Ženy v mužskej energii: Ako sa vrátiť k ženskosti?
Akurat som dopocuvala jeden zaujimavy podcast, kde sa rozoberalu zeny v muzskej energii a muzi zas v zenskej. Je to neskutocna pravda. Sama som bola mininalne 10 rokov muzskej energii. Mala som to z detstva, kde otec podvadzal mamu, tak som si zaumienila, ze ku mne sa muzi takto sprsvat nebudu. A kupodivu som stretavala samych slabochov, nie muzov. Kamosky naokolo niekedy nepohli ani prstom a tie vedeli zbalit na pekne reci tych chlapov a okolo mna sa vzdy motali umrncani muzi, ktorých som musela ja viest. Ziadna opora...samozrejme to bolo aj tam ze ja som bola trn general a muz sa len viezol. Po rozvode s prvym mužom som sa zacala zamyslat, ze cim to je, ze preco ti muzi s testosteronom nepritahujem:D na terapiach som prisla na to, ze cim to bolo. Trvalo mi asi 6 rokov, kym som sa dostala opat do svojej zenskej role a konecne mam uz 7 rokov vedla seba silneho a milujuceho muza, pri ktorom sa citim ako kralovna. Aj tu na fore velakrat vidim zeny v mojom starom JA. Opovrhujuce muzmi, velmi dominantne, miesto milujuceho manzela si svojim velitelskym pristupom vychovavaju druheho syna a nie manžela. Chcem tymto príspevkom poukazat, ze sila zeny nespociva v tom, ze aka je samostatna, silna, dominantna, ale skor je v zenskej laskavosti. Tym vieme pohnut muzmi, nie nasou sebestacnoztou.
@subartic to, ze sme sa narodili s vaginou nas nepreducuje len k materstvu, mozme mat aj ine ambicie ako byt iba matka. To ze nam nenarastli svaly nas diskvalifikuje z toho aby sme kopali kanaly. Ale v zivote je okrem toho este tolko dalsich cinnosti, ktore zvladame rovnako dobre ako muzi. Na druhej strane, muzom nenarastli prsia, takze kojit urcite nemozu, ale nakrmit dieta z flase alebo poumyvat riady zvladnu v pohode, na to ziadne specialne organy netreba.
A ked som partnerka, tak nie som podriadena muzovi, som rovnocenny jedinec. Nemam rozkazovat ja jemu, on nema rozkazovat mne. Mali by sme sa o vsetkom dohodnut, niekedy za cenu ustupkov, ale neustupujem kvoli tomu, ze niekto u nas dvoch je ten velitel a ten druhy podriadeny.
A ak ma byt to posledne slovo "Ano, urobim tak ako si povedal" tak potom neviem ci s tebou mozem suhlasit.
Byť ženou v ženskej energii je úplne o niečom inom ako tu mohé v posmeškoch píšete. To nie je submisívna žena , ktorá čaká muža doma, skáče mu okolo zadku , rodí a stára sa iba o deti a jej jedinou ambíciou je nájsť si potom nejakú nízkokvalifikovanú prácu . To je vzdelaná , emancipovaná žena ktorá veľmi dobre viečo chce , vytvorí si priestor pre seba , pre svoje koníčky a vytvorí si ochranu u muža , tak fyzickú ako aj finančnú , bezpečie . A ten muž jej to rád poskytne ak ona dobre s tou energiou narába a ak on je dostatočne silný . To je proste žena ktorá dráždi ostatné ktoré sú v tej mužskej , sú frustrované , unavené z neustáleho riadenia , rozhodovania , pripomínania , apelovania a aj tak ju ten muž má na háku a neurobí to alebo to urobí až keď spustí krik .
@subartic To, ze ma zena vaginu, este nevylucuje, ze ma aj mozog, ale chapem, niektore to maju asi inak, no😝
@minenkak máš pravdu na stavbách s to len tak hemží ženami , betónujú , železné výstuže dávajú , dvíhajú ťažké vrecia s cementom . Špeciálne jendotky taktiež sú nimi preplnené , na slovensku ani ženy v peciálnych nie sú , teda nie priamo vo výkone , u paragánov som narátala až dve. V lesoch pracujú takmer výhradne muži .
@subartic emancipovana zena nepotrebuje financnu ochranu u muza. Leby doslo k najhorsiemu, vie sa aj sama zabezpecit. Dva prijmy su bonus, ktory prinasa spolocny zivot, ale nie je na to odkazana.
A nie, taka zena ako ju opisujes mna osobne nedrazdi. Ja ju obdivujem, ze toto dokaze (alebo dopusti?)
@viestta každá žena potrebuje finančnú ochranu , každá , inak by sme mužov po narodení detí nepotrebovali a boli by obyčajným odpadom . A to že žena zostane na deti sama je už bohužiaĺ nesprávny model , ktorému sa však niekedy nedá zabrániť. A som rada že také ženy obdivuješ . Ja som teraz v tej silnej mužskej energii a chcem sa dostať do tej ženskej , toto mi nevyhovuje.
Co sa tyka tych profesii, tak urcite je viac pritazliva, zenstejsia a imponuje viac muzom upravena, kultivovava sekretarka ako drevorubacka alebo murarka v monterkach 🙂 Take ja rada prenecham muzom..
Oprava: kultivovana
dobre dámy ja som tu skončila , ja som momentálne v tej silnej mužskej , situácia ma donútila , roky som bola v ženskej hoci vediem vlastnú firmu a rozhodujem dennodenne, doma som mala dovolené byť ženou ktorá bola odbremenená od kontrolovania pravidiel , ťažkých prác , riešenia problémov, riešenie konfliktov detí . V krátkej dobe sa znova do nej vrátim a veľmi sa tomu teším , a nie nestane sa zo mňa žienka domáca, ani žiadna subka , naďalej si povediem svoj biznis , len znova odovzdám kompetencie mužovi ktoré mu patria a ja si vydýchnem . A rada v nej zostanem dlhodobo .
K tým ťažším prácam - pokiaľ to tie ženy baví, prečo nie? Je úplne jedno akú prácu robíte, najdôležitejšie je, aby vás to napĺňalo.
A mimo to, ženy v skutočne vysokých postoch mi častokrát prídu rovnaké mužatky ako drevorubačky alebo murárky. Len sú lepšie oblečené 😀
@subartic ked budes ty spokojna, ked bude s tym stotozneny tvoj muz, je to vasa vec ako sa zariadite. Ale nemusi to fungovat u kazdej a my sme si svoju cestu vybrali. Taku aka vyhovuje nam. Nie sme o nic horsie ako si ty a ani ty ani autorka nie ste o nic lepsie zeny ako tie ostatne. Kazdy sme iny a kazdy si ma moznost vybrat si cestu, ktorou pojde zivotom. Nastastie este stale si moze vybrat, v pripade zien konecne si mozme vybrat.
@naneta258 mali sme spolocnych kamosov a on sa velmi zalubil a mne imponovalo, aky bol rozhodny😂 tak som podlahla. Tolko k romantike😂
@vvvvb zo zaciatku kazdy vyzera super😂 ale po rokoch je to pre mna prave o komunikacii a milionoch ustupkov jeden druhemu. Najdolezitejsie je vsak zo zaciatku vybrat dobry material
@subartic to je zbytocne diskutovat s tymito zenami :D dala som tu material, kde si to mozu nastudovat, ale oni nechcu, lebo podla nich to zvladaju same macimalne skvele a my hlupe sliepky v zenskej energii potrebujeme na to nejakych samanov, ktori nas oblbli :D normalne som olutovala, ze som tu nieco vobec napisala. Bolo to s uplne dobrym umyslom, ale co sa tu spuatilo, je otras. Presne sa tu vyjadrujú tie, co su doma general a chlap je presne taky, ako muz Ruzickovej v slnce seno. Ale to si maloktore priznaju, lebo priznat si, ze maju doma slabocha, to je moc velke susto a take nalepkovanie sa v spolocnosti nehodi. Radsej budu utocit na okolie, hejtovat vedcov, vyskumnikov, terapeutov, lebo vsak oni vedia najlepsie :D zbytocna diskusia s nimi 🙂 iba mi ubrali energie :D
Mila autorka, vies ty co? Keby som aj doma mala slabocha kym ho milujem ja, a kym miluje on mna, kym v domacnosti vsetko funguje, kym su deti opatrene a stastne tak vsetko je v tom najlepsom poriadku, staci, ze sa doplname ako Jin a Jang. Ty si nebola spokojna, my spokojne sme a nemusisme sa preskolovat. A ked to fungovat prestane, budeme hladat riesenie. Alebo aj nebudeme a rozideme sa.

@zmrzlinka2021 ano , jedna nakupuje, druhá vyvára. Ale stále sme ženy, a nezmení to nič . Sme ženy a nie drevorubačky alebo baníčky , nemakáme na stavbe s lopatou a nie sme v jednotke rýchleho nasadenia . Prečo asi ? Lebo sme biologicky ženy, máme vagíny , sme jemnejšie , subtílnejšie a naša energia má byť tak aj nasmerovaná . Svet máme tvoriť inak ako muži , povedala by som že ešte lepšie. Takže je to o pohlaví . Aj emancipácia má svoje hranice a tou sú biologické danosti . Ak by bola emancipácia nekonečná , nebudeme k svojmu životu potrebovať mužov, lebo všetko my samé .