icon

Aké vylepšováky používate u vás doma?

18. máj 2025

Používate doma alebo v kuchyni nejaký vylepšovák, ktorý vám výrazne uľahčil prácu, varenie alebo upratovanie? Ak áno, radi by ste sa oň podelili?
Ja musím povedať, že moje dieťa už nevypľúva kúsky kuracieho mäsa so šľachou, vďaka vychytávke, ktorú som videla v nejakom videu na Facebooku, myslím 🙂 Používam vidličku a servítku na vyberanie, bohužiaľ, neviem sem pridať video :-/

Aké vylepšováky používate u vás doma?
Strana
z2
autor
18. máj 2025

A ešte táto nanohubka, vyčistí veľa vecí, vaňu, sedačku, stenu, aj zašmudlané hračky.

deti95060810
18. máj 2025

odkiaľ máš nanohubku... kde dostať kúpiť.

pribinak
18. máj 2025
@deti95060810

@deti95060810 a autorka témy má prvého zákazníka 🤣🤣

autor
18. máj 2025
@deti95060810

@deti95060810 Z DMky mám, ale kupovala som aj z Temu, alebo Aliexpress, už neviem.

autor
18. máj 2025
@pribinak

@pribinak Nepredávam, dá sa to v pohode kúpiť v bežnom obchode 🙂

autor
18. máj 2025
@pribinak

@pribinak Aj vidličku a servítok bude mať každá gazdinká doma 🙂 To tiež nepredávam 🙂

biba_18
18. máj 2025

ja tú žilku vyberám tiež ale inak…

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
18. máj 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba Prosím ťa ten perkarbonát - tam je podmienka, že to musí byť na 60 stupňov? Alebo vybieli aj pri nižšej teplote?

zuzinka888
18. máj 2025

Samotny na 60 stupnou- no uz je aj prask, aktivator perkarboratu dava sa pri nizsich teplotach

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
lucia13022023
18. máj 2025

Vychytavky také klasické, papier na pečenie do toustovacu, taktiež ňaňo hubka, tableta to umývačky na vyčistenie práčky, papieriky aby sa nezafarbilo prádlo, žlčové mydlo a takú pastu ružovú, ta odmasri všetko😁
A inak doma za mňa už takmer všetko urobia spotrebiče, čiže to sú moje vychytavky, že môžem ísť von s malým napr a mne sa perie a suši prádlo, vysáva a umýva napr 🤣

malinovka333
18. máj 2025

Tu zilku si doteraz nedavala prec?mne to ide aj s nozom

sisi1837
18. máj 2025

Pre mňa sú skvelou vychytávkou Scrub Daddy/Mommy špongie. Už som na to nahovorila aj svokru a tiež si pochvaľuje 🙂
Inak taká klasika - papieriky do prania proti zafarbeniu, žlčové mydlo a odkedy dávam do každého prania dezinfekciu a Calgon tak ešte viac vonia prádlo a je lepšie vyprané.

lilinka88
18. máj 2025

Tablety na protézy na vyčistenie termosiek 😁

atikab
18. máj 2025
@lucia13022023

Vychytavky také klasické, papier na pečenie do toustovacu, taktiež ňaňo hubka, tableta to umývačky na vyčistenie práčky, papieriky aby sa nezafarbilo prádlo, žlčové mydlo a takú pastu ružovú, ta odmasri všetko😁
A inak doma za mňa už takmer všetko urobia spotrebiče, čiže to sú moje vychytavky, že môžem ísť von s malým napr a mne sa perie a suši prádlo, vysáva a umýva napr 🤣

@lucia13022023 @1ryba o tej tabletke do umývačky som uz citala viackrát... Je potrebné použiť tu klasicku "starsiu" akoby celú pevnú kocku? Alebo sa môzu pouzit aj "kapsule", kde je prášok + gel (my napr. do umývačky používame Jar kapsule)? Myslím tým na možnosť poskodenia práčky...

lucia13022023
18. máj 2025
@atikab

@lucia13022023 @1ryba o tej tabletke do umývačky som uz citala viackrát... Je potrebné použiť tu klasicku "starsiu" akoby celú pevnú kocku? Alebo sa môzu pouzit aj "kapsule", kde je prášok + gel (my napr. do umývačky používame Jar kapsule)? Myslím tým na možnosť poskodenia práčky...

@atikab ja používam celú pevnú kocku, neskúšala som ešte iné.

pau_linka
18. máj 2025
@sisi1837

Pre mňa sú skvelou vychytávkou Scrub Daddy/Mommy špongie. Už som na to nahovorila aj svokru a tiež si pochvaľuje 🙂
Inak taká klasika - papieriky do prania proti zafarbeniu, žlčové mydlo a odkedy dávam do každého prania dezinfekciu a Calgon tak ešte viac vonia prádlo a je lepšie vyprané.

@sisi1837 prosim a na čo konkretne používaš tie Scrub Daddy/Mommy špongie? A aku dezinfekciu použivaš do prania?
Inak super tema ☺️

luccija
18. máj 2025

Nanohubku som objavila včera všetky tenisky sú ako nové🙂inak nemám žiadne špeciálne vychytávky iba si neviem predstaviť varenie bez tlakového hrnca a prať bez tých papierikov na zafarbenie prádla odvtedy periem všetko spolu

autor
18. máj 2025
@malinovka333

Tu zilku si doteraz nedavala prec?mne to ide aj s nozom

@malinovka333 Dávala, ale asi nie moc kvalitne, nožom som to odrezávala, piplala som sa s tým, teraz ju vytiahnem celú.

sisi1837
18. máj 2025
@pau_linka

@sisi1837 prosim a na čo konkretne používaš tie Scrub Daddy/Mommy špongie? A aku dezinfekciu použivaš do prania?
Inak super tema ☺️

@pau_linka Ja ich používam na umývadlá (kuchyňa, kúpeľňa, wc), na vaňu a svokra aj na hrnce 🙂
A dezinfekciu používam túto https://www.dm.at/denkmit-hygiene-spueler-aller... Dávam jeden vrchnák do každého priania/do priehradky na aviváž 🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
evaevinka
18. máj 2025
@deti95060810

cukroska
18. máj 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba A kde to kupujete? A to sa musí používať iba na biele prádlo?Či je to ako Savo?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
19. máj 2025

Vyskusala som tie scrub dady spongie, ale nebola to ziadna slava. Tie nanohubky su take ze sa pri pouzivani stracaju? Ze ako sa nimi sucha tak sa zmensuju? Ak ano, tu sa to vola Mr. Clean. Tie vycistia uplne vsetko skutocne lahko. To bola prva vec co som mame poslala na Slovensko pred 20 rokmi, lebo ona chudak skrabala spodok hrncov nozikom. Ale po takom velkom upratovani kedy pouzijem 2 hubky, mam z nich aj vyzratu kozu na prstoch, takze ono to sice zoskrabe ale vsetko coho sa dotkne.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
misanthropicdann
19. máj 2025

Robotický vysávač s mopovanim je najlepší zlepšovak za posledné roky.

Na odvapnenie kavovara alebo kanvice som prestal používať tie špeciálne vodičky keďže 200ml stojí asi 5€.
Za 25€ som si kúpil 5kg balenie kyseliny citrónovej, okrem kávovaru a kanvice si to zarobím do rozprašovača a vyčistim tým sklo od sprchy, vodovodné kohútiky a všetko kde sa robí vodný kameň.

Keď chcem prať topánky zabalím ich do starého uteráku aby netrieskali v práčke.

Zeleninu na polievku mam očistenú a zabalenú v mrazničke v sačkoch a len ju hodím do polievky keď si chcem spraviť rýchlu polievku.

Celý set posteľnéneho prádla mam úložný v návliečke na vankúš nech nemusím po skrini hľadať všetky časti, vytiahnem len na vankúš v ktorom sú všetky ostatné časti.

Strana
z2