icon

Ako bezpečne používať pyrolýzu rúry?

renka30
13. dec 2024

Ahojte, tie co mate rury s pyrolyzou ako casto tento program pustate? Ruru mam uz par rokov a vzdy ju cistim rucne ale teraz by sa jej zislo dokladnejsie cistenie a priznam sa cistenie rury neni zrovna moja oblubena cinnost.Ja sa len troska obavam tej vysokej teploty. Na co si dat pri tomto type cistenia pozor okrem toho ze treba vybrat vsetko z rury a vycistit sklo aby sa na nom nepripalili necistoty. Vdaka za rady

Strana
z2
simik22
13. dec 2024

Prečo to preboha nepoužívaš keď to máš? Veď čistiť rúru je drina, takto je to takmer samo. Používam cca 4x ročne

luxus10
13. dec 2024

su rury, co ma 2 stupne pyrolyzy, tak sa da pustit aj minipyrolyza s nizsou teplotou, co uplne postacuje, maju ju rury zn whirlpool, mozno aj ine... obvat sa nemusis...rura je praveze odolnejsia, lepsie navrhnuta...aku znacku mas ty?

luxus10
13. dec 2024

vybrat musis z rury vsetko odnimatelne...

hedviga2
13. dec 2024

@renka30 mam elektrolux. Tri stupne čistenia. Použivam podla potreby. Super vec

renka30
autor
13. dec 2024

@luxus10 ja mam elektrolux, ma 3 stupne cistenia

gab1sol
13. dec 2024

@renka30 skús potom rúru pustiť naprázdno aj s ventiláciou. Mne sa pri prvom pečeni po pyrolýze stalo toto - z ventilátora vyšiel taký spálený prach/popol (dovtedy som netušila, že mám pyrolýzu, takže som to pustila po cca 3 rokoch používania. A mám Bosch, ktorá má až 3 stupne pyrolyzy.

slniecko5
13. dec 2024

Tiež elextolux mám, pyrolyzu používam tak raz za 2 m, super vec. Všetko vyber von, pusti to a potom to pretri handričku. Krásne to vyčistí.

luxus10
13. dec 2024

@renka30 tak potom sa nemusis bat, pusti prvy najnizsi...a uvidis co vycisti..ak malo pouzi 2. st...

rybkoava
13. dec 2024

Len to smrdí, keď sa pustí. Ináč super vec. Ja som sa po pol roku odhodlala ju pustiť.

renka30
autor
13. dec 2024

@gab1sol fuu, tak toto naštve

renka30
autor
13. dec 2024

Ďakujem vám všetkým, idem dnes na to ❤️

aalt
13. dec 2024

Mame Bosch, neviem kolko ma stupnov, pouzivame "naplno". Smrdi to, nemalo by sa tusim pustat bez dozoru. Prislusenstvo vyberat nemusis, ale chromove veci mozu zmenit farbu. Aspon my to tak tak mame v navode. Ale my vyberame. Pusta sa to parkrat do roka, podla potreby. Z ventilatora ziaden bordel nesiel ... mozno bola na nom tiez nejaka vypalena spina ...
Urcite super vec, ruru sme vyberali aj podla toho. Kazda funkcia na lahsiu udrzbu sa pocita.

gab1sol
13. dec 2024

@renka30 našťastie to bol vyslovene len poprašok a išlo to pekne sfúknuť, ale pri piškótovom ceste by to bol asi problém.

vikusjk
13. dec 2024

Teda zeny, ja mam tiez ruru s pyrolyzou, uz 10 rokov a este som ju ani raz necistila nou 🙈 @luxus10 prosim ta treba aj odmontovat tie kovove mriezky na plech? Tie, co su na boku? Kamoska, ktora ju pouziva mi hovorila, ze ona po vareni slivk.lekvaru v rure potom aj odsrobuje tie mriezky z boku. Je to nevyhnutne? Vdaka

aalt
13. dec 2024

@vikusjk pozri si navod. K nasej je, ze sa to nemusi dat pred cistenim dole, ale ze chromove casti mozu zmenit farbu. My to davame dole a rura je pri pyrolyze uplne prazdna. My mame na nasej ten kolajnickovy vysuv, kebyze len mriezka, tak ju mozno aj necham. A je to tam iba "zacvaknute", takze sa to celkom lahko vybera aj nasadzuje.

simca06022011
13. dec 2024

@vikusjk to sa nezvykne srobovat, ale je to tam zacvaknute.. ano vyberam to, aj ked cistim ruru pripravkom to vyberiem

simca06022011
13. dec 2024

@gab1sol juuuj.. kolka skoda.. prosim ta ale zaujimalo by ma.. na akom programe a na kolkych stupnoch susis/pecies tieto "bielkovky"... ja neviem nechat ruru otvorenu, ako kedysi tie stare sa dali, a stale neviem vybrat program vhodny 🙂))

vikusjk
13. dec 2024

@aalt no po tolkych rokoch ja uz navod veru nemam, uz sa dany model zrejme ani nevyraba, ale verim, ze to cistenie u tejto znacky (Electrolux) funguje asi podobne. Tak to snad vyskusam coskoro, dik za radu

aalt
13. dec 2024

@vikusjk prva vec co robim po kupe elektrospotrebica je, ze si stiahnem k nemu navod a odlozim. Takto viem hocikedy aj z mobilu pozriet ak si nie som s niecim isty.

vikusjk
13. dec 2024

@aalt vidis, a mne nikdy v zivote ziaden navod nechybal. Precitam si ho raz, ked zacinam spotrebic pouzivat a ide do kosa. Vlastne ani teraz mi nechyba, lebo sa nastastie najdu dobre duse, ktore ochotne poradia ;) A aj keby tomu tak nebolo, tak by som zila proste dalej bez pouzivania pyrolyzy rovnako, ako doteraz. Nic strasne, kazdy fungujeme inak 😉

aalt
13. dec 2024

@vikusjk I tak še da ... 😀

simca06022011
13. dec 2024

@vikusjk otvoris stranku vyrobcu a stiahnes navod, aj ku starsim spotrebicom.. akurat som pred 2t riesila navod na ruru kvoli ziarovke vypalenej = rura ma 11rokov a v pohode som nasla.

sono2
13. dec 2024

@luxus10 to neni pravda, to je len kratší program.

sono2
13. dec 2024

Samozrejme používam. Zapnem keď je max špinavá a väčšinou keď je zima, logicky, lebo rura zohreje na 495 stupňov.
Treba vybrať bočné časti, ja mam senzory. Mne by sa nezapla, ak mám nejaký špinavy plech vyčistí sa aj ten.

luxus10
13. dec 2024

@sono2 co neni pravda?

luxus10
13. dec 2024

ja mam na rure 2 pyro programy s 2 roznymi teplotami....

sono2
13. dec 2024

@luxus10 aha tak možno mám aj ja, ja používam dlhši, myslela som že stupne sú rovnaké, nakoľko sa ten bordel musí spáliť, len dĺžka rôzna.

luxus10
13. dec 2024

@sono2 preto su 2, ze ked po par peceniach chces pouzit pyrocistenie, tak staci ta s nizsou teplotou a pravidelnejsie, alebo raz za dlhsi cas, a treba tu silnejsiu...

gab1sol
16. dec 2024

@simca06022011 prežili to, fakt to bolo ako prach. Iné by to bolo do piškótového cesta, ktoré je riedke. A už som ich dlho nerobila, tak si nepamätám presne, ale tuším to dávam na nejakých 90 stupňov.

luci88nka
16. dec 2024

@renka30 na co dat pozor? Ten zapach zo spalin je nebezpecny pre deti a vtaky, takze idealne aby neboli doma ak mate a vetrat riadne pocas spustenia cistenia. Mna by zaujimalo ako a cim vycistite rosty a vysuvy? Nejde mi to nicim dole a pri pyrolyze ich musim vytiahnut, mame electrolux.

Strana
z2