icon

Ako oznámiť vlastníkovi bytu graviditu?

15. apr 2022

Pekné sviatky prajem, s partnerom sme pracovali v zahraničí ja som sa vrátila kvôli tehotnosti a musela tu žiaľ ostať tak sme si vybrali byt to som už bola v 9-10 týždni ale majiteľom sme to nepovedali keďže sme ten byt potrebovali, sme slušní a čistotní obaja takže nemáme žiaden problém.. No keďže už bruško začína vykúkať som v 16 týždni už teraz.. Tak by sme to radi oznámili majiteľom lenže mám stres, strach z toho že som to na začiatku zamlčala... Neviem ako im to oznámiť.. Pýtali sa na začiatku prečo som ja ostala na SK a partner v NL povedali sme iný dôvod.. S platením sme zatiaľ problém nemali, navrhli sme majiteľom že zaplatíme aj viac, čo sa aj stalo, teraz tiež máme pripravené peniaze za dva najmy dopredu nie za jeden ako je v zmluve.. Ale chcem poradiť ako to oznámiť majiteľom.. Ako to povedať a vysvetliť celé... Pred tým som už bola dva x tehotná a prišli sme o to v 10 týždni a 21 týždni.. Takže sme z časti boli sami v napätí ako to dopadne.. Sme ochotní nerobiť problémy i keď máme zmluvu na rok, sme ochotní odstúpiť a nájsť si nieoc iné, s nikým nechceme byť za zlé a robiť problémy.

pink_lady
20. apr 2022

@veronicka88 jeden mala zakonov, ktorý je nastaveny dobre 😜 bohuzial niektori majitelia nehnhtelnosti su vyscani a chcu ich obist ..

pink_lady
20. apr 2022

@judit47 samozrejme že zmena počtu osob na zálohové platby sa ohlasit musí

veronicka88
20. apr 2022

@pink_lady ktorý?že nemôžeš vysťahovať neplnoleté dieťa?to je ok?rodičov môžeš poslať kde chces no dieťaťu musíš nájsť náhradné bývanie?toto sa ti zdá ok?pokiaľ ja vie za dieťa je v prvom rade zodpovedný rodič nie prenajímateľ teda vo väčšine prípadov úplne cudzí človek. Očividne nehnuteľnosť neprenajimas.nevies si predstaviť nazveme to "to" čo som včas príď En aobhliadku. Veľa krát je to až do plačú. Naslubuju hory doly,klamú a myslia si že sme včera vypadli zo zadku🙈

oneinamillion
20. apr 2022

@pink_lady bingo! Presne toto… to je až neuveritelne, ako ľudí ovládajú prachy.
“My si môžeme vyberať nájomcov”, tak nás to oprávňuje im stanovovať akékoľvek podmienky, obmedzovať ich práva, zasahovať do súkromia.
Hanba by ma za toto fackovala, mať rodinu, a iným za to isté strpčovať život, len preto, že “môžem”.
Kam fakt toto ľudstvo speje..

kvetinka75
20. apr 2022

@oneinamillion myslím že každého osobná vec komu a za akých podmienok prenajme svoj majetok. Ak s tým podnájomník súhlasí a strany sa dohodnú, je to ich vec. U nás v dome bol prenajatý byt rodine s 2 deťmi. Deti 2 a 4 ročné. Neskutočný bordel. Každý vedel kedy vstávajú, kedy chodia spať, kedy idú von. V kuse po sebe vrieskali, keď išli von, hučali na celý vchod. Ak bol niekto po nočnej, nemal šancu si pospať. Cez víkendy ešte o 11tej v noci behali vrieskali. Hudba cez den naplno, TV tiež, lebo deti si to tak želali. Nepomáhalo nič. Žiadne dohováranie, že niektorí vstávajú aj v sobotu a v nedelu do práce. Riešili sme to s majiteľom, nech im dohovorí. Nakoniec sa rozhodol že to bude prenajímať rodinám ktoré majú už staršie deti. Odvtedy je kľud. Povedal, že nikdy tam už nechce rodinu s tak malými deťmi. Mal smolu na takých, ktorí mali rozmaznané nevychované deti a rodičia neohľaduplní voči susedom. To nehovorím o tom, aký neporiadok dokázali urobiť. Kamienky, piesok, všade vo výťahu, po schodoch. Papiere z cukríkov po zemi. Lebo oni nemusia nič, oni sú v podnájme. Ich to nie je.

veronicka88
20. apr 2022

@oneinamillion môj byt,môj majetok,moje pravidlá ...fungujem v zákonom stanovených veciach...

kvetinka75
20. apr 2022

@kiki68 predstav si, že treba oznamovať aj to. Prenajímateľ teiž má svoje povinnosti a musí nahlasovať, koľko ľudí mu tam býva. Tak isto sa mu zdvihnú aj náklady v byte.

acrobaleno
20. apr 2022

@oneinamillion Tak keď ja mám rodinu a vlastný byt, prečo tí druhí, keď majú rodinu nemajú vlastný byt? Ešte sa budeš rozčuľovať ako nakladám s vlastným majetkom. 😂

kvetinka75
20. apr 2022

@oneinamillion prosím ťa a ako obmedzuješ ich práva? To že si určíte podmienky za ktorých tam môžu bývať? Je to jeho majetok, tak má právo si určiť podmienky. Ak to niekomu nevyhovuje, nemusí ich predsa prijať.

veronicka88
20. apr 2022

@acrobaleno počkaj ešte sa dozvieme že vlastne peniaze ktoré zarobíme( v našom rpide iba hypo nič viac)by sme mali rozdať lebo sme hnusni kapitalisti lebo máme niečo čo ostatní nemajú🙈

oneinamillion
20. apr 2022

@judit47 Vdaka za opýtanie, nie, nemala som nikdy potrebu to riešiť, bývala som vždy vo vlastnom.
A práveže v zmluve to uvádzajú, preto sa pytam, prečo to robia. Fakt mi to príde ako nonsens, obzvlášť od rodičov deti…

acrobaleno
20. apr 2022

@veronicka88 ja mám investičný byt a tiež ho prenajímam a predsa je to moja vec, koho tam ubytujem a ako sú postavené tie zmluvy. Pohybujem sa v rámci zákona, pohybujem. Len či by sa jej páčilo, keby sme jej my kecali do jej vecí, teda pardón našich vecí. 😂

veronicka88
20. apr 2022

@acrobaleno nie lebo tu hneď treba ako prve vždy napísať že sme hnusni kradaci štátu ktorý neplatia dane😛a nech ju roztrhne...máme nájom nastavený tak že nám žiadna daň nevyšla a ani nevyjde a ešte mi aj do 40tky vrátia úroky zaplatené na hypo🙈🙈🙈

petkazamborska
20. apr 2022

@sissy27 takto by som to riesila aj ja ... povedz im to co najskor, my tiez prenajimame , ale nemala by som s tymto problem ...je to na nich , mas dve moznosti bud tam ostanete , a ked vam vypovie zmluvu tak mas viac casu si hladat novy bytik aj pre babatko....ale pre obe varianty su lepsie teraz ...budes mat istotu ze mozes tam ostat alebo si hladas nieco nove...a skor kym nemas velke brusko a problemy s chodenim dychanim tlakom :D mas uz potom istotu ...

qetka
20. apr 2022

@veronicka88 ak mas zmluvu o kratkodobom prenajme, nemusis nikomu - ani dietatu zabezpecit nahradne byvanie.

oneinamillion
20. apr 2022

@kvetinka75
@veronicka88
@acrobaleno o jeeeeje, osie hniezdo😃 Kludne ďalej kricte, poznáte to o tej trafenej husi, ze?
Otázku som položila @zuzanockamt, jej odpoveď ma zaujima.

veronicka88
20. apr 2022

@qetka ale my máme byť prenajatý dlhodobo.nemam čas ani chuť sa každého pol roka naťahovať s obhliadka mi.preto to máme takto

matricia
20. apr 2022

@zuzanaete Áno, potom sa menia aj zalohy za vodu

moonlight1210
20. apr 2022

@oneinamillion “ bingo! Presne toto… to je až neuveritelne, ako ľudí ovládajú prachy.
“My si môžeme vyberať nájomcov”, tak nás to oprávňuje im stanovovať akékoľvek podmienky, obmedzovať ich práva, zasahovať do súkromia.
Hanba by ma za toto fackovala, mať rodinu, a iným za to isté strpčovať život, len preto, že “môžem”.
Kam fakt toto ľudstvo speje..”

Este chvilu a zacnes ludi vyzyvat, ze ak maju viac ako jeden byt, tak su povinni ten druhy darovat rodine s novorodencom. Inak su na peniaze a sebci.
Si humorna.

kvetinka75
20. apr 2022

@oneinamillion tak trafená hus sa práve ozvala. Ak ťa to nezaujíma, nereaguje. A mňa vôbec nezaujíma tvoja odpoveď . Takže reagovať nemusíš. A v diskusii to väčšinou býva tak, že zapojiť sa môže každý či ťa to už zaujíma alebo nie.

kvetinka75
20. apr 2022

@moonlight1210 keby len humorná. Ale to radšej nenapíšem. Človek si na niečo zarobí a potom aby si to nechal zničiť druhým. Len preto, že druhý nie je schopný si zabezpečiť vlastné bývanie.

matricia
20. apr 2022

@pink_lady Na to su charity, utulky pre matky s detmi

oneinamillion
20. apr 2022

@moonlight1210 vieš čo? Áno, máš pravdu.
V dnešnom svete bez ľudskosti, kde prachy sú nadovšetko, dávajú ľuďom pocit, že všetko môžu, som so svojim vnútorným presvedčením, že na prvom mieste má byť vždy človek, naozaj humorná.
A som na to hrdá.
Pekný deň ti.

zuzanockamt
20. apr 2022

@oneinamillion Podpíše ju ten, komu to nevadí. Nechceme si zbytočne komplikovať život a pokiaľ si môžeme vyberať, tak si vyberáme.

oneinamillion
20. apr 2022

@zuzanockamt vdaka za odpoveď bez invektiv😊👍

acrobaleno
20. apr 2022

@oneinamillion áno, peniaze sú nadovšetko. Bez peňazí je život veľmi ťažký. Len na FB koľko výziev denne zachytím o prispení na boj proti takej chorobe alebo onakej. Takže prepáč, že nejdem zachraňovať každého Ferka Mrkvičku a Annku Jabĺčkovú, ktorí nemali ani toľko rozumu, aby si našetrili na vlastné bývanie ešte predtým ako mali decko. Ja som to tak nespravila, preto nebudem nikoho takého ľutovať a ustupovať mu.

nika523
20. apr 2022

@veronicka88 pri zmluve o krátkodobom prenájme nemusíš každého pol roka robiť obhliadky len každý rok napísať dodatok o predĺžení zmluvy nič viac a nemusíš nikomu hľadať náhradné ubytovanie ani deťom ani dospelým to je nezmysel. Tiež prenajímame byt a neviem si predstaviť že by som niekoho odmietla slušnú rodinu len preto že ma dieťa, ľudskosť sa úplne vytráca je to veľmi smutné, uži si svoje prachy lebo nič iné ťa asi v živote nezaujíma

veronicka88
20. apr 2022

@nika523 ja nemám z nášho prenájmu absolútne nič navyše...máme dvoch mladučký ľudí s ktorými si vychádzame maximálne v ústrety.ja som tá posledná ktorú musíš obviňovať s vykorisťovania...

veronicka88
20. apr 2022
nika523
20. apr 2022

@veronicka88 obviňujem ťa z vykorisťovania? Nie len ma udivuje že niekto kto má deti sa nevie vžiť do situácie iných a odmietne niekoho len preto že má dieťa, nie každý má také šťastie že má vlastný byt, nie každý dostal základ od rodičov napr. nie každý si môže vziať hypotéku