale zaobstarali sme si dalsiu. Toto plemeno je fakt top, Ale poviem ti ze pri porovnani labradorky a labradorky je to nebo a dudy... proste teraz sme vychytili neriadenu strelu. Ako nehovorim, pracujeme na tom aby bola taka ako ta predosla, ale bude to vacsia fuska.

nenne27
13. aug 2024

@kikuska202 prvy rok s nasim psom som schudla 8kg...nestihala som ani poriadne jest, chodila som denne na prechadzky, hrali sme sa, cvicili sme ho, makacka totalna. V robote si suskali ze mam nejaku chorobu ked som tak schudla :D a to nebol husky, ale cuvac a husky je podla mna este narocnejsi pes...
Podla mna husky je ok ak sa mu mienis venovat na 200%, chodit s nim na cvicak, byt dosledna a makat.ak sa na toto necitis, neodporucam.

angelinja
14. aug 2024

spanielsky vodny pes, pudel, labradoodel

Strana
z2