icon

Ako správne používať sušičku Beko?

18. máj 2025

Ahojte,
včera sme kúpili sušičku Beko (typ priložené foto).

Prosím Vás, kto má skúsenosť, alebo rovnakú sušičku, poraďte mi program, ktorý nebude sušiť 5 hodín a ešte k tomu vytiahnem vlhké prádlo 😌

Skúšala som mix, to mi hodinu zastalo na 45minutach preskakovalo 45-43 a zas 45 tak som o 21:00 prepla na bavlnu a bohvie dokedy mi to krútilo keďže som zaspala 🙄

Dnes som skúšala syntetiku ikona vešiak + potešila som sa že program 1h20min ale tiež mi dlho zostalo na 25min takže doba sušenia dobrych 5 hodín 🙄 potom som dala časovač na 50minut a vlhké prádlo...

Teraz sa mi krúti už neviem odkedy program mix ikona vešiak ++ a stojí mi dlho na 40minutach 🙄

Človek si myslí aká to je fása vec a som z toho na nervy, zúfalá..

Prosím poraďte čo robím zle... Ešte upresnim že Pradla som mala polovicu bubna...

Ďakujem 🙏🏼

Ako správne používať sušičku Beko?
denkabemommy
18. máj 2025

Netuším aké sú beko sušičky, podstatné je 1. Materiál, z ktorého je oblečenie -nemiešať bavlnu so syntetikov, uterákmi…, každé má mať svoje sušenie zvlášť. 2. Nedávať aviváž do prania. 3. Nedávať tam veci, ktoré tam nepatria -viď štítok na oblečení

andreakotesova
18. máj 2025

Mam trosku inú a na 95% dávam Mix + hodí mi to 2:10 a nestaram sa. Podľa toho, čo/koľko tam susim, bud čas dodrzi, alebo aj skráti.

kubkovan
18. máj 2025

Ahoj, máme Beko ale Slim typ. Viem presne o čom hovoríš čo sa týka predlžovania času. Je to na porazenie, hlavne mix a čas medzi 43 mim keď stále predlžuje 🙈 no my ju máme už zo rok a odsledovala som si, že keď dám viac prádlo ako polku bubna, alebo pračka zle vysuší, tak vtedy mi predlžuje čas. Keď menej tak skráti. Navyše býva vtedy dosť pohužvané prádlo, keď je toho viac.

domak2
18. máj 2025

Ja mam beko, ale asi iný typ, periem hlava nehlava a keď dám "suché do skrine" tak je všetko suché.

crazy_lazy
18. máj 2025

Tiež mám Beko sušičku a krúti mi donekonečna iba vtedy keď mi v nej niečo elektrizuje, zvyčajne fleece mikina alebo niečo podobné. Vtedy je ten senzor ako keby zblbnuty a nevie ukončiť program. Inak sušička funguje, ako má a v živote sa mi tam nič 5 hod nesušilo.

katica06
18. máj 2025
@crazy_lazy

Tiež mám Beko sušičku a krúti mi donekonečna iba vtedy keď mi v nej niečo elektrizuje, zvyčajne fleece mikina alebo niečo podobné. Vtedy je ten senzor ako keby zblbnuty a nevie ukončiť program. Inak sušička funguje, ako má a v živote sa mi tam nič 5 hod nesušilo.

@crazy_lazy súhlasím občas zblbne, ale mám ju 9 rokov tak iba vypnem vyberiem suché prádlo a basta.

autor
18. máj 2025

Ale aby mi toto robila čisto nová sušička mi rozum neberie 😌 čo so sušenim má spoločné aviváž keď pridám do prania? v bubne mam aj menej ako polovicu, pretože práčku mám na 5kg prádla, otáčky na 1000, tiez periem hlava nehlava.. skúšala som tam dať aj veci čo sa nesmú sušiť podľa stitka, samozrejme detské mi to ponicilo 🙈😁 ale pripisujem to tomu včerajšiemu 6hodinovemu cyklu lebo na jedno sušenie som skúsila 3 programy 😁
Momentálne mi to zo 45 min skočilo na hodinu 🙄 zapnutá je od 16.00-16:30..
Môžem ju pauznut a kontrolovať či už je aspoň suchšie prádlo alebo tým ju ešte viac zmagorim? Aj keď si myslím že viac sa nedá keďže toto mi robí 🙄 myslíte si že je to dôvod na reklamáciu?

simona92101
18. máj 2025

Za mna je to nestastne zvoleny typ susicky..toto by robit rozhodne nemalo.mam samsung a nikdy mi cas nepredlzilo.nastavim mix,cas 1:30 a vyberam suche.

rachel36a
18. máj 2025

Totiž co pises mi robila sušička keď sa pokazil prigramator- riadiaca jednotka...tiez Beko...vymenili mi to a uz ide ôk...

kubkovan
18. máj 2025

Nám keď je plnšia robí veru tiež od začiatku, ale tak o max 30 min sa to predĺži, aj to už som netrpezlivá 😅....my dávame do sušičky veci aj čo nemôžu podľa štítkov, no zatiaľ sa im nič nestalo, teda okrem veci z Pepca, že boli o číslo menšie, ale to už kupujeme rovno o číslo vacsie nech sadnú 🤣 jasne puzu a kuk môžeš vždy 🙂

autor
18. máj 2025

No a ešte taká vec mi vŕta v hlave, že čo je nádobka na kondenz, ta co zbiera vodu, tak za tieto sušenia ani kvapku som z toho nevyliala, či to nemôže mať aj s tým súvis.. no nič zajtra pôjde naspäť do obchodu, tak to vidím..

domak2
18. máj 2025

Ak si nič nevylilala, tak tam bude problém, bud je chybná alebo zle zapojená, možno ešte nejakú poistku treba niekde vybrať alebo co

autor
18. máj 2025
@domak2

Ak si nič nevylilala, tak tam bude problém, bud je chybná alebo zle zapojená, možno ešte nejakú poistku treba niekde vybrať alebo co

@domak2 no nič, zajtra sa tomu povenujeme 😌
Ďakujem dievčatá za rady, pekný večer 🙂

nelka93
19. máj 2025

Mam beko ale teda toto mi nikdy nerobilo. Nevieš si tam navolit presný počet minut? Napríklad 60 a vybavene? Ja dávam všetko na mix a čas je to 1:55, väčšinou kratšie podľa toho ako veľmi mokré je pradlo

nelka93
19. máj 2025
@simona92101

Za mna je to nestastne zvoleny typ susicky..toto by robit rozhodne nemalo.mam samsung a nikdy mi cas nepredlzilo.nastavim mix,cas 1:30 a vyberam suche.

@simona92101 to bude skôr vadný kus. Mam beko a fičí ako svajc.hodinky

autor
19. máj 2025

No časové programy idú presne, len dnes sme ešte zistili, že to fúka studený "letný" vzduch a nie teplý 🙄 volala som servisakov Beko o 17.10hod ale robia len do 17tej tak to musím obvolat, poriešiť zajtra 🙄😌

ikonica
12. nov 2025
@anonym_autor

No časové programy idú presne, len dnes sme ešte zistili, že to fúka studený "letný" vzduch a nie teplý 🙄 volala som servisakov Beko o 17.10hod ale robia len do 17tej tak to musím obvolat, poriešiť zajtra 🙄😌

@anonym_autor prosim ta ako to nakoniec dopadlo?