Ako sa zbaviť myší v kuchyni a špajzi?
Ahojte, už som zúfala.Máme myši v kuchyni a špajzi. Idú pravdepodobne zo špajze, máme tam otvor na povalu, ktorý je ale zakrytí doskou. Stále sa nám objavujú nové a nové a je ich niekoľko. Už sme zúfalí. Mám kvôli tomu vyhádzajú celú špajzu a kuchynu. Dom máme malý, všetko máme v obývačke. Všetko sme vyupratovali, vyzametali, nastriekali s octovou vodou a aj tak si nájdu cestu.
Poraďte mi prosím, ako sa ich zbaviť?
Dávala som aj otrovu do spodných šuflíkov, no mať to pri mixéry a potom to chytať a miešať s tým niečo nie je výhra.
Mali sme aj lep a chytili sa na lep, len tým, že lep je až za kuch. linkou, tak nechcem stále kuchynu odťahovať. A máme aj mačku. Vycíti, no nie všetky uloví, zožerie a pod. A ten lep nechcem dať hlavne aj kvôli nej...
Pomohla vám plašička s nejakým ultrazvukom či ako sa to volá ?
Alebo ako ste sa ich zbavili naozaj že nadobro? Prosím poraďte.
Vopred ďakujem za všetky NORMÁLNE rady.
Prajem ešte pekný deň. Ahojte. ❤️
Pasce na myši?
Mačka? Pasce na myši? Riešiť dieru? Riešiť povalu?
Tak za prve poriesit ten otvor na povalu, aby nemohli vojst nove. Ak to je vchod na povalu, tak namiesto dosky dat dvere, ak nie, tak uzavriet uplne. Kym neporiesis vstup, tak sa nedochytas.
Nam pred rokom nejako vbehla do domu jedna myska a chytili sme do tohto: https://www.kinekus.sk/pasca-na-mysi-plast-in-t... je to zivolapka, takze chyti mysku zivu, bol som ju potom vypustit do pola.
To fakt? Natiahni pasce s navnadou a kazdy den povyhadzuj zdochliny. Pories dieru z povaly lepsie ako s doskou. Plus pasce aj na povalu. Za par dni mas pokoj.
@olivka0216 jednoducho zabednite všetky prístupné otvory nám tiež takto behali myši a prestali
všetky otvory aj tie najmenšie uzavrieť, nie však drevom, to prehryzú. Plech, tehly, betón...
pozri oni su vacsinou jeden klan.
moja osobna skusenost je taka ze ako dieta z mesta zachranar vsetkeho ziveho som to chcela riesit humannou cestou. lutovala som mysicky ale bohuzial ....
mali sme aj plasicku nepomohl absolutne. nakoniec to skoncilo invazivnou metodou. nakupili sme klasicke pasticky. do kazdej dali jeden upeceny orech a za jediny den sme ich vychytali vsetky bolo ich 15. 1 cela rodina. po tom co nas tu natrapili som uz ku koncu ani ja nemala zlutovanie. odtial potial.
a teda hlavne utesnite vchody. treba ich vychytat vestky. a novym zabranit vstup. zacnite na tej povale.
Mali sme tiež taký problém, podávali sme tie lepiace pasce a pochytali sa. Ja nie som nejaký "šialený"milovník všetkých zvierat,takže mi to nebolo vôbec ľúto, vlastne ani mi nenapadlo ešte myši ľutovať a chytať živé...zase nepreháňať to🙈
Upravte ten otvor,ak je to vchod na povalu,dajte tam normálne sklápacie dvere a na povalu podávaj pasce.
Mali sme tiež taký problém, podávali sme tie lepiace pasce a pochytali sa. Ja nie som nejaký "šialený"milovník všetkých zvierat,takže mi to nebolo vôbec ľúto, vlastne ani mi nenapadlo ešte myši ľutovať a chytať živé...zase nepreháňať to🙈
Upravte ten otvor,ak je to vchod na povalu,dajte tam normálne sklápacie dvere a na povalu podávaj pasce.
@jaskolka ďakujem veľmi pekne. Konecne normálny koment a reakcia. Ani mne ich nie je ľúto. Čo ich mám ľutovať zato, že mi všetko oserú, ošťia, smrdí to a niekedy aj rozhryzú veci? Ah, rozum niektorých ľudí nepochopím.
pozri oni su vacsinou jeden klan.
moja osobna skusenost je taka ze ako dieta z mesta zachranar vsetkeho ziveho som to chcela riesit humannou cestou. lutovala som mysicky ale bohuzial ....
mali sme aj plasicku nepomohl absolutne. nakoniec to skoncilo invazivnou metodou. nakupili sme klasicke pasticky. do kazdej dali jeden upeceny orech a za jediny den sme ich vychytali vsetky bolo ich 15. 1 cela rodina. po tom co nas tu natrapili som uz ku koncu ani ja nemala zlutovanie. odtial potial.
a teda hlavne utesnite vchody. treba ich vychytat vestky. a novym zabranit vstup. zacnite na tej povale.
@pralinka25 ďakujem krásne. Konečne ďalší normálny koment a reakcia. Ďakujem. ❤️❤️❤️
@pralinka25 ďakujem krásne. Konečne ďalší normálny koment a reakcia. Ďakujem. ❤️❤️❤️
@olivka0216 inak ten peceny vlasky orech je bomba. na to letia. my nemame plyn. opekala som ich po jednom nad svieckou na adventnom venci 😅 na to ich pochytas.
@olivka0216 inak ten peceny vlasky orech je bomba. na to letia. my nemame plyn. opekala som ich po jednom nad svieckou na adventnom venci 😅 na to ich pochytas.
@pralinka25 dobre, ďakujem. Inak, ani mi nemáme plyn😂
@olivka0216 minulý rok som mala tento problém, tak som si kúpila dve živé pasce na myši zo Shein. Z jednej strany som dala do zásobníka kúsok chlebíka a z druhej strany som zaklapla pascu. Ešte som si hovorila, že to bude určite hlúposť. Nakoniec som chytila vyše 20 myší. 😀😀😀
@olivka0216 na povalu treba dať pasce najlepšie je lepidlo. Pochyta sa ich viac na jednu návnadu.
Ale ro bič nerieši treba nájsť kade vám chodia do domu a opraviť to lebo ak toto neurobíš budeš to riešiť stále dookola.
@olivka0216 veď v drogerke maju take zrno to je vlastne pšenica farebná, kúp, násyp hore na pôjde či povale, oni to zožerú a zahynu. Prečo ich chystáš až v špajzi či kuchyni?
Základ je chytať myši z lokality, odkiaľ preliezaju do domu. Kúp zrno, šrot na miešaný na ozdravenie hlodavcov, kúp lepidlo a natrite na kartón, pár kusov pascí a všetky tieto druhy rozmiestnite po povale. Až keď pár dní nenájdete zdochliny a telá, veľmi dôkladne upresnite otvor z povaly do domu.
Návnady a pasce kontrolujte a obmienajte aj naďalej, budete mať indikátor pritomnosti myší.
Špajzu a kuchyňu dezinfikuje, umyte, skontrolujte všetky strbiny, vymalujte.

Vsak chytaj tie mysi na povale, nie az v kuchyni