icon

Ako prerežem gumu na dekoráciu do záhradky?

zanetakovacsova
28. mar 2021

Ahojte žienky. Som doma na materskej a nudím sa tak vymýšľam 😃po novom som si našla niečo takéto 🤔a zaujímalo by ma čím sa dá takto pekne prerezať guma? Máte s tým už niekto skúsenosť?

Ako prerežem gumu na dekoráciu do záhradky?
judar
28. mar 2021

Velky a dobre nabruseny nepotrebny noz a popripade aj kladivo, plus zalezi od pneumatik lebo niesom si ista ci v niektorych v tom vnutornom obvode na krajoch nebyvaju v tej gume aj droty

jankapepe
28. mar 2021

@zanetakovacsova dám manželovi: ,, potrebujem prerezat,,
😁

vanessa2005
28. mar 2021

@zanetakovacsova flexou my sme to rezali

jaskolka
28. mar 2021

Mame niečo také, svokor to vraj prerezal elektrickou pílou.

sasanka605
28. mar 2021

Pilkou na zelezo, flexou?

vanessa2005
28. mar 2021

@judar ano su v pneumatike droty....ale zalezi ci je to letna alebo zimna pneumatika tam su pevnejsie tie droty...preto sme to rezali s flexou

zanetakovacsova
autor
28. mar 2021

@vanessa2005 nezhorela flexka? Lebo preto rozmýšľam čím a ako lebo flexkou sa neodporúča 🤔

zanetakovacsova
autor
28. mar 2021

@sasanka605 flexa sa neodporúča lebo že zhorí preto rozmýšľam 😃

zanetakovacsova
autor
28. mar 2021

@jankapepe 😃😃😃

zanetakovacsova
autor
28. mar 2021

@jaskolka môžme to skúsiť 🤔

vanessa2005
28. mar 2021

@zanetakovacsova nezhorela len kotuc sa menil dost casto a ta guma dost prskala...lebo z nozom sme to nevedeli prerezat koli tym drotom

zanetakovacsova
autor
28. mar 2021

@vanessa2005 dooobre rozumiem 🙂ďakujem 😇

janne318
29. mar 2021

Rozrežeš to normálnou ručnou pílou, ideálne s plátkom na železo (to je taký ten s drobnými zúbkami). Keď to budeš rezať elektrickou, tá má také točky, že trením tú gumu rozohreješ a bude Ti to zanášať kotúč. Tým plátkom na železo ide celkom fajn rezať aj guma, aj kordy.

andreatytler
29. mar 2021

@zanetakovacsova Mna by zaujimalo cim to namalovat aby ta farba na tej gume vydrzala.

janne318
29. mar 2021

@andreatytler my sme to pred nejakými 2 rokmi maľovali normálnou syntetikou a drží to zatiaľ dobre. Najlepšia a najtrvácnejšia je inak vraj polyuretánová farba, len tá je raz tak drahá ako syntetická. Alebo potom kaučuková, ktorou sa natierajú napríklad asfaltové šindle na strechách (na môj vkus malý vzorkovník farieb - tuším tam boli len červená, hnedá, čierna, modrá a zelená).

andreatytler
29. mar 2021

@janne318 Dakujem... Dobre vediet... vzdy som myslela ze sa to hned popuka a opadne, kedze guma reaguje na teplo roztahovanim... chcela by som nieco pre maleho do zahrady z pneumatik ale ked je to take cierne, vyzera to hrozne.