icon

Ako riešiť nové bývanie?

21. apr 2022

Zdedila som dom a byvame v nom s matkou a jej bratom ...no je delení na 2 bytové jednotky ....manzel chce ale vlastne byvanie byt,dom, podnajom ....stale frfle ze robi na cudzom a ze je to cudzie ...mne sa nechce ist do hypoteky ....mame 2 auta a dve deti...este mame pozicane od krstnej na auto a to splacame ....kade chodi tade frfle aj ked vidi moju rodinu strasne mu prekaza ....k mame chodia na navstevu surodenci inak nik ...ako to riesit

Strana
z2
buberova
21. apr 2022

Tiež by som tak nechcela bývať.. tá hypotéka zase až taký strašiak nie je keď je človek zodpovedný a normálne pracuje

sisa_s
21. apr 2022

@buberova no asi 20% na hypo nebudu mat nasetrene, ked na auto si museli pozicat

autor
21. apr 2022

@buberova som jedinacek to mam dom nechat tak ...plus budem dedit po krstnej ....ja to neustiham chodit pomahat...vrazili sme tam velke peniaze a nemame nic na zaciatok...ja som na rodicaku a jeden plat je akurat tak

deti95060810
21. apr 2022

keby si na neho prepísala časť domu tak by nefrflal...poznám takých ofrlaných....🙄
nikdy mu nebude dosť...

autor
21. apr 2022

@sisa_s presne nemame ...no muz si mysli ze to je jednoduche....

autor
21. apr 2022

@deti95060810 co si on to nepotrebuje ...velke ego

netti87
21. apr 2022

Tv.manzela chapem, ze je to zly pocit byvat v cudzom ,ale na druhej strane ta hypoteka v dnesnom dobe, budete splacat mozno aj " 20" rokov, a ked nieco sa stane ( strate zamestnania, choroba, nedaj boze smrt ) Pre bank by to vyhovalo, lebo hned by mal ruku na nehnutelnost ale vam? , trosku treba to vydrzat a cas vsetko vyriesi. Podla mna 🙂

amiaja
21. apr 2022

No ja sa mu necudujem ze chce svoje.. je to cudzie, robi na cudzom
V tomto ma pravdu.
Ale kedze mate ine dlhy a ty si na rodicaku tak vela moznosti nemate.
A to tam byvate odzaciatku? Vtedy mu to nevadilo ked ste nemali deti?

lalala94
21. apr 2022

@autorka, no a nemá muž pravdu? Veď robí na cudzom a dáva do cudzieho. Čo on z toho má? Nikdy som nechápala tieto darovačky ešte za života a spolužitie u rodičov, resp. u svokrovcov. Budovať si treba vlastný a spoločný majetok s partnerom. Bodka. V živote by som nešla do takéhoto bývania a mužovi sa ani nečudujem, že chce riešiť vlastné bývanie z ktorého bude mať niečo aj on. Aby som peniaze vrážala do domu svokrovcov - takú ešte nehrali. 😀

autor
21. apr 2022

@netti87 snazim sa mu to vysvetlit no marne ....dnes nie je doba vyskakovat

buberova
21. apr 2022

@autorka keby to bolo opačne tak by si videla ako by ženy písali že je to nerozumné a že manželka ostane s holou riťou... Ale keď sa muž prisťahuje k žene a vráža peniaze do jej domu tak je to zrazu ok?

buberova
21. apr 2022

@sisa_s mohla by im mama pomôcť, ručiť jej domom aj novou nehnuteľnosťou a 20% je vybavených.. to akú sumu im dajú keď je ona na rodičáku je druhá vec..

autor
21. apr 2022

Baby ten dom je uz moj od 18 rokov .....len ma dozivotne pravo matka a brat...otec tu nezije...obaja prispievaju na elektrinu a vsetko...on neplati nic sam aj strecha sa robila na 3 casti

buberova
21. apr 2022

@netti87 my napríklad máme poistky.. ak zomriem ja alebo manžel, ten druhý dostane toľko peňazí aby mohol splatiť hypotéku.. 6 mesačná rezerva na pokrytie životných nákladov je jeden zo základov finančnej gramotnosti

netti87
21. apr 2022

Teraz byvate v stabilnom mieste, ked clovek vezme hypoteku pokial to nevyplaca, nebude nikdy to vlastnit. Treba najpr rozmyslat. Nech tv.muz mysli aj na deti, co s nimi bude.

autor
21. apr 2022

Som tu z toho hotova tak ked som ja ako vlastnik ....tak ja som cudzia tak dakujem pekne ....zijeme tak od zaciatku no len posledne roky ego robi svoje

netti87
21. apr 2022

@buberova Dobry napad, mudry clovek tak rozmysla 🙂

mandarinka555
21. apr 2022

Je to tvoj dom (zdedila si ho), tak prečo tam býva aj tvoja mama a jej brat ?

autor
21. apr 2022

@mandarinka555 lebo maju doživotné pravo ...to ich mam vyhodit ....aby bol muz spokojny

mirkasmile
21. apr 2022

Keď sa to delí na 2 bytové jednotky, prerobte si tú jednu, budete mať aj samostatný vchod a vyriešené.
Ak si majiteľ,máte teda kde bývať 🤷
Lebo píšeš,že ste si na auto museli požičať, a predpokladám teda,že 20% z ceny nehnuteľnosti nemáte :/
Nech sa muž aj na toto pozrie.
Ale toto musíš riešiť s ním, sadnite si, prejdite si svoje finančné možnosti a podľa toho sa zariaďte.
My sme tiež chceli niečo svoje, ale dať za pozemok 70-80 🙈 tak budeme stavať na záhrade u rodičov 🤷 a čo? 😀

mandarinka555
21. apr 2022

Jasné, že sa bojí a hundre....Čo ak ti jedného dňa prepne a vyhodíš ho na ulicu ?

autor
21. apr 2022

@mirkasmile to som chcela tiez dom v zahrade vraj nie vraj budu blizko a uvidi ich 😃

0adka0
Autor odpoveď zmazal
autor
21. apr 2022

@mandarinka555 ja by som ho nikdy nevyhodila

mirkasmile
21. apr 2022

Zase nikdy nehovor nikdy 😀 iné by bolo fakt, keby aj on tam má podiel, keď už do toho vráža peniaze.
My budeme mať obaja podiel aj na pozemku aj dome 🤷 nebudete to celé moje len preto,že sú to moji rodičia.
Neuvažovala si, že aj na neho prepíšete podiel?

autor
21. apr 2022

@0adka0 ten dom vlastnim ja nie moja matka ....len tam zije ...pisane na nu nic nie je ...

autor
21. apr 2022

@mirkasmile on to nechce uz sme sa o tom bavili x krat

mirkasmile
21. apr 2022

Tak každý sme iný 🤷 mne osobne by vôbec nevadilo bývať v jednej budove so svokrou, pokiaľ by som mala samostatný vchod a mala aj podiel
Ale to som ja, musíš to brať tak,že každý človek je iný.
No jedine si fakt sadnúť spolu, prediskutovať Vaše finančné možnosti a nejako sa dohodnúť

melanta
21. apr 2022

A ty by si chcela žiť s jeho mamou a jeho sestrou? Celé roky možno desaťročia? Ak by to bolo presne naopak, súhlasila by si?

autor
21. apr 2022

@melanta mne to nevadi nemusim ju ale spravam sa slusne ....mna jeho rodina nechcela od zaciatku ....jeho rodicia na neho kaslaju pre nich existuje len jeho sestra ....aj ked sme chceli stavat rodicia plakali ako nemaju peniaze a segre urobili svatbu, kupili dom ....mne mamina chcela dat 10 000e no ja som to nevzala natolko hypo by nevyšla....

Strana
z2