Ženy v mužskej energii: Ako sa vrátiť k ženskosti?
Akurat som dopocuvala jeden zaujimavy podcast, kde sa rozoberalu zeny v muzskej energii a muzi zas v zenskej. Je to neskutocna pravda. Sama som bola mininalne 10 rokov muzskej energii. Mala som to z detstva, kde otec podvadzal mamu, tak som si zaumienila, ze ku mne sa muzi takto sprsvat nebudu. A kupodivu som stretavala samych slabochov, nie muzov. Kamosky naokolo niekedy nepohli ani prstom a tie vedeli zbalit na pekne reci tych chlapov a okolo mna sa vzdy motali umrncani muzi, ktorých som musela ja viest. Ziadna opora...samozrejme to bolo aj tam ze ja som bola trn general a muz sa len viezol. Po rozvode s prvym mužom som sa zacala zamyslat, ze cim to je, ze preco ti muzi s testosteronom nepritahujem:D na terapiach som prisla na to, ze cim to bolo. Trvalo mi asi 6 rokov, kym som sa dostala opat do svojej zenskej role a konecne mam uz 7 rokov vedla seba silneho a milujuceho muza, pri ktorom sa citim ako kralovna. Aj tu na fore velakrat vidim zeny v mojom starom JA. Opovrhujuce muzmi, velmi dominantne, miesto milujuceho manzela si svojim velitelskym pristupom vychovavaju druheho syna a nie manžela. Chcem tymto príspevkom poukazat, ze sila zeny nespociva v tom, ze aka je samostatna, silna, dominantna, ale skor je v zenskej laskavosti. Tym vieme pohnut muzmi, nie nasou sebestacnoztou.
@dskjhfdlkdjhl @minenkak tych jednoduchych nas je tu viac. Ale aspon vieme svoj zivot zit bez navodu na pouzitie 😉
@viestta veru, sme jednoduche, lebo nepotrebujeme, aby nam niekto organizoval zivot😉 A ku podivu to aj bez toho zvladame evidentne lepsie, ako tie, ktore sa tvaria, ze su v obraze😉
@majka36912 u nas je to inak. Muz vsetko opraví a spravi. To je ok. Ale mi sme dlho bojovali s tym, ze ja nebudem sťahovať nabytok, alebo dvihat tazke veci. Ked som mu to prvykrat povedala pred x rokmi, tak mu skoro vypadli oci. Povedala som mu zavolaj kamosa, ako to mozes chciet od zeny. Lebo jeho mama aby mala vsetko pod kontrolou robila s otcom. Ale ja to vazne robit nebudem. Roky som videla ako mama robila vsetko ale vsetko a ja som si povedala, ze nie. Alebo co ma vytáčalo do vývrtky z tych ženských energii, vyberala som nabytok pred nedávnom do noveho domu. Kokos vsetkym chlapom je to jedno ci to bude taka farba alebo taka. A on ako ženská riesil odtieň 🙈🙈🙈🙈 hovorim mu Akoze halo…. Si chlap a hadam aky odtieň krémovej vyberiem ti moze byt jedno. Jedalensky stol rázne odmietal podla mojho vyberu. Tak som sa nasrala a kupila ho aj tak a ked videl ako sadol v priestore aj farebne, tak sam povedal, ze pekny je. Ale niekedy vazne ako dve zeny vyberáme veci a to ma hrozne vytáča. 🤔🤔🤔
Autorka a jej roztlieskavacky-ono je to tak, ze ak sa clovek na nic nehra a najde si partnera, s ktorym neriesi povrchne kraviny, ale naozaj sa pocas chodenia spoznaju, bez pretvarok, bez povrchnych hovadin, tak potom je velka sanca, ze spolu preziju plnohodnotny zivot. Takze bud sama sebou a bude Ti najlepsie.
Nemam velmi vztah k takymto ezo temam😂 ale pekne sa tu rozbehla diskusia.
Moj muz potrebuje vela seba silnu zenu. Aj on sam je rad dominantny, rad ma posledne slovo, ale to neznamena, ze by mu vyhovovalo mat doma kvetinku, ktora prstom nepohne, lebo su to tazke veci, deti neokrikne, lebo to ma robit otec a peniaze nezaraba, lebo muz ma byt zivitel(ked to prezeniem 🙂 )To podla mna vyhovuje naloktoremu muzovi, za mna asi takemu, ktory nema dostatocne vybudovane vlastne ego a potrebuje ho stavat na zene.
Ja asi zijem v “muzskej” energii, ako som odtialto pochopila, ale nasla som si muza, s ktorym sa citim v bezpeci, takze on zije v este vyssej muzskej energii😂 a nemame s tym u nas doma problem. Aj tehly ponosim, muz si ponozky zastrikujě, obcas kolac upecie, sex mame…vsetko funguje
Pre mna velmi zaujimava tema.. suhlasim a chapem, ako je to myslene. Ale je to v dnesnej dobe moderne a niekedy proste aj nutne byt silnou zenou. Taky je trend, emancipacia.. Ja sama som vzdy delila pracu v domacnosti a nielen tam na zensku a muzsku. Ale casto vidim, ako dobru, obetavu, neznu zenu si muz nevazi. Ano, asi zly vyber partnera, ale aj vztah sa vyvija a na dobre sa rychlo zvyka. Narazam na tych dominantnych muzov najma.
Tiež by ma zaujímalo, ako "sa" vyrieši situácia, že treba zavolať napríklad odvoz žumpy, či opravu kvapkajúceho kohútika (ako bolo spomenuté) a muž to nevybaví?
Chvalabohu mám manžela, ktorý také veci vybaví bez mihnutia oka. Popravde iný by u mňa nemal šancu. To radšej bez chlapa, ako byť so slabochom.
Ale nepovažujem sa za to za "slabú". Ani fyzicky, ani emocionálne, ani psychicky.
Skôr sa zdá, že v dnešnej dobe je priveľa chlapov, čo sú "lenivý" a žena potom pri ňom vlastne nemá na výber....keď nezavolá odvoz žumpy on, tak bude musieť ona.....
@zltalienka neviem podla mňa to nie je len o lenivosti. Moj manžel dokáže veľa veci vybaviť, ale keď nemusí netelefonuje, nenavidi telefonovanie, asi je to nejaká introvertna vec alebo neviem no. Takze napriklad u nás keby som mala asi volať neznámu firmu a vybavit to, tak volám ja. Už potom keby sa to riešilo by to riešil on priamo s nimi. To isté k doktorom nas celú rodinu objednávam telefonicky len ja. Vacsinou vsetko riesi mailom a co sa neda riesim mailom riesim ja. Takže zas nezapadáme do štatistiky a verím, ze to majú aj iní tak.
@joannita že v žene je tá starostlivosť a preto ju napĺňa,mať deti,staraj sa o ostatných a domácnosť a to je naplnenie života ženy a chlap nechce ženu ktorá mu bude rovná a ktorá s ním bude súperiť ,ale ženu ktorú treba ochraňovať a starať sa i ňu, ale vrchol bol ,že žena je doplnok muža
@naneta258 On s tym je v pohode, praveze takto mu to vyhovuje, len mne by sa pacilo, keby bol niekedy rozhodnejsi alebo iniciativnejsi alebo dominantnejsi. Vramci svojej prace, technickych veci, oprav, vyberu aut... V takychto veciach ma vzdy svoju hlavu a vlastne nazory. Ale ked potrebujem vediet, co mam varit cez tyzden, kam pojdeme na vylet, co kupime ako darcek jeho rodicom, v mnohych takychto aspektoch je zmateny a necha to cele rozhodnutie na mna, pripadne caka, ze ho budem ukolovat. Cokolvek mu poviem, aby spravil, spravi, ale sameho od seba ho to velakrat nenapadne, lebo bol zvyknuty, ze ich mama im dala pokyny a bolo vybavene.
@zmrzlinka2021
Prosim, o čom bol ten autorkin vymazaný príspevok?
@la_dolce_vita áno, a to je ten paradox, že ženy musia byť silné, lebo nevieš kedy zostaneš sama s dieťaťom napríklad a musíš sa postarať.Zeny sú na riadiacich funkciách a podľa mňa predbehli mužov o milove kroky.A preto je toľko žien nešťastných, lebo fungujú na x frontoch a možno by chceli byť niekedy tie krehké kvetinky, ale nemôžu si to dovolit.
@majka36912 detto u nás muž v práci riadi 60 ľudí a doma nevie rozhodnúť nič.Ale jeho mama aj moja mama sú ženy, ktoré riadili vždy všetko, takže ja riadim a on je spokojný.Ale niekedy by som tiež prijala muža čo rozhodne za mňa, ale druhá vec je, že mne by sa to nepáčilo🙂)a viem, že by to nebolo dobré.A moja dcéra si tiež rada rozhoduje, takže ide v našej línii a viem, že submisivna nebude čo je len dobre.Ale pravdaže všetko má negatívne aj pozitívne dopady.Moji rodičia ešte, keď aj auto kupovali mama bola pre katalógy pýtala sa veci a otec nechal rozhodnutie na ňu, detto, keď dom stavali je to také zbavovanie sa zodpovednosti a kľud vie, že ona vybaví, ju to teší a on je spokojný.
Ale zase on a môj muž má na starosti iné veci.
@777januska777 ale veď odvoz žumpy sa dá objednať aj mailom 😉 aj mnoho iných vecí.... spôsob vyriešenia situácie je predsa nepodstatný, podstatné je, že to vyrieši....
Už len zistiť, pre nás dominantnejsie kde takého dominantného nájsť 🤔
Učila som v škole pre nadané deti. Podľa toho, čo autorka píše, sú všetky dievčatká s vyšším IQ v podstate v ,,mužskej energii". Nič s tým však nenarobia, vyššie IQ je vrodené a lobotómiu by som im fakt neodporúčala.
@aurora33 píše to vyššie minenkak. Proste si len doplnok muža a tvojou životnou náplňou sú deti a plotna 😂😂
@zmrzlinka2021 preboha

@dskjhfdlkdjhl to vieš treba si nájsť niekoho na koho sa dá vyhovoriť,že nieje schopná ísť dalej