icon

Ako dlho vydržala vaša chladnička?

24. nov 2025

Koľko rokov vám vydržala chladnička? Aká značka?

simca06022011
24. nov 2025

aktualne mam doma siemens velku samostatnu vysoku chladnicku - 11rokov, predtym som mala elektroluxku velku mrazak+chladnicka, tu si zobral znamy na chatu :DDD funguje do dnes... od 2005 :DD = 20 rokov :DD ale to bola ina doba :DD aj pracka mi este od AEG frci takmer tolko (aj ked uz len prilezitostne)

ika02
24. nov 2025
@petulda333
Odpoveď bola zmazaná

@petulda333 perú dresy v chladničke?

mircalla
24. nov 2025

Whirpool 18 rokov a fici...aby som to nezakrikla

dorizzz
24. nov 2025
@madeincssr

@dorizzz energeticke triedy sa menili, neglorifokoval by som ich. Lepsie je porovnavat priemernu rocnu spotrebu v [kWh] na tom istom stitku/nalepke. Niekedy su tie rozdiely nevelke. Je v tom vela marketingu. Skor ci naozaj vsetci naozaj nutne potrebujeme velikanske chladnicky a velke mraznicky.

@madeincssr aha to som nevedela, zase som o niečo múdrejšia ☺️
Mám klasickú chladničku s mrazničkou trošku väčšiu a potrebujem takú naozaj 😃

dorizzz
24. nov 2025
@ika02

@ika02 😂😂😂 asi zle prečítala

petulda333
24. nov 2025
@dorizzz

@ika02 😂😂😂 asi zle prečítala

@ika02
@dorizzz davala som im aj pracku a chladnicku a popri hadajucich detoch som to pospajala dokopy 😁😁

petulda333
24. nov 2025

Este raz. Indesit 7r sme ju mali my,4r je na futb.ihrisku v bufete 🤣

madeincssr
24. nov 2025
@ika02

@ika02 co, ty nebodaj neperies dresy v chladnicke? Ved to teraz leti 🙃.

marsmykkok
24. nov 2025

Whirpool okolo 15rokov. Teraz máme Beko 4ty rok a zatiaľ ide bez problémov.

michaela329
24. nov 2025

Máme americký typ LG 8 rokov, rodičia Samsung ťahá 18. A strýko má na chatke 35 ročnú calexku 😁

anonym_b561d0
24. nov 2025
@momusik

Gorenje ide 22 rokov

@momusik tiež mám nerezovú Gorenje kombinovanú s displayom už 23 rokov😇
Klop-klop, kľudne nech potiahne ešte 20rokov🤣

renesance80
24. nov 2025

@anonym_autor calex 34 r

ludkka0407
24. nov 2025
@anonym_2af741

@ludkka0407
Suhlasim do starej kuchyne nemenit, ta nova moderna nerezova tam bude vyzerat ako past na oko.

@anonym_2af741 pises uplne od veci🙃 ak sa pokazi chladnicka, tak nutne musim vymenit kuchynu? Ja v tom absolutne suvislost nevidim a ano, vymienam spotrebice vtedy, ked dosluzia.

natalka13
24. nov 2025

Calex 32rokov stale funguje.
Elektrolux menene cidlo stale funkcna
Teraz mam Miele 16ty rok menene cidlo teploty v ramci reklamacie

elizabet173
24. nov 2025
@anonym_autor

Zanussi nám vydržala 20 rokov, Elektrolux 15 rokov. AI mi píše v súčasnosti životnosť cca 10 rokov, ale Whirlpool sa pokazila po 3 rokoch pre únik chladiva. Neviem akú značku vybrať aby bola kvalitná ako pred 20 rokmi.

@anonym_autor Samsung desať rokov, pred tým Whirlpool 6 rokov ☹ a v garáži máme Calex 40 ročnú. ktorú zapneme pár krát do roka, keď grilujeme, dáme do nej nealko a ide!

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
janage
24. nov 2025

@anonym_autor naša v októbri oslávila 25. Vyhrabala som aj papiere, keď sme mysleli, že sa pokazila (ale iba ziarovka odisla a kontrolka) spotreba 400kWh dnešné ackove cca 104. Electrolux. Ale ide stále. Perfektne riešená. Keď rozpocitam cenu na 25rokov aj pri tej spotrebe, kým sa nepokazí, meniť nebudeme.

dzulik_
25. nov 2025
@kristiii

@dzulik_ hlúposť..keď som sa sťahovala pred cca 9 rokmi, kupovala som najlacnejšie nové spotrebiče (okrem tej chladničky), lebo na iné som nemala a vsetky fachčia doteraz.

@kristiii tak si možno trafila, ja mám za 8 rokov už tretiu práčku, po 5 rokoch sme menili umývačku aj chladničku, takže ...

madeincssr
25. nov 2025
@dzulik_

@kristiii tak si možno trafila, ja mám za 8 rokov už tretiu práčku, po 5 rokoch sme menili umývačku aj chladničku, takže ...

@dzulik_ ano, stane sa. Ake znacky?

anonym_852388
25. nov 2025
@dzulik_

@dzulik_ a mozno nebolo nutne.. ja mam spotrebice vsetky aktualne 10+rokov.. susicka a pracka raz potrebovala servis, umyvacka 2x ... ale nebolo treba vymenit nic ;) este aj vysavac a a aj rychlovarnu kanvicu mam dlhe roky :DD
Aby som chladnicku musela po 5 rokochmenit neexistuje... neviem co by sa muselo stat, ved to pri zabudovanych spotrebicoch este aj kuchynu pomaly rozobrat treba :D

simca06022011
25. nov 2025
@janage

@anonym_autor naša v októbri oslávila 25. Vyhrabala som aj papiere, keď sme mysleli, že sa pokazila (ale iba ziarovka odisla a kontrolka) spotreba 400kWh dnešné ackove cca 104. Electrolux. Ale ide stále. Perfektne riešená. Keď rozpocitam cenu na 25rokov aj pri tej spotrebe, kým sa nepokazí, meniť nebudeme.

@janage inak tie spotreby robia velky rozdiel, ale zase Ackove spotrebice su aj o mnoho drahsie velakrat a navratnost je otazna. Najma ak naozaj kopa spotrebicov je nekvalitna novych.

dzulik_
25. nov 2025
@madeincssr

@dzulik_ ano, stane sa. Ake znacky?

@madeincssr Whirlpool, Candy a teraz mám Haier, tak snáď tá vydrží dlhšie

dzulik_
25. nov 2025
@anonym_852388

@dzulik_ a mozno nebolo nutne.. ja mam spotrebice vsetky aktualne 10+rokov.. susicka a pracka raz potrebovala servis, umyvacka 2x ... ale nebolo treba vymenit nic ;) este aj vysavac a a aj rychlovarnu kanvicu mam dlhe roky :DD
Aby som chladnicku musela po 5 rokochmenit neexistuje... neviem co by sa muselo stat, ved to pri zabudovanych spotrebicoch este aj kuchynu pomaly rozobrat treba :D

@anonym_852388 no chladničku tiež máme vstavanú, chcela som ju dať opraviť, obvolala som asi 5 opravárov, nik z nich neopravoval chladničky a posledný mi povedal, že to sa opraviť nedá, táto porucha je rovno na novú chladničku 🙂 a zas odniesť spotrebič k opravárovi a čakať 2 mesiace kým to opraví, vieš si predstaviť byť tak dlho napr bez práčky? Lebo ja nie. Detto chladnička, keď sa pokazí v lete, tak si hotová

anonym_852388
25. nov 2025
@dzulik_

@anonym_852388 no chladničku tiež máme vstavanú, chcela som ju dať opraviť, obvolala som asi 5 opravárov, nik z nich neopravoval chladničky a posledný mi povedal, že to sa opraviť nedá, táto porucha je rovno na novú chladničku 🙂 a zas odniesť spotrebič k opravárovi a čakať 2 mesiace kým to opraví, vieš si predstaviť byť tak dlho napr bez práčky? Lebo ja nie. Detto chladnička, keď sa pokazí v lete, tak si hotová

@dzulik_ nikdy som necakala dva mesiace na opravu, to su bachorky.. pred mesiacom sme niesli do opravy spotrebic, vymontovali, hodii do kufra auta a odviezli a o 3 dni bola doma... a to diel isiel z tramtarie a je to ani nie lacna a bezna vec a cely spotrebic sa musi rozobrat kvoli vymene :D Niesom hotova z nicoho, ja osobne nieco vydrzim, nevyhadzujem spotrebice opravitelne a mam stastie, viem sa zariadit ci bez pracky alebo chladnicky - ale ako pisem, 20+r mam vlastne spotrebice a ani jedna chladnicka/mraznicka sa nam nikdy nepokazila. Jedine ak teda ako pises, ze to proste nema kto opravit alebo fakt ide o par eurovy spotrebic kde sa novy vyjde menj ako oprava, nastastie take znacky ani nekupujem :DD a keby mi povedal siemens, alebo miele ze nieco neopravuju tak ten cirkus by videli :DDD najdlhsie cakanie nam povedali na pracku pred milion rokmi, lebo nasa sa u nas nepredavala v sr a nemali na nu diel a vianoce a sviatky vo fabrike = mesiac. Tak sa odlozila a kupila nova, lebo to by bolo dost. Ale bezny spotrebic nemaju co tolko opravovat a vyrobca by videl cirkus co by som spravila (ver ze ano riesila som neshcopny zarucny servis, ktory si nevedel dat rady s 1200eurovou umyvackou riadu, po jednom emaily mi ju na druhy den brali a opravili)

natalka13
25. nov 2025
@anonym_852388

@dzulik_ nikdy som necakala dva mesiace na opravu, to su bachorky.. pred mesiacom sme niesli do opravy spotrebic, vymontovali, hodii do kufra auta a odviezli a o 3 dni bola doma... a to diel isiel z tramtarie a je to ani nie lacna a bezna vec a cely spotrebic sa musi rozobrat kvoli vymene :D Niesom hotova z nicoho, ja osobne nieco vydrzim, nevyhadzujem spotrebice opravitelne a mam stastie, viem sa zariadit ci bez pracky alebo chladnicky - ale ako pisem, 20+r mam vlastne spotrebice a ani jedna chladnicka/mraznicka sa nam nikdy nepokazila. Jedine ak teda ako pises, ze to proste nema kto opravit alebo fakt ide o par eurovy spotrebic kde sa novy vyjde menj ako oprava, nastastie take znacky ani nekupujem :DD a keby mi povedal siemens, alebo miele ze nieco neopravuju tak ten cirkus by videli :DDD najdlhsie cakanie nam povedali na pracku pred milion rokmi, lebo nasa sa u nas nepredavala v sr a nemali na nu diel a vianoce a sviatky vo fabrike = mesiac. Tak sa odlozila a kupila nova, lebo to by bolo dost. Ale bezny spotrebic nemaju co tolko opravovat a vyrobca by videl cirkus co by som spravila (ver ze ano riesila som neshcopny zarucny servis, ktory si nevedel dat rady s 1200eurovou umyvackou riadu, po jednom emaily mi ju na druhy den brali a opravili)

@anonym_852388 cirkus by ti co pomohol? dlzka oprav je preto tak dlha lebo ND tahaju z nemecka do CR potom sem a do toho nemecka to obj. z inej tramtarie. bez nd ti nic neopravia.

natalka13
25. nov 2025
@dzulik_

@dzulik_ no hold dnes sa chladnicky mraznicky robia tak ze cely zadny panel s motorom je zaliaty a meni sa cely, neoplati sa ti ho menit financne.

natalka13
25. nov 2025
@anonym_852388

@anonym_852388 ti kto robil kuchynu ked ju musis rozobrat lebo chces vytiahnut chladnicku ci mycku?

anonym_852388
25. nov 2025
@natalka13

@anonym_852388 cirkus by ti co pomohol? dlzka oprav je preto tak dlha lebo ND tahaju z nemecka do CR potom sem a do toho nemecka to obj. z inej tramtarie. bez nd ti nic neopravia.

@natalka13 aka mudra.. :DD opravujem si spotrebice doma bezne, malokedy menime za novy ked su to opravitelne veci = co si zrucny clovek zisti/overi aj online hocikde... a nikdy sme takto dlho necakali... a cirkus som robila, ked mi odmietali opravit spotrebic, lebo panovi opravarovi sa nechcelo a raz dva bolo opravene. Zaujimave, ze presiel nejaky cas a uz ho aj zrusili ako "autorizovany servis" :D V case kurierov a dorucenie za den dva... nie je dovod cakat mesiac.
A ano, dvere, listy = bezne sa vyberaju ked vyberas zabudovany spotrebic.. a pri chladnicke bocne listy.. nie je to tam ako v skrini zasunute ze len vysunies.

ik70
25. nov 2025

kombinovaná chladnička Calex 35 rokov

jana_eyre_2
25. nov 2025

našu chladničku sme kúpili v marci 2010, značka Elektrolux a stále funguje.. občas síce vydáva divné zvuky, ale to robí od novoty, nikdy to však chladenie neovplyvnilo.. už na nej vidno, že nie je nová, ale kým funguje bude u nás.. keď raz zomrie chcela by som väčšiu americku dvojdverovu, ale na to nemáme budget a asi ani priestor..