icon

Ženy v mužskej energii: Ako sa vrátiť k ženskosti?

21. apr 2024

Akurat som dopocuvala jeden zaujimavy podcast, kde sa rozoberalu zeny v muzskej energii a muzi zas v zenskej. Je to neskutocna pravda. Sama som bola mininalne 10 rokov muzskej energii. Mala som to z detstva, kde otec podvadzal mamu, tak som si zaumienila, ze ku mne sa muzi takto sprsvat nebudu. A kupodivu som stretavala samych slabochov, nie muzov. Kamosky naokolo niekedy nepohli ani prstom a tie vedeli zbalit na pekne reci tych chlapov a okolo mna sa vzdy motali umrncani muzi, ktorých som musela ja viest. Ziadna opora...samozrejme to bolo aj tam ze ja som bola trn general a muz sa len viezol. Po rozvode s prvym mužom som sa zacala zamyslat, ze cim to je, ze preco ti muzi s testosteronom nepritahujem:D na terapiach som prisla na to, ze cim to bolo. Trvalo mi asi 6 rokov, kym som sa dostala opat do svojej zenskej role a konecne mam uz 7 rokov vedla seba silneho a milujuceho muza, pri ktorom sa citim ako kralovna. Aj tu na fore velakrat vidim zeny v mojom starom JA. Opovrhujuce muzmi, velmi dominantne, miesto milujuceho manzela si svojim velitelskym pristupom vychovavaju druheho syna a nie manžela. Chcem tymto príspevkom poukazat, ze sila zeny nespociva v tom, ze aka je samostatna, silna, dominantna, ale skor je v zenskej laskavosti. Tym vieme pohnut muzmi, nie nasou sebestacnoztou.

subartic
21. apr 2024

@zmrzlinka2021 ano , jedna nakupuje, druhá vyvára. Ale stále sme ženy, a nezmení to nič . Sme ženy a nie drevorubačky alebo baníčky , nemakáme na stavbe s lopatou a nie sme v jednotke rýchleho nasadenia . Prečo asi ? Lebo sme biologicky ženy, máme vagíny , sme jemnejšie , subtílnejšie a naša energia má byť tak aj nasmerovaná . Svet máme tvoriť inak ako muži , povedala by som že ešte lepšie. Takže je to o pohlaví . Aj emancipácia má svoje hranice a tou sú biologické danosti . Ak by bola emancipácia nekonečná , nebudeme k svojmu životu potrebovať mužov, lebo všetko my samé .

subartic
21. apr 2024

@joannita mať posledné slovo k ženskej energii patrí , len nie tak ako ty prezentuješ. nauč sa spolupracovať a nie rozkazovať keď si doma , tam nie si vo veliacej pozícii ,tam si partnerka.

viestta
21. apr 2024

@subartic to, ze sme sa narodili s vaginou nas nepreducuje len k materstvu, mozme mat aj ine ambicie ako byt iba matka. To ze nam nenarastli svaly nas diskvalifikuje z toho aby sme kopali kanaly. Ale v zivote je okrem toho este tolko dalsich cinnosti, ktore zvladame rovnako dobre ako muzi. Na druhej strane, muzom nenarastli prsia, takze kojit urcite nemozu, ale nakrmit dieta z flase alebo poumyvat riady zvladnu v pohode, na to ziadne specialne organy netreba.
A ked som partnerka, tak nie som podriadena muzovi, som rovnocenny jedinec. Nemam rozkazovat ja jemu, on nema rozkazovat mne. Mali by sme sa o vsetkom dohodnut, niekedy za cenu ustupkov, ale neustupujem kvoli tomu, ze niekto u nas dvoch je ten velitel a ten druhy podriadeny.
A ak ma byt to posledne slovo "Ano, urobim tak ako si povedal" tak potom neviem ci s tebou mozem suhlasit.

minenkak
21. apr 2024

@subartic vieš koľko žien pracuje v hore s drevom s koňmi,vieš koľko žien pracuje na stavbách,vieš koľko žien pracuje ,ako vojačky v špeciálnych jednotkách,ženy niesi submisivnejsie,sú ľudia submisivnejsi a dominantnejsi

subartic
21. apr 2024

Byť ženou v ženskej energii je úplne o niečom inom ako tu mohé v posmeškoch píšete. To nie je submisívna žena , ktorá čaká muža doma, skáče mu okolo zadku , rodí a stára sa iba o deti a jej jedinou ambíciou je nájsť si potom nejakú nízkokvalifikovanú prácu . To je vzdelaná , emancipovaná žena ktorá veľmi dobre viečo chce , vytvorí si priestor pre seba , pre svoje koníčky a vytvorí si ochranu u muža , tak fyzickú ako aj finančnú , bezpečie . A ten muž jej to rád poskytne ak ona dobre s tou energiou narába a ak on je dostatočne silný . To je proste žena ktorá dráždi ostatné ktoré sú v tej mužskej , sú frustrované , unavené z neustáleho riadenia , rozhodovania , pripomínania , apelovania a aj tak ju ten muž má na háku a neurobí to alebo to urobí až keď spustí krik .

dskjhfdlkdjhl
21. apr 2024

@subartic To, ze ma zena vaginu, este nevylucuje, ze ma aj mozog, ale chapem, niektore to maju asi inak, no😝

subartic
21. apr 2024

@minenkak máš pravdu na stavbách s to len tak hemží ženami , betónujú , železné výstuže dávajú , dvíhajú ťažké vrecia s cementom . Špeciálne jendotky taktiež sú nimi preplnené , na slovensku ani ženy v peciálnych nie sú , teda nie priamo vo výkone , u paragánov som narátala až dve. V lesoch pracujú takmer výhradne muži .

viestta
21. apr 2024

@subartic emancipovana zena nepotrebuje financnu ochranu u muza. Leby doslo k najhorsiemu, vie sa aj sama zabezpecit. Dva prijmy su bonus, ktory prinasa spolocny zivot, ale nie je na to odkazana.
A nie, taka zena ako ju opisujes mna osobne nedrazdi. Ja ju obdivujem, ze toto dokaze (alebo dopusti?)

minenkak
21. apr 2024

@subartic a by si neverila koľko žien ja stretávam na stavbách,na strechách,v hore,jazdia na kamiónoch,autobusoch ,vlakoch,.A neviem kde esteyvidis ako na stavbe vláčia vrecia s centrom,už príde auto s betónom a tak sa betónuje

subartic
21. apr 2024

@viestta každá žena potrebuje finančnú ochranu , každá , inak by sme mužov po narodení detí nepotrebovali a boli by obyčajným odpadom . A to že žena zostane na deti sama je už bohužiaĺ nesprávny model , ktorému sa však niekedy nedá zabrániť. A som rada že také ženy obdivuješ . Ja som teraz v tej silnej mužskej energii a chcem sa dostať do tej ženskej , toto mi nevyhovuje.

minenkak
21. apr 2024

@subartic v lesoch nepracujú výhradne muži,len v susednej dedine, doma na Slovensku sú dve ženy ,čo robia s manželmi v hore s koňmi

subartic
21. apr 2024

@minenkak výborne , tak asi žiješ nie na Slovensku , ale niekde na Marse, lebo moja firma robí personalistiku asi 20 stavebným firmám a žien pracujúcich na stavbe je tam nula.

mikadooo
Autor odpoveď zmazal
minenkak
21. apr 2024

@subartic no a môj teraz vraví,že im ,žena prišla na stavbu s domiesavacom

viestta
21. apr 2024

@subartic necham ta zit v tom, ze bez chlapovych penazi je zena nic. (Ked sa nad tym co tu vypisujes zamyslam, tak zeny sa asi vydavalu kvoli chlapovym peniazom. No neviem ci toto je ten spravny model, ktory treba propagovat)

vvvvb
21. apr 2024

@viestta Keby len kvôli chlapovým peniazom 😀 ale celkovo, aby boli vôbec niekoho mali, boli vydaté. A doba sa zas tak veľmi nezmenila - mladá susedka, inteligentná, šikovná kočka mala ambície byť lekárkou, stretla fešáka a hups! zrazu bolo po ambíciách.

la_dolce_vita
21. apr 2024

Co sa tyka tych profesii, tak urcite je viac pritazliva, zenstejsia a imponuje viac muzom upravena, kultivovava sekretarka ako drevorubacka alebo murarka v monterkach 🙂 Take ja rada prenecham muzom..

la_dolce_vita
21. apr 2024

Oprava: kultivovana

subartic
21. apr 2024

dobre dámy ja som tu skončila , ja som momentálne v tej silnej mužskej , situácia ma donútila , roky som bola v ženskej hoci vediem vlastnú firmu a rozhodujem dennodenne, doma som mala dovolené byť ženou ktorá bola odbremenená od kontrolovania pravidiel , ťažkých prác , riešenia problémov, riešenie konfliktov detí . V krátkej dobe sa znova do nej vrátim a veľmi sa tomu teším , a nie nestane sa zo mňa žienka domáca, ani žiadna subka , naďalej si povediem svoj biznis , len znova odovzdám kompetencie mužovi ktoré mu patria a ja si vydýchnem . A rada v nej zostanem dlhodobo .

mikadooo
21. apr 2024

@subartic a čo by si robila keby muž konflikty detí riešiť nechcel? Alebo by ich trebárs riešil bitkou najstaršieho dieťaťa, lebo to je vždy na vine a "malo mať rozum"?

mikadooo
21. apr 2024

@subartic sorry, nie bitkou. Skôr tým hádzaním viny. Bitka teraz už nie je v móde.

vvvvb
21. apr 2024

K tým ťažším prácam - pokiaľ to tie ženy baví, prečo nie? Je úplne jedno akú prácu robíte, najdôležitejšie je, aby vás to napĺňalo.
A mimo to, ženy v skutočne vysokých postoch mi častokrát prídu rovnaké mužatky ako drevorubačky alebo murárky. Len sú lepšie oblečené 😀

subartic
21. apr 2024

@mikadooo poslala muža na vzdelávanie Reštart muža .

mikadooo
21. apr 2024

@subartic a šiel by? Tvoj muž

subartic
21. apr 2024

@mikadooo môj muž urobil pre svoju rodinu ďaleko tvrdšie rozhodnutia ako jeden Reštart muža . On ako chlap fungoval perfektne až do určitej udalosti ktorá ho zlomila. Teraz je v návrate späť . Môj švagor išiel , lebo nefungoval tak ako mal.

viestta
21. apr 2024

@subartic ked budes ty spokojna, ked bude s tym stotozneny tvoj muz, je to vasa vec ako sa zariadite. Ale nemusi to fungovat u kazdej a my sme si svoju cestu vybrali. Taku aka vyhovuje nam. Nie sme o nic horsie ako si ty a ani ty ani autorka nie ste o nic lepsie zeny ako tie ostatne. Kazdy sme iny a kazdy si ma moznost vybrat si cestu, ktorou pojde zivotom. Nastastie este stale si moze vybrat, v pripade zien konecne si mozme vybrat.

mikadooo
21. apr 2024

@subartic ok vieš mi napísať slová, akými osloviť muža, aby som nespochybnila jeho výchovné metódy a zároveň ho dostala na ten reštart muža a zároveň teda bola ženská?

majlo1234
21. apr 2024

@naneta258 mali sme spolocnych kamosov a on sa velmi zalubil a mne imponovalo, aky bol rozhodny😂 tak som podlahla. Tolko k romantike😂
@vvvvb zo zaciatku kazdy vyzera super😂 ale po rokoch je to pre mna prave o komunikacii a milionoch ustupkov jeden druhemu. Najdolezitejsie je vsak zo zaciatku vybrat dobry material

autor
21. apr 2024

@subartic to je zbytocne diskutovat s tymito zenami :D dala som tu material, kde si to mozu nastudovat, ale oni nechcu, lebo podla nich to zvladaju same macimalne skvele a my hlupe sliepky v zenskej energii potrebujeme na to nejakych samanov, ktori nas oblbli :D normalne som olutovala, ze som tu nieco vobec napisala. Bolo to s uplne dobrym umyslom, ale co sa tu spuatilo, je otras. Presne sa tu vyjadrujú tie, co su doma general a chlap je presne taky, ako muz Ruzickovej v slnce seno. Ale to si maloktore priznaju, lebo priznat si, ze maju doma slabocha, to je moc velke susto a take nalepkovanie sa v spolocnosti nehodi. Radsej budu utocit na okolie, hejtovat vedcov, vyskumnikov, terapeutov, lebo vsak oni vedia najlepsie :D zbytocna diskusia s nimi 🙂 iba mi ubrali energie :D

viestta
21. apr 2024

Mila autorka, vies ty co? Keby som aj doma mala slabocha kym ho milujem ja, a kym miluje on mna, kym v domacnosti vsetko funguje, kym su deti opatrene a stastne tak vsetko je v tom najlepsom poriadku, staci, ze sa doplname ako Jin a Jang. Ty si nebola spokojna, my spokojne sme a nemusisme sa preskolovat. A ked to fungovat prestane, budeme hladat riesenie. Alebo aj nebudeme a rozideme sa.