icon

Ako správne používať zavárací hrniec?

zuzanitka87
23. júl 2025

Ahojte baby...toto som našla...viem, že v tom moja mam ešte plienky mojich súrodencov vytvárala a aj zavarala...chcela by som to tiež v tom skúsiť len neviem ako...viete poradiť? Ci vodu len na dno...aby bola para...alebo ako?

Ako správne používať zavárací hrniec?
hortenziaj
23. júl 2025

Fuha,neporadim ,alene sa dobre zavara v umývačke alebo v rúre a už aj moja mama iba v rúre zavara ,lebo že je to jednoduchšie ako v tomto. A vraj aj menej elektriny zožerie

sweet20
24. júl 2025

@zuzanitka87 my mame doma presne tento hrniec, vyborny, v inom nezavaram... poukladas na dno (mala by tam byt aj take dno v tom, aby pohare neboli poukladane na uplnom dne) , podavas pohare, nam velke vyjdu 8 na spodok a 8 na vrch... potom zalejes vodou tak , aby viecka boli ponorene 1 cm pod vodou... davame tam teplomer a kazde ovocie aj cokolvek sa inac zavara... ina teplota a iny cas

janulienka78
24. júl 2025

mne tento hrniec na indukcii nefungoval...

sweet20
24. júl 2025
@janulienka78

mne tento hrniec na indukcii nefungoval...

@janulienka78 ja mam taky stary hrniec, ktory funguje len na klasickej doske sklokeramickej alebo na plyne... cize na indukcii to fungovat nebude

zuzanitka87
autor
24. júl 2025
@sweet20

@zuzanitka87 my mame doma presne tento hrniec, vyborny, v inom nezavaram... poukladas na dno (mala by tam byt aj take dno v tom, aby pohare neboli poukladane na uplnom dne) , podavas pohare, nam velke vyjdu 8 na spodok a 8 na vrch... potom zalejes vodou tak , aby viecka boli ponorene 1 cm pod vodou... davame tam teplomer a kazde ovocie aj cokolvek sa inac zavara... ina teplota a iny cas

@sweet20 to ma byt akoze plný hrniec vody...aby aj vrchný rad bol ponorený?

sweet20
24. júl 2025
@zuzanitka87

@sweet20 to ma byt akoze plný hrniec vody...aby aj vrchný rad bol ponorený?

@zuzanitka87 ja to tak robim, tak ma naucila babka, aj mamka