icon

Ako chrániť parkety, keď máme veľkého psa?

19. okt 2025

Dobrý deň, tí čo máte veľkého psa v byte, ako riešite, aby vám nedoškriabal parkety ?

Strana
z2
tundra
19. okt 2025

@anonym_autor pravidelne strihat pazury a môzes skusit psie ponozky.Prebruseniu parkie, sa aj tak casom nevyhnes...

sissy27
19. okt 2025

@anonym_autor ak mas kvalitne parkety a pes nebude vyslovene hrabat, tak vam ich neznici viac ako vy beznym pouzivanim.

klementinka58
19. okt 2025

mali sme a neposkriabal nic ani papagaj ani pes

3009
19. okt 2025

@anonym_autor ja mám už tretieho psa a mám parkety a žiadne škrabance od psa to skôr bežné ak niečo tvrdé spadlo.

anonym_ceeb8e
19. okt 2025

Preco si niekto kupi velkeho psa do byt? Preco preco preco?

stellarstar
19. okt 2025
@anonym_ceeb8e

@anonym_ceeb8e prečo nie? My sme mali v byte tiež labi-box mixerku a nebol problém

stellarstar
19. okt 2025

@anonym_autor my sme mali labi box mixerku, pravidelne som jej brúsila nechty a parkete sa nič nestalo. Ona normálne chodila a neškriabala

anonym_ceeb8e
19. okt 2025
@stellarstar

@anonym_ceeb8e prečo nie? My sme mali v byte tiež labi-box mixerku a nebol problém

@stellarstar preto preco nie ponika

stellarstar
19. okt 2025
@anonym_ceeb8e

@stellarstar preto preco nie ponika

@anonym_ceeb8e musíš mať ale dôvod prečo sa ti to nepáči a v dnešnej dobe majú veľa ludi veľkého psa v byte

rozculena
19. okt 2025

mali sme boxera,pazúry sa jej vôbec nedotýkali podlahy

wolf_
19. okt 2025

Riziko poškriabania bude vždy. Ale zminimalizovať sa dá kvalitnými parketami a povrchovou úpravou... zamedzením toho, aby pes po nich lietal, hral sa na nich apod (čo z hľadiska pohybového aparátu psa aj tak na parketách nie je vhodné)... a hlavne pravidelným a správnym skracovaním pazúrov (ideálne by sa pazúre aj tak nemali dotýkať podlahy a v podstate by pes nemal ani "klopkať" keď kráča)

majlo1234
19. okt 2025
@anonym_ceeb8e

@anonym_ceeb8e mat psa nema nic s bytovou situaciou. Vyberies si psa ako partaka na zivot, pretoze psi su spolocenski. Chcu byt po boku majitela, nie 23 hodin sami na dvore. Preto im vobec nevadi byt v byte.
@anonym_autor Mame drevene podlahy skoro vsade v dome, a mali sme naozaj obrovskeho psa, v dobrom obdobi mal nad 50 kg. Ale doma nebehal, takze podlahy neposkodil

anonym_ceeb8e
19. okt 2025
@majlo1234

@anonym_ceeb8e mat psa nema nic s bytovou situaciou. Vyberies si psa ako partaka na zivot, pretoze psi su spolocenski. Chcu byt po boku majitela, nie 23 hodin sami na dvore. Preto im vobec nevadi byt v byte.
@anonym_autor Mame drevene podlahy skoro vsade v dome, a mali sme naozaj obrovskeho psa, v dobrom obdobi mal nad 50 kg. Ale doma nebehal, takze podlahy neposkodil

@majlo1234 velky psy do bytu nepatria. Bodka. Zvlast ked je autorka 14h denne prec. Tu sa nebavime o dzegenerovanom buldocku, mopsovi ani civave ktoru snazi zaniest pred vchod vylozil sa a dovi. Pes ma vela s bytovou otazkou. Aj kozy su spolocenske a priatelske. Chovaju sa v panelaku?

anonym_ceeb8e
19. okt 2025
@majlo1234

@majlo1234 ale teda ok, takto. Pes do bytu ano ak ma na neho pan cas a panicek zije aktivny zivot. Ak niekto robi na smeny alebo 12tky a potom dojde odpisany domov tak nie.

majlo1234
19. okt 2025
@anonym_ceeb8e

@majlo1234 ale teda ok, takto. Pes do bytu ano ak ma na neho pan cas a panicek zije aktivny zivot. Ak niekto robi na smeny alebo 12tky a potom dojde odpisany domov tak nie.

@anonym_ceeb8e ano, pravda. Velkost psa s tym nic nema-ak clovek nema dostatok casu, nema mat ziadneho psa.

petracandle
19. okt 2025
@anonym_ceeb8e

@majlo1234 velky psy do bytu nepatria. Bodka. Zvlast ked je autorka 14h denne prec. Tu sa nebavime o dzegenerovanom buldocku, mopsovi ani civave ktoru snazi zaniest pred vchod vylozil sa a dovi. Pes ma vela s bytovou otazkou. Aj kozy su spolocenske a priatelske. Chovaju sa v panelaku?

@anonym_ceeb8e takže ani nemecká doga teda nepatrí do bytu pani anonymná odborníčka?

alexanderkovacs
20. okt 2025
@anonym_ceeb8e

@anonym_ceeb8e lebo nerozmyslaju 😅

alexanderkovacs
20. okt 2025
@stellarstar

@anonym_ceeb8e musíš mať ale dôvod prečo sa ti to nepáči a v dnešnej dobe majú veľa ludi veľkého psa v byte

@stellarstar tak treba znasat aj dôsledky. Zviera do domu nepatri 🙂

stellarstar
20. okt 2025
@alexanderkovacs

@stellarstar tak treba znasat aj dôsledky. Zviera do domu nepatri 🙂

@alexanderkovacs jaaj to som nevedela. A to odkiaľ?

anonym_0703fc
21. okt 2025
@anonym_ceeb8e

@anonym_ceeb8e Ľuďom to šibe. Trápia veľkého psa v byte.

alexanderkovacs
22. okt 2025
@stellarstar

@alexanderkovacs jaaj to som nevedela. A to odkiaľ?

@stellarstar co odkial? Ze zviera nepatri do domu? Ved to je logicke ..

stellarstar
22. okt 2025
@alexanderkovacs

@stellarstar co odkial? Ze zviera nepatri do domu? Ved to je logicke ..

@alexanderkovacs tak potom ani mačky, myšky, potkany domáce, škrečká, papagáje, hady, pavúky, morčatká, fretky atd atd nepatria do bytu & domu

alexanderkovacs
24. okt 2025
@stellarstar

@alexanderkovacs tak potom ani mačky, myšky, potkany domáce, škrečká, papagáje, hady, pavúky, morčatká, fretky atd atd nepatria do bytu & domu

@stellarstar ved samozrejme ze nie. Do domu patria ludia.

stellarstar
24. okt 2025
@alexanderkovacs

@alexanderkovacs no nejak sa mi zdáš premúdrelý

wolf_
24. okt 2025
@alexanderkovacs

@stellarstar
@alexanderkovacs a pritom je to úplne jednoduché - do domu ne/patrí presne to, čo tam majiteľ domu ne/chce mať, nič viac nič menej. Len sa menej starať do ("domov") druhých 😜

alexanderkovacs
25. okt 2025
@stellarstar

@alexanderkovacs no nejak sa mi zdáš premúdrelý

@stellarstar asi hej 🤣

alexanderkovacs
25. okt 2025
@wolf_

@stellarstar
@alexanderkovacs a pritom je to úplne jednoduché - do domu ne/patrí presne to, čo tam majiteľ domu ne/chce mať, nič viac nič menej. Len sa menej starať do ("domov") druhých 😜

@wolf_ ved kludne , len treba sa pripravit na dvosledky . Aj autorka sa boji o to ze pes poskrabe plavajucu. Hocico sa moze stat. Preto som pisal ze pes nepatri do domu🙂

wolf_
25. okt 2025
@alexanderkovacs

@wolf_ ved kludne , len treba sa pripravit na dvosledky . Aj autorka sa boji o to ze pes poskrabe plavajucu. Hocico sa moze stat. Preto som pisal ze pes nepatri do domu🙂

@alexanderkovacs žiadne univerzálne pes do domu "patrí" alebo "nepatrí" neexistuje 🙂 Je to individuálna preferencia, nič viac 🙂

majkamajusqa
26. okt 2025

My mame tiez 30kiloveho weimara dnu a nikdy neposkriabal parkety. A nazory ze pes nepatri dnu su ako za opicami 🙈

gab1sol
26. okt 2025

Pes do domu/bytu nepatrí… Chudák, ten náš, úplne sme ho týrali. Miloval byť vonku. S nami. A kedy sa najviac trápil? Keď zaspal von, my sme išli dnu a trochu sme sa pozabudli, zavreli dvere a on sa nevedel potom dostať dnu. A najšťastnejší bol, keď mohol v zime spať na gauči alebo v našej posteli (čo sme mu samozrejme nedovolovali, ale on si dovolil). Mne je viac ľúto tých psov, ktorých majitelia zavrú do voliéri alebo na dvor, celý život nič iné nepoznajú a majiteľ sa im nevenuje.

Autorka, nejaké rady už padli, ale najlepšie je asi siahnuť po kvalitnej podlahe a najmä z tvrdého dreva. Mäkké drevo sa rýchlo poškodí aj bez psíka.

Strana
z2