Ako dlho prežije živý vianočný stromček v byte?
@vulka v byte vydrzi dovtedy, dokial neopada a sa nevyhodi ;) .... ja by som vsak ho nechal vonku a az den pred stedrym vecerom dal dnu a ozdobil, lebo 20'c a viac ktore su v interieri mu moc neprospeje, aj ked ma vodu v kalisteku zarezu, Ono tie stromceky co predavaju uz tiez su vyrubane dlhsi cas niektore...
@vulka čože? Ved taky stromček práveže nevydrží dlho v teple.. Vydrží možno cca dva tri týždne a potom začne opadavat, to nie je strom na pestovanie v byte..
Podľa druhu, nám vydržal toľko, že sme ho ešte vysadili na záhradu a po pár rokoch sme ho už ako veľký zrezali a mali sme opäť vianočný stromček.
@egonsk
@13uzivatelka11 No taký stromček predtým ako ho niekde zo záhrady donesieš do teplého bytu, sa musí najskôr prispôsobiť nejaký čas v mierne teplej miestnosti a až potom ho dať do izby. Samozrejme polievať. No a potom ho zas dať do chladu a až potom von. Veď o tom sú tie kvetináčové stromčeky, že ich máme na viac rokov.
Podla toho ci ma korene. A lepsie je stromceku neskor vonku,kde je chladnejsie.
2-3 mesice… ak je to taky maly v kvetinaci, ktory sa predava sezonne pred vianocami, a teda nema poriadne korene.

V kvetináči hádam dovtedy, kým ho nevyložíš do chladu. Čiže u nás by to bolo aj do jarných prázdnin.