Zákaz vstupu so psom do obchodu
Ahojte. Prosím vás, potrebujem sa poradiť. Mám malého 2 kg psíka, naučený všetkým hygienickým návykom, nešteká, je kamarátsky, miluje ludí aj deti. Len je chorý, má problém so srdiečkom + každú hodinu sa musí venčiť, takže je pre mňa nepredstavitelné nechať ho samého doma. Rozumiem také obchody s potravinami, že tam pes z hygienických dôvodov nemôže… ale… napr. pepco, kik, action…a veľa iných obchodov.. Mám psíka v taške a vyhadzujú ma odtial že nemôžem vstúpiť so psom. Keď potrebujem niečo kúpiť a nemôžem s ním vojsť, tak mám proste smolu. Niektoré obchody ani nemajú eshop, takže neviem to ani objednať domov. A nechať ho samého pred obchodom určite nehrozí.. chcem sa preto len opýtať, neexistuje nejaká výnimka pre chorého psíka že môže do daného obchodu ísť? Možno som naivná, ale je to pre mňa dosť problém, no pes je pre mňa na prvom mieste takže určite ho nenechám doma trápiť sa aby som ja mohla ísť do obchodu.. len sa informujem. Ďakujem 🙂
@petuska652 netuším do ktorého kiku chodíte ale tam smie psík ak ho ma pan na rukách alebo v taške
A inak čo sa týka Pepca, tak majú uvedené toto 🙂 Tam pes môže 🙂 Možno ešte dodám, že viac si všímať, či je tam naozaj striktný zákaz (či už si overiť piktogramom alebo takto na nete, nájsť si niekde pravidlá atď) a nenechať sa len tak odbiť...
https://pepco.sk/customer_news/predpisy-pre-vst...
@petuska652
@petuska652 Mám malého 4 kg ratlíčka a ešte nikde mňa s nim nevyhodili.U nás sú aj kaviarne a reštaurácie kam môžeš ísť so psom. Akurát teda do potravín s nim nechodím.
Neexistuje ziadna vynimka. Je to stale len zviera nie clovek tak tu chvilku by pred obchodok vydrzal alebo doma.
@petuska652 ja som videla v pepcu aj kik psa,aspon si myslim ze tam.. ono to zavisi od predavacky,ci si vsimne,alebo ako to riesi..navyse vezmi si tasku na psa,prehod cez plece a nikto si to ani nevsimne.su aj take co vyzeraju ako kabelky.ja som tiez tak mala a nikto nemal paru ze tam mam psa a to naozaj nikomu ani vadit nrmoze ,ked ho mas v zavretej taske na pleci
@jaond19 nepocula som o ziadnom pripade kde by niekto ukradol psa 🤣 a to som zila uz vo viacerych mestach a vsade ludia bezne tak nechavaju hlavne take male plemena. Ale stale plat, ze doma by urcite vydrzal a tam ho nikto neukradne. Nehovoriac o tom, ze kazdy pes v EU musi mat cip takze by to nemalo ziaden zmysel a aj takmer vsade uz su poulicne kamery...
@lilope vidno, že nemáš psa, inak by ti taký blud nemohol napadnúť - ešte si nepočula, že sa kradnú psy spred obchodov ??? Napadnutie iným psom, alebo dokonca kopnutie do psíka dementnými " ľuďmi " ????
@nynia ako uprimne, nechas kabelku za 4k 15 min pred obchodom? Lebo to je realms cena niektorych plemien s PP, tie psy su trendy a potom ich zneuzivaju casto na mnozenie, alebo prekupuju dalej. Je to cela mafia na medzinarodnej urovni, stacilo mi robit par veci pre rescue network, tie psy sa v pohode pasovali do USA za strasne sumy, vybrali cip, nahodili novy c na ti vystavili papiere. A bolo hotovo. Alebo sa nasli o 3 eoky komplet zdevastovane v nejakom OZ, ktore overilo cip. Aj take pripady boli. Cize ja by som v ziadnom pripade psa pred obchodom nenechala. Mne napr ked som cakala na niekoho pred obchodom zrazu typek ponukal prachy na ruku za mojho psa ( buldocka), akoze hned som isla prec, nech sa nepokusi o nieco este horsie. Podobne sa mi stalo vo Viedni pri venceni “ to mate draheho psa ze “, nejaky typek z Yugo. Pre nich je to rychly zisk penazi. Doteraz sa riesia pripady psov, co takto ukradli a uz ich nebolo. O tom, ze pes aj za 40 eur z utulku je clean rodiny ani nehovorim. Psa a dieta bez dozoru nenecham z principu. 100 ludom sa nic nestane a mne zrovna
@rachel36a mne sa napríklad hnusí keď si žena v obchode skúša plavky na ostro a potom ich zašpinené od ženského vytoku vráti na vešiak a odíde 🤢🤮
A áno píšem to z vlastnej skúsenosti keďže sa mi taký kúsok v obchode dostal do ruky, skoro som sa povracala v tom obchode. A nikto s tým nič nespraví.
Takže niekedy ľudia vedia byť väčšie prasiatka ako pes
Čo ten pes v obchode urobí? Pokiaľ je čistý, nevyšpiní sa tam 🤷
Mňa by zaujímalo, čo vám tak strašne vadí na psoch v obchode? Bežne som stretla psíkov v Martinuse, Starbuckse, obchodoch s oblečením atď a nikdy žiaden pes neobťažoval okolie. Zato stretneme ukašlané a usoplené deti, ktoré potrebujú akurát tak posteľ a nie sa brázdiť obchodmi s mamičkami, alebo dôchodcov ktorí pochytajú holými rukami všetko čo sa dá a potom sa ešte hrabú v pečive a veeela ďalších príkladov. Idete na kávu a tam nevychované decko vreští, behá a otravuje život ostatným návštevníkom, potom tam príde niekto so psom a pokiaľ si ho nevšimnete tak v 90% prípadoch ani netušíte že tam nejaký pes je(samozrejme pokiaľ je vychovaný a naozaj si len tichucko leží pod stolom)
Pes do obchodu nepatrí.
@petuska652 a ked si v praci,tak s kym je pes?
Pes do obchodu nepatri, do ziadneho
@alica110
@terina25 našťastie to tak nie je.... A úprimne,naozaj niektorí ľudia by tam skôr nepatrili. Ako tu už bolo písané (a to som matkou troch detí) ,zatiaľ má v žiadnom obchode,reštaurácii,kaviarni,proste nikde na verejnosti,uzatvorených priestoroch,neobťažoval pes,zato nevychovani,primitívni ľudia dosť často. Ale to som už našťastie videla riešiť. A matky s ich free style výchovou sú kapitola sama o sebe.
@nynia u nás v Ba spred Lidlu už ukradli minimálne 3 psov. A to sú len tí o ktorých viem. Jedného potom našli v lese u bezdomovcov. Ďalší sa nenašli.
Bolo tu už aj pár diskusii že ukradli psa spred obchodu a to každá jedna autorke naložila ci je normálna že psa necháva pred obchodom.
To že "ty si nepočula" o tom, neznamená že sa to nedeje.
@kittykat22 nemám pocit že by som v mojom príspevku stavala psa pred človeka. Ale ani mne nie je príjemné keď vidím ako človek (dieťa, dôchodca, dospelý, to je jedno) si najskôr kvalitne nachrchle do rúk a potom tými istými rukami sa ide hrabať v pečive. Ľudia čo berú psa do obchodu ho teda do pečiva nepustia a nebavíme sa tu ani o konkrétne potravinách, ale všeobecne. Minule tu bola diskusia kde bolo spomenuté, ako nejaká mamička zobrala totálne choré decko do detského kútika lebo ona sa nebude doma nudiť. To nie je nechutne a nehygienické, hej? Len zviera je ten najväčší roznášač neviem čoho všetkého, že... A mimochodom, ja žiadneho psa nemám 🙂
@nacomeno2 dodnes si pamätám video spred pár rokov - záber z kamery, kde zamestnanec nejakej gastro prevádzky v OC si špáral v zadku/okolo konečníka, potom si ovoniaval ruku a veselo pracoval ďalej. Ono aj štatisticky (dá sa to dohľadať) výrazne najviac (marí sa mi, že je to niečo nad 70%) ochorení z potravín vypukne z dôvodu nesprávnej hygieny zamestnancov. A inak to nebude (resp. asi ešte horšie) ani so zákazníkmi. Ja osobne obchody absolútne nepovažujem za nejaké čisté, hygienické miesta - skôr keď si uvedomím čo a ako tak je to dosť nechuťárna 😁 a pes tam je ten najmenší problém 🤷♀️
@kiki68 moze ho nechat doma, napisala som, co vidim, ze tak nechavaju a ja som nepocula, zeby ukradli (to nie je synonymum, ze sa to nedeje ale moja skusenost nic viac). Neznamena to, ze tak svojho psa by som nechala. Pes je stale len zviera, nie je to male decko takze vie vydrzat aj sam doma a v dnesnej dobe su aj takmer na celom SK rozne psie skolky, ktore beru bud na cely den alebo na par hodin tak aj to je riesenie zaniest tam psa kym si clovek nakupi a potom ho vyzdvihnut, tak isto poprosit niekoho z rodiny na postarazenie alebo kamaratku, susedu... Pes jednoducho nato nepotrebuje vynimku pre vstup do obchodu len preto, ze je chory.

@biba_18 tak tak, aj keby stáli 100€, pre mňa má nevyčísliteľnú hodnotu 🙂 .... Zaujímavý príbeh.. so šťastným koncom 😁 Ale však pravdu máš - ak nie je piktogram, resp jasné označenie, tak čo hundre 🤔