Zákaz vstupu so psom do obchodu
Ahojte. Prosím vás, potrebujem sa poradiť. Mám malého 2 kg psíka, naučený všetkým hygienickým návykom, nešteká, je kamarátsky, miluje ludí aj deti. Len je chorý, má problém so srdiečkom + každú hodinu sa musí venčiť, takže je pre mňa nepredstavitelné nechať ho samého doma. Rozumiem také obchody s potravinami, že tam pes z hygienických dôvodov nemôže… ale… napr. pepco, kik, action…a veľa iných obchodov.. Mám psíka v taške a vyhadzujú ma odtial že nemôžem vstúpiť so psom. Keď potrebujem niečo kúpiť a nemôžem s ním vojsť, tak mám proste smolu. Niektoré obchody ani nemajú eshop, takže neviem to ani objednať domov. A nechať ho samého pred obchodom určite nehrozí.. chcem sa preto len opýtať, neexistuje nejaká výnimka pre chorého psíka že môže do daného obchodu ísť? Možno som naivná, ale je to pre mňa dosť problém, no pes je pre mňa na prvom mieste takže určite ho nenechám doma trápiť sa aby som ja mohla ísť do obchodu.. len sa informujem. Ďakujem 🙂
@petuska652
Toto myslenie, tento postoj dokáže pochopiť,len ten kto to priamo zažil na vlastnej koži. Tiež som mala psíkov u ktorých keď už prišiel vyšší vek, prišli aj zdravotné problémy a tiež sme to riešili 😔. Momentálne máme 2,5kg 4 ročnú čivku, ani v najhoršom prípade by som ju nenechala pred obchodom. Chodí s nami všade,ak ideme do obchodu máme ju v taške pre psov,pri vstupe do obchodu tipu Pepco,Kik,menšie predajne sa opýtame s tým, že ju ukážeme a ešte sa nám nestalo aby nám povedali, že nemôžeme s ňou vojsť. Chodíme s ňou aj do Lidlu, v plne uzavretej taške pre psov, tašku si dáme dole do vozíka na miesto na fľaše, krabice,do časti,kde sa vozík vyklápa, je to vychovaný pes, nikto o nej ani nevie,nikoho neobťažuje, nemôže nič pošpiniť a ani chĺpok z nej nemôže odletieť, lebo je dnu v taške. Chodíme s ňou aj do reštaurácie, chodia tam aj psy oveľa väčšie, no vychované, vždy ma svoju tašku,v ktorej sedí,nikdy nie priamo na stoličke,alebo lavičke pre ľudí. Myslím ,že väčší problém ako so psami v takýchto prevádzkach je s nevychovanými deťmi a ich arogantnými rodičmi, ktorý sa tvária,že je to v poriadku, že vás obťažujú ich úžasné deti, ktoré oni nedokážu vychovať, ešte len vojdete do obchodu a počujete dieťa na opačnej strane obchodu ako vreští a úžasný rodičia, sa zmôžu maximálne na to, že veď je to dieťa,veď je to normálne. Nie nieje! Tiež mám dcéru tiež bola malá ale vždy vychovaná, nikdy nikoho neobťažovala.Môj postoj. Prajem čo najlepší zdravotný posun psíkovi.
@kittykat22 nuž,pri Tom ako vidim to vzdelávanie a úroveň tu na MK. Kde je problém domáca úloha a to,že učiteľka povedala,že musia prepisovať poznámky,kde nestačia prázdniny a dieťa musí oddychovať počas školského roka.....kde si decko môže dovoliť čokoľvek,ale slušnosť "je jeho rozhodnutím" a má právo si vybrať. 🤷. To nevidím na silnú generáciu pre stavbu dokonalého dôchodku a teda o tom zdravotncive tiež teda dosť pochybujem..Žiaľ,rodičia,ktorí vedia umravnit svoje deti v kaviarni,reštaurácii,su ti ,ktorí to "zvládajú",ale teda decká,čo vrestia v restikach a kaviarňach,,nevidím ako tu "pravú ,orechovú" budúcnosť tohto národa. Nehovorím samozrejme o baby friendly priestoroch. Ale priestoroch kde si človek príde vychutnať jedlo kávu,pokec s kolegami kamarátmi. Väčšinou reálne nikto ani netuší,že pod nohami môže mať niekto psa. O vrestiacom decku vedia všetci. Faktom ostáva,že má človek možnosť výberu. Sú ,predpokladám zariadenia,kde zveri nemôžu,tak nech sa páči. Mne sa páči,že už začínajú aj prevádzky so zákazom vstupu deti do 18. Rokov🤣.a pribúdajú.
Inak, myši a potkany, ktorí sú bežní obyvatelia väčšiny obchodov s potravinami, vám nevadia?
@1matane mne tiez. Obchody su pre ludi. Ak chce niekto psa mal by sa postarat o to aby mal.kde byt ked chce ist do obchodu.
@maciatkolulu mne sa paci aj to
Clovek chce mat klud. Ale.aj pes v restike kaviarni mi jednoducho vadi.
@petuska652 snad nejdes porovnavat dieta a psa co caka pred obchodom. Kto by ti ho ukradol?
@slniecko66 psy sa bežne kradnú spred obchodov, by si sa cudovala
@petuska652 ja mám border kolie. Psa a fenu a bežné s nimi chodím do pepka,kiku, do actionu nie tam je zákaz ale vždy sa slušne opýtam ale keďže sú obaja slušný a hneď sa chcú mojkat a poznajú ich od šteniatka tak nás v pohode pustia,dokonca nám ich aj postrážila ak je treba. A to sú že ozaj mohutné psy.
jedine kde nemôžeme je dmko kvôli chemikáliám ale inak chodíme s nimi vsade
@nelka93 prepac aj sa cudujem. 😀
@modrykolibrik Ja som bola u nás v Pepcu s mojou 2 kilovou čivavou a mala som ho v taške, ktorá bola zazipsovaná. Pes bol úplne ticho v taške, dokonca spal. A aj tak si ho predavačka všimla a robila cirkus, že ani pes v taške tam nemôže ísť 🤔 A musela som odísť z predajne 😒 Odvtedy som v Pepcu nebola. Pritom s ním chodím do Tedi, Kik, dokonca aj do OC ide. Aj na kávičku ideme spolu. Jedine Pepcu sa vyhýbame 😅
@zuri5663 sa čudujem ja som tam mala oboch a nikto mi nič nepovedal. Asi preto,že boli až dvaja 😂 možno sme sa tam aj stretli
Ja osobne stále nerozumiem tomu prečo by psy nemohli, keď vidím ako sa chovajú ľudia, tak verím tomu, že jeden pes to neurobí horším. Bavme sa o nejakom malom fakt v kabelke. V zahraničí normálna vec. A ja som skromne za. Koľko smradu. Koľko ľudí v obchode si otvori jedlo a robí bordel, že sa nedá dýchať 🙈ten jeden pes by ma nijako netrápil. Ak by mal nahubok alebo iný typ pravidla aby boli všetci spoko, bola by som za. 😀
@petuska652 bud strazenie doma zabezpecit, alebo zoberte kamosku na nakup a ona vas pocka vonku so psikom. Jednoduche riesenie. Len mi nehovorte ze nemate kamaratov ...
Neviem si predstaviť koho moze ohrozit, alebo ake skody moze napachat dvojkilovy pes v taske. Ze by tym, ze dycha? Ved to nie je 50 kilova doga! Stacilo by menej histerie a viac empatie.
@slniecko66 a prečo nie, pes je takisto živý tvor ako aj to dieťa..
@petuska652 prepac ale o tomto sa nebudem dalej bavit. Dieta a zviera su 2 odlisne veci. Ak nechapes aky je rozdiel nechat male dieta a psa cakat pred obchodom tak nie je o com.
Ludia, niektoré psíky stoja tisíce eur, fakt si myslíte že niekto nechá takého psa bez dozoru?😅 veď tu sa kradne všetko čo sa len ukradnuť dá, takže nie psa vonku nikto rozumný bez dozoru nenechá
@slniecko66 ja velmi dobre rozumiem, len neviem či aj ty 🙂
@petuska652 nemas dieta vsak?
@petuska652 tak nechaj psa doma ...je úplne cez čiaru porovnávať zviera s dietatom
V ziadnom obchode v ktorom su aj potraviny vam nedovolia vstup zo psom, to by musel byt slepecky pes a nie taky kabelkovy, nikoho nezaujima ze ci ten pes ma take alebo onake problemi, tam ide o tu hygienu ktora musi byt dodrzana v obchodoch. Tenn pes tu chvilu vydrzi aj sam doma.
@petuska652 ale to je problem toho majitela. Preco by som.ja mala trpiet psa v obxhode ebo v restike.
Ja som robila nejaký čas v kaviarni, kde prísť mohli, ale stalo sa, že zvyšok osadenstva v kaviarni to komentoval. No proste tam boli ľudia, ktorým sa to nepáčilo. Nie vždy sa to páčilo ani nám, obsluhe: najmä ak išlo o väčšie plemeno, kombinácia daždivého pocasia a vlhkej srsti to nebolo to prave orechové v kaviarni 😶 Ale popravde, deti sa tam viac motali pod nohy, zažila som aj pani, ktoré vyložila batoľa na stôl v strede kaviarne, že bude tam prebaľovať, aj bezdomovca, ktorý sa tam nejak pritmolil, zaspal a ošťal stoličku a koberec (my sme sa ho snažili slušne vypoklonkovat, ale ozval sa jeden chlap, že ak v Tom budeme pokračovať, zacne si nás nahrávať a urobil brutalny cirkus, že čo si to dovoľujem, objednal mu dokonca aj kávu, ktorú ten bezdomovec akurát len vylial po stole - to bol vtedy ten moment, že práca fajn ako brigáda, rýchle a dobré peniaze, ale mám to v pi*i). Alebo keby ste videli, koľkí presosvsju v KE na Hlavnej pod tymi stolmi na terasách, spia tam celú noc a co tam robia, v živote by ste si tam nedali obed. No a pikoška do budúcna, nikdy, nikdy si nedávajte jedlo na takej terase, kde majú vylozene cukornicky či nebodaj príbor na stoloch.. malé, naozaj špinavé deti a la Luník IX chodili po meste a cucali z tých cukorniciek cukor a vrátili späť, mňa skoro vytoto, keď som to uvidela, hneď sme to zrušili šéfovi, že blby nápad. No proste, so psami nemám žiadne takéto historky, ako s ľuďmi 🙈 ale ináč mi nevadia, ani v obchode nejak extra, najmä ak sú v kabelke. V reštike by mi vadili, ak by boli fakt uslintane, ustekane, sediace na stoličke, a pod.
Nikdy by som nenechala psa cakat pred obchodom. Mimochodom mam dvoch a kazdy stal niekolko tisic eur urcite by som to neriskovala… a zatial som vzdy vsetko vybavila i s nimi… mne je to fuk komu co prekaza, mne tiez prekazaju nevychovani a hlupi ludia a tolerujem ich…

@nacomeno2 lebo im tam pes vadí a bodka... Sú ľudia, ktorým vadí pes tak všeobecne kdekoľvek. Mnoho je aj takých, ktorým vadí celkovo v meste lebo veď patrí na dvor a pod, a nie to ešte v obchode... Nevravím, že vždy to tak je, ale často je to proste vyslovene len o tom ich vlastnom presvedčení ako by to ne/malo byť, a nie o snahe zvyšovať hygienický štandard v obchodoch/o záujme o alergikov...