icon

Ako dlho vydržala vaša chladnička?

24. nov 2025

Koľko rokov vám vydržala chladnička? Aká značka?

Strana
z3
slavomira236
24. nov 2025

@anonym_autor mam philco 11rokov ma cista chladnicka vysoka
Brala som tuto znacku lebo bol problem ked som kupovala kupit bez vyparnika a bez mrazaku. Mrazak mam veľký truhlicovy

patka06
24. nov 2025

Whirlpool na Vianoce bude mať 15 rokov kombinovaná chladnička s mrazničkou

akvi
24. nov 2025

Whirlpool, 15 rokov a predtým tiež Whirlpool, tiež podobne dlho, možno dokonca šla aj dlhšie, darovali sme ju, lebo do domu sme dávali vstavanú.

ludkka0407
24. nov 2025

@anonym_autor 17 rokov, stale funkcna, electrolux intuition space plus

lucka_ke
24. nov 2025

Electrolux 15 rokov

madeincssr
24. nov 2025

Electrolux chladnicka+mraznicka dvojkompresor cca 20 rokov. Ale nedavno potrebovala ciastocne svojpomocnu (opravar demontaz/montaz a sikovny kamarat samotna oprava) opravu elektroniky - vymena maleho rele a preletovanie tzv. studenych spojov (v skutocnosti ide o vekom/vibraciou vlasocnicovo "odtrhnuty" ostrovcek cinu) na doske plosneho spoja. Inak ostatne (aj ta elektronika vzhladovo) ako nove.
Problem sucasnych nakladovo optimalizovanych chladniciek moze byt [aj] nevymenitelny vyparnik (utopeny vnutri penovej izolacie zadnej steny chladnicky/mraznicky). Ale s tym nic nenarobime.

olimuc
24. nov 2025

Liebherr … ca 15-16 rokov, neprezila stahovanie, takze je mozne, ze spadla a pod.Mozno by vydrzala aj dlhsie

anonym_2f9d2a
24. nov 2025

Z Ikei 4 roky, ešte bola v záruke. Kupovaná bola pred 6 rokmi
Servisak povedal, že nič výnimočné

simsalabim
24. nov 2025

V byte, ktory sme prenajimali, je 20 rocny Electrolux. Este stale tip top, bez jedineho pokazenia. My sme mali doma Whirpool, pokazil sa po 15 rokoch, akurat cez najhorsi lockdown a bola to kovbojka zohnat novu.

zuzanaete
24. nov 2025

Liebherr - uz ma cca 21 rokov. Uz 10 rokov cakam, ze kedy rupne a stale frci.

anonym_2af741
24. nov 2025
@ludkka0407

@anonym_autor 17 rokov, stale funkcna, electrolux intuition space plus

@ludkka0407
Zvlastna ekonomia stare ladnicky spotreba 500 - 700 kWh rok, nove A** tak 150 -300 kWh rok aj 100.

anonym_2b5d6e
24. nov 2025

Liebherr ta posla este pred dovrsenim 10r mohla mat 6-7r, bosh 10r presne a siemens ma teraz nejakych 6,5r. Ale u nas je problem ten, ze chladnicka je prilis blizko rury - takze tipujem, ze ani ten simens neprezije viac ako 10r. U liebher tam bolo este aj plus jedno stahovanie

ludkka0407
24. nov 2025
@anonym_2af741

@ludkka0407
Zvlastna ekonomia stare ladnicky spotreba 500 - 700 kWh rok, nove A** tak 150 -300 kWh rok aj 100.

@anonym_2af741 cize mam vymenit vec, kt.je v poriadku za inu, kt.ma sice nizsiu spotrebu, ale mozno vydrzi dva,tri roky? Fakt ekonomicke🙂 pri nasej rocnej spotrebe elektriny, kedze mame vsetko doma elektricke s vynimkou kurenia, je to mala polozka

bubinko1506
24. nov 2025

Mame Siemens, uz 14 rokov funguje. Este musi vydrzat aspon 3, ked budeme menit celu kuchynu.

kristiii
24. nov 2025

@anonym_autor Beko..cca 13 rokov zatiaľ.

babababka
24. nov 2025

Práve pred týždňom nám odišla 15 ročná chladnička Zanussi.Dnes nám doviezli Bosch,som zvedavá kto odíde skôr ja či chladnička?🙂

dorizzz
24. nov 2025

Mám BEKO už 17 rokov. Ale teda už aj občas vydáva špeciálne zvuky, no stále ide, chvalabohu. V tej dobe nebola veľmi drahá a je A+, dnes by som si nebohla dovoliť ani A, najlepšie asi tak E.

momusik
24. nov 2025

Gorenje ide 22 rokov

madeincssr
24. nov 2025
@dorizzz

Mám BEKO už 17 rokov. Ale teda už aj občas vydáva špeciálne zvuky, no stále ide, chvalabohu. V tej dobe nebola veľmi drahá a je A+, dnes by som si nebohla dovoliť ani A, najlepšie asi tak E.

@dorizzz energeticke triedy sa menili, neglorifokoval by som ich. Lepsie je porovnavat priemernu rocnu spotrebu v [kWh] na tom istom stitku/nalepke. Niekedy su tie rozdiely nevelke. Je v tom vela marketingu. Skor ci naozaj vsetci naozaj nutne potrebujeme velikanske chladnicky a velke mraznicky.

autor
24. nov 2025

Zanussi nám vydržala 20 rokov, Elektrolux 15 rokov. AI mi píše v súčasnosti životnosť cca 10 rokov, ale Whirlpool sa pokazila po 3 rokoch pre únik chladiva. Neviem akú značku vybrať aby bola kvalitná ako pred 20 rokmi.

dzulik_
24. nov 2025

Beko 5 rokov 🙄
Tá elektronika už dnes nevydrží čo kedysi, spotrebiče sú robené tak, aby sa po krátkom čase pokazili, aby sme boli nútení kúpiť si nový

marca12
24. nov 2025

Samsung a uz ma asi 16 rokov a bez jedinej opravy,stale ide ako nova.

lucik194
24. nov 2025

Electrolux chladnička plus mraznicka dole. vysoka

teraz sme vymienali po 15 rokoch. ale muz na nej 2x vymenil tesnenie na mrazaku. kazde tesnenie 50 eur.
odslúžil a super

lenca13
24. nov 2025

Whirlpool dvojkompresorova 22 rokov

madeincssr
24. nov 2025
@anonym_autor

Zanussi nám vydržala 20 rokov, Elektrolux 15 rokov. AI mi píše v súčasnosti životnosť cca 10 rokov, ale Whirlpool sa pokazila po 3 rokoch pre únik chladiva. Neviem akú značku vybrať aby bola kvalitná ako pred 20 rokmi.

@anonym_autor je to skor otazka stastia. Electrolux, Liebherr, Zanussi, mozno Bosch, ale nakladovo optimalizuju vsetci. Porovnavaj priemerne rocne spotreby a ci niektora nema viac ako 2-rocnu zaruku.

kristiii
24. nov 2025
@dzulik_

Beko 5 rokov 🙄
Tá elektronika už dnes nevydrží čo kedysi, spotrebiče sú robené tak, aby sa po krátkom čase pokazili, aby sme boli nútení kúpiť si nový

@dzulik_ hlúposť..keď som sa sťahovala pred cca 9 rokmi, kupovala som najlacnejšie nové spotrebiče (okrem tej chladničky), lebo na iné som nemala a vsetky fachčia doteraz.

anonym_9903bb
24. nov 2025

Mali sme calex od čias môjho detstva až do doby keď som sa sama stala, mamou, Elektrolux asi 14r, tak že doň udrel blesk a ešte fungoval desať rokov, Whirlpool.2roky a mesiac teraz 6r Samsung

anonym_2af741
24. nov 2025
@ludkka0407

@anonym_2af741 cize mam vymenit vec, kt.je v poriadku za inu, kt.ma sice nizsiu spotrebu, ale mozno vydrzi dva,tri roky? Fakt ekonomicke🙂 pri nasej rocnej spotrebe elektriny, kedze mame vsetko doma elektricke s vynimkou kurenia, je to mala polozka

@ludkka0407
Suhlasim do starej kuchyne nemenit, ta nova moderna nerezova tam bude vyzerat ako past na oko.

petulda333
Autor odpoveď zmazal
danieli
24. nov 2025

Whirlpool isiel vydrzou dole, to nam potvrdili aj servisaci, hoci nasa ide uz 16 rokov, skusame teraz bosch a chystame sa na liebherr (co je vlastne miele chladnicka) sama som zvedava

Strana
z3