icon

Ako sa správne starať o vianočnú ružu?

7. dec 2023

Prosím vás nejaké overené rady ? Staram sa tak ako píšu vsade a vkuse mi odíde ešte pred vianocami už ma ro nebaví. ..jw to moja ablubwna rastlina

msnesquik
7. dec 2023

No tiez by ma to zaujimalo 🙈 uz sa s muzom v obchode smejeme, ze tak ktoru zoberieme k nam zomriet? Stale padaju listy, aj ked polievam, aj ked nepolievam, opada a ostane pahyl

petronellla87
7. dec 2023

Preto ju kupujem par dni pred Viamocami, aby sa ich dozila😂 nedavno som o nej pozerala reportaz ako sa o nu starat a tam vraveli ze nepolievat vela ani malo, teplota ani vysoka ani nizka, aby nebola v prievane, nesmie ju ofuknut, a musi mat dost svetla. Hlavne ze v lidlu atd ich maju vystavene hned pri vchode v tom najvacsom prievane😁

barbora0308
7. dec 2023

Mne sa osvedcilo ju kupit tak tyzden pred Vianocami, polejem po nakupe a potom sa na nu tyzden ani len nepozriem, aby ani len nepocitila, ze mam o nu obavy 😅😅.

reanda
7. dec 2023

to musis mat stastie, aku kupis.. vacsinou su uz na predajni take zdecimovane prave prevazanim, zmenou teplot a prievanom, ze opada, nech robis, co robis..

janinah
7. dec 2023

Vraj sú pestované tak.aby dlho nevydržali a kupovali sme furt nové.

la_dolce_vita
7. dec 2023

Asi mam stastie, ale vydrzi mi vzdy dlho este po sviatkoch. Teraz uz mam cca 2 tyzdne z Kaufl.a je krasna... polievam 1x tyzdenne.

msnesquik
7. dec 2023

@petronellla87 ano, presne, ja to stale hovorim, ze to v obchode uz je zle, su vzdy u dveri

mclissa
7. dec 2023

Mam ju na jedalenskom stole, na svetle, nie na priamom slnku. Sem tam ju polejem, ked je na pocit sucha. Kazdy rok ju mam az do Aprila. Potom mi opadne. Nema rada moc teplo. Max 21.st. zevraj. My mame doma 24-26 dala to zatial kazda, kazdy rok.

nikam
7. dec 2023

Z obchodu by si ju mala brat tak, aby nebola na mraze. Co casto krat v zime je. Ja som teraz niesla v termotaske 😀

simca06022011
7. dec 2023

asi je to o stasti, ale teda ja mam moju 2tyzdne, presadena je, polievam ked je suchy substrat... drzi sa, dokonca uz mi stihla minuly tyzden trochu preschnut aj listy jej ovisli a zije furt... len kupovala ju dcera, tak je to taky pahyl.. ja vzdy pozriem nech ma listy riadne od dola a tak :D Osvedcilo sa mi dost, kvety presadit, ktore rpidu zo supermarketov.. neviem ci je to v tom...

k_a_j_k_a
7. dec 2023

Je to o šťastí 🙂 ja mám ešte minuloročnú, síce zelenú, nesčervenala mi 🙄 ale prežila aj sťahovanie a zvykla si. V práci máme dokonca niektoré z minulého roku červené. Iné zase opadli úplne, pritom sú vedľa seba 🤷‍♀️

andrea_82
7. dec 2023

Presne, je to o stasti. Ja mam nejake doma uz par rokov a niektore umru tyzden po kupe. Ale tie, co prezili, uz nikdy nie su take pekne, sj ked ich striham, tvarujem. Beriem to ako kyticu kvetov - zvadne, kupim druhu.

luccija
7. dec 2023

Ja mám ešte z minulého roku len mi je ľúto ju vyhodiť🙂myslím, že keď chces aby znova ocervenala a zakvitla treba ju dať do tmy moja je zelená, ale pekna
Ale aj tak každý rok kúpim novú mne vydrží len ju namáčam do vody nič extra

mirage
7. dec 2023

@mclissa u vas by som nevydrzala.. ze 26 stupnov.

mclissa
7. dec 2023

@mirage aspon nemusim kurit 😉

floren
7. dec 2023

To je jediný kvet,ktorý u mňa prežil. Polejeme,keď si spomeniem.