Ako prerobiť 3-izbový byt na 4-izbový?
Prosím ako by ste prerobili tento byt na 4 izbový? Byt je v pôvodnom stave a je veľký 87m2 je to výmera akú majú 4 izbové byty. Chodba je dosť veľká tam si predstavujem jedálenský kút aj pre 6 osôb.

zelazi kde su nosne mury a ake rozmery maju izby, hlavne izba č. 1 a kuchyna. Z toho by slo spravit 2 izby (ak su rozmery vyhovujuce) z izby c. 2 spravit kuchynu s obyvackou.
Kuchyňu presťahovať do izby 2 alebo 3 a vyvýšeným pultom oddeliť kuchynský kút od obývačky. Z kuchyne spraviť izbu.. ale je to dosť veľký zásah a ktovie či vôbec možný, vzhľadom na všetky odpady a prívody ktoré musíš poriešiť..
Takéto byty sa skôr prerábajú vybúraním priečky medzi kuchyňou a izbou 1. V Petržalke je viac takto prerobených bytov. Ak chceš z neho urobiť 4 izbový tak asi len presunutím kuchynskej linky do izby 2. Len tam sa dajú presunúť prívody k stupačkám.
a napadlo mi este, ak by slo posunut priecku medzi izbou č. 2 a 3, tak by ste tak vedeli zvacsit kuchynu s obyvackou (izba č. 2). Jedalenksy kut si neviem predstavit v chodbe vzhladom na vsetky dvere ktore tam su
ja ako sa poznám tak nie, neznášam také malé kučky ... a dokonca ak by sme boli dvaja s mužom, tak by som zrušila izbu č.1 a prepojila by som to s kuchyňou 🙂
87 m2 to bude asi aj s loogiami, lebo mi to nejako nevychadza. Ja si osobne neviem predstavit rozdelit izbu c. 2 alebo 3, lebo ak by si chcela zachovat okno v oboch castias, boli by z toho len take slize. A chces dat jedalensky stol pred wc?
Jedine co by som tu spravila, ak je to mozne, zrusila priecku medzi kuchynou a izbou c. 1 a spravila obyvacko-kuchynu.
a napadlo mi este, ak by slo posunut priecku medzi izbou č. 2 a 3, tak by ste tak vedeli zvacsit kuchynu s obyvackou (izba č. 2). Jedalenksy kut si neviem predstavit v chodbe vzhladom na vsetky dvere ktore tam su
@magic08 to je nosná stena, nie priečka, s tou sa nesmie nič robiť.
stvorakovo mi vychadza lepsie dat prec priecku medzi kuchynou a izbou č.1 ak das prec aj tu stenu z choby a otvoris to, aj na jedalensky kut by bol priestor, ak by si posunula do prava tie dvere zo zadveria do chodby
ale to bude stale 3izbovy
a ešte mi napadlo - preniesť kuchyňu do izby č. 2 - tam to spraviť kuchyňo-obývačku menšiu, izbu č. 3 rozdeliť, ale len tak že jedna "izba" nebude mať okno a bude sa cez ňu prechádzať do tej časti s oknom ... a z kuchyne urobiť izbu, len takú malú úzku, 2 malé šmykne vedľa seba ...
Poznam tieto byt, 4 izby z neho nespravis, lebo jedina nenosna priecka je medzi kuchynou a tou malickou izbou. Jedine spravit z kuchyne dalsiu izbu a linku preniest do izby vedla kupelne, ale zas ta izba nie je taka velka aby tam mohla byt obyvacka s kuchynskym kutom
(4.94+2.54+4.74)*4.04+(2.54+4.74)*4.04=78.78
(a to je v tomto zjednoduseni este cast chodby+kuchyne zaratana 2x naviac)
Byt ma 87 m2 samozrejme aj s loggiami ale sú úplne zatvorené plastovými oknami 🙂 to mi trochu prekáža jedna loggia mohla ostať otvorená.. inak je byt v pôvodnom stave
Poznam tieto byt, 4 izby z neho nespravis, lebo jedina nenosna priecka je medzi kuchynou a tou malickou izbou. Jedine spravit z kuchyne dalsiu izbu a linku preniest do izby vedla kupelne, ale zas ta izba nie je taka velka aby tam mohla byt obyvacka s kuchynskym kutom
@viestta Áno videla som aj tak vyburana priečka medzi kuchyňou a malou izbou ale to približne bude rovnaká miestnosť ako presunúť kuchyňu do izby pri kúpeľni. Reálne je asi to najjednoduchšie..bude to menšie ale na linku a sedačku miesto bude a jedáleň tam už netrepnem 😂 Jedalensky stôl plánujem do prvej chodby myslím že tam ukáže pekne..len jedáleň bez skrine
Inak dvere do izby 2 sú tiež dvojkrídlové tak keby dáme dvere zárubnu preč vznikne otvor na šírku asi 1,30cm tak myslím že aj to ukáže lepšie obývačka s kuchyňou + časť chodby. Vznikne priestor asi 24 metrov
Myslis dat jedalen do tej chodby kde bude kazdy chodit na wc alebo do kupelne?
Osobne by mi to aj vadilo....
to chce ozaj architekta ktory navrhne ozaj dobre riesenie.
90 m2 su v novostavbach dnes 3i byty.
Rozdel izbu 3 a mas dve izby rovnake ako mas c.1
Myslis dat jedalen do tej chodby kde bude kazdy chodit na wc alebo do kupelne?
Osobne by mi to aj vadilo....
to chce ozaj architekta ktory navrhne ozaj dobre riesenie.
@maryetta Nie do prvej chodby kde je vchod do bytu 🙂
Tie loggie maju 4.04 x 2 x 1.54 = 12.44m2... 74.5 m2 (ak tam netreba este odratat nahodou pivnicu) uz zase az tak na 4izbak nevyzera...
A rozhodne zalezi od nosnych stien + "trubiek" (ci mozes premiestnit kuchynu aleob nie)... ja by som z toho 4i nerobil, skor "lepsi / krajsi" 3izbach...
V tomto prípade by som asi rozdelila izbu č.3 ,v jednej by ostalo aspoň mini okno ,v druhej 2 okná. Bude sa deťom lepšie udržiavať poriadok v mini izbách, také slabé pozitívum. Ináč neviem. Tá jedna izba pri kuchyni je odveci.
Tie loggie maju 4.04 x 2 x 1.54 = 12.44m2... 74.5 m2 (ak tam netreba este odratat nahodou pivnicu) uz zase az tak na 4izbak nevyzera...
A rozhodne zalezi od nosnych stien + "trubiek" (ci mozes premiestnit kuchynu aleob nie)... ja by som z toho 4i nerobil, skor "lepsi / krajsi" 3izbach...
@zic Áno tak jasne že lepšie mať veľký trojizbak ale potrebujeme 2 samostatne izby pre deti.. samotný byt aj s loggiami má 85m a môj brat ma 4 izbak o rozlohe 82m 🙂
No, len toto je 75m2... bez loggie... Ale tak ved vy musite vediet... Tak mozno (ak sa daju posunut priecky), tak z tych 2 velkych izieb spravit 3 (su tam asi okna pre kazdu z tych novych troch izieb, kedze je tam loggia)...
Alebo do 17.09m2 izby kuchynu ak to pojde a z kuchyne a malej izby mat detske...
Chyba tam vyznačenie nosných múrov s týmto by som sa naozaj obrátila radšej na architekta než na modrý koník to budete musieť celé prekopať
Nie je jasne co je nosne. Ale Kazdopadne su tam zbytocne tie dve chodby. Naozaj sa obrat na architekta, pekne ti to nakresli. Aj tak to potrebujes mat nakreslené, ked meníš dispozíciu bytu.
Našla som v ponuke presne tento byt prerobený na 4 izbak len rozdiel má jednu loggiou. Tak to reálne vyzerá prerobené aj jedáleň na chodbe 😂

obráť sa na architekta... budeš ti mať aj s pečiatkou.