Ako si vytvoriť útulný domov s nízkym rozpočtom?
Ako si vytvoriť útulný domov bez veľkých investícií
To je tak nestastne nekonkretne polozena otazka asi ako "kde mam ist na dovolenku".Musis dat ovela jasnejsie zadanie ake mas ocakavania.
ten dom už aj stojí, či aj ten treba postaviť..
z tvojej otázky to nie je jasné.
@balerina2025 áno, úplne súhlasím – kombinovanie je základ! Ja si vždy pred nákupom robím mini prehľad na internete a potom občas vychytám niečo aj z bazáru či v akcii.
@maminkadeticiek chápem, že to vyznelo všeobecne – myslela som to tak, že keď už človek býva, chce si to spraviť doma príjemné, teplé, s atmosférou – aj keď nemá veľa peňazí. Zaujíma ma napríklad, čo vám doma robí tú „útulnosť“ – svetlá, textílie, vône, rastliny, dekorácie... a kde to prípadne kupujete lacnejšie.
@deti95060810 😊 dom už stojí, teda konkrétne ide o byt, ale vďaka za upozornenie – viem, že sa to dalo napísať presnejšie. Ide mi hlavne o ten pocit domova bez veľkých výdavkov.
Dnes mas x obchodov s takymi cackami, pepco, tedi, action, sinsay
Ikea ma super zatemnujuce zavesy
Aky styl by si si predstavovala? Aku kvalitu?
Inak klasika na lacne doplnky - Gate, Sinsay, Pepco, Tedi, Action, Lidl, .... Pri troche stastia tam vies najst lacno pekne kusky.
Na drahsie Ikea, Zara (tam uz zalezi ako co), Butlers, ...
Na drahe trebars Bellarose (deka po 100 eur, kvetinac za 50 eur, a spol. Ale mavaju aj lacnejsie veci). Treba tiez obkuknut)
Z mojej skusenosti - vankuse, deky, par dekoracii a pripadne jeden mensi koberec (tematicky k dekoraciam) polozeny cez velky vedia zmenit cele vyznenie obyvacky.
Obliecky, plachta, par dekoracii a ozdobnych vankusov zas atmosferu spalne (mozno aj zaclona, zaves).
knihy, kvety, fotky, vankúše,
Udrziavat poriadok
Menej je velakrat viac....
Poriadok a čistota, vymaľované čisté steny atd atd.
Poriadok a čistota, vymaľované čisté steny atd atd.
@procrastique a vyvetrane....
Ziadne lapace prachu
Každému sa páči niečo iné. Ja napríklad nemám rada preplnené priestory, otvorené vitriny, šaločky, vázičky, sošky. Pre mňa je základ čistota. Celý dom mame ladený do sivo bielej farby. Doplnky mám všade svetlo ružové, a pre mňa je to útulné, pre niekoho velmi chladné. Mám rada vankúše. Napríklad v jisku/mobelixe za 3€ obyčajný vankúš, a zo sheinu objednám obliečky po 1-2€ podľa príležitosti/ročného obdobia. Sviečky- pepco, tedy, tesco... rámčeky na fotky, kvetináče koberčeky. Skus pozrieť aj ten shein, dá sa tam nájsť plno lacných veci. Nie sú kvalitné, ale dokážu zutulnit
Napríklad... kožušinové tie chlpaté koberčeky, na gauč vankúše s pekným motívom kukni sinsay a pepco
Váza s vždy čerstvými kvetami, sviečky voňavé
Obraz na stenu
Na to hlavne treba mat vkus
Útulný domov by mal ostať vzdušný, oku lahodiaci a voňavý. Radšej toho menej, ako preplnený byt len preto, že to bolo v dobrej cene. Určite aj rastliny, taký väčší Benjamin či palma, vedia spríjemniť vzhľad domu či bytu. Vhodné záclony, menší koberček doladia celkový dojem.
Napríklad u mňa bol základ biele hladké dlhé záclony, závesy, pár rastliniek, pekný koberec a žiadne povykladane sošky, poháre atď... a udržiavať poriadok (pri dvoch malých deťoch to dá niekedy zabrať)
Niekto má rád zase kopu vankúšov sošky sviečky a to mu príde útlné. .. musíš vedieť co sa ti páči, pozrieť si napr pinterest, tam je veľa nápadov..a odchody lacnejšie sú pepco, teddy, ikea, action, jysk tam sa dajú nakúpiť super doplnky.
Dúfam, že si vytvoríš krásny domov 😊

mat prehlad o tom co chces kupit a pozriet viacere obchody ci ponuky. a pokombinovat.