Ako vyriešiť potenie na koženej sedačke?
Z dovodu synovej alergie na roztoce sme nuteni kupit kozeny gauc. Doteraz sme mali latkovy. Mala som moznost posediet viackrat na kozenom gauci zopar hodin a mala som s prepacenim spoteny zadok. To uz samo o sebe je neprijemne (potnicky apod.). Ja vsak navyse mam sklon k mykozam. Zdravie syna je mi dolezitejsie, ale tak ako riesite tento problem vy, co mate kozenu sedacku?
Sedite na nejakych dekach, ci vankusoch?
Dakujem
30 rokov mame kozenu sedačku,nie tu istu samozrejme a problem s potenim nemame ani my ani navstevy.aktualne mame kvoli vnukom len na sedacej casti prehoz,aby sedacku neposkodili.Nekupuj ekokozu ci kdejake nahradky.Synovi pomozu najma specialne povlaky na matrac,paplon a vankuš na jeho posteli.Tiez mame alergika a kym s nami byval tak okrem zaclon sme nemali v byte nijake latky,poťahy,koberce...
A este cisticku sme pouzivali.
Kozene sedacky mame cely zivot, a nepotime sa na nich, nemame a ani sme nikdy nemali ziadny latkovy potah.
Mame samozrejme z pravej zvieracej koze
@janinah prehoz sa dá ale prať každú chvíľu…
@biba_18 ked to bolo aktualne u nas,tak som hladala info..roztoce skodia alergikovi ci su zive alebo mrtve a drzia sa v latkach resp.v pouzivanych latkach...pranie ma akytaky efekt printeplote 60 st. A vela materialov sa odporuca prat na menej....
Idealne bez latok a ak uz musia byt tak ich casto prať na 60 st. ,hypoalergenne znamena len to,ze sa v nich menej drzi prach aj roztoce,ale nie su celkom bez nich a ak sa neperu casto,tak je to o nicom ta ich hypoalergennost
Ale autorka nech si vyberie ci potahy da alebo nie ....
Nebol to kozenkovy?
Ja sa ani v lete na nom nepotim, nelepim..ani nikto z navstev nevyzeral, zeby tam bol prilepeny
Nebol to kozenkovy?
Ja sa ani v lete na nom nepotim, nelepim..ani nikto z navstev nevyzeral, zeby tam bol prilepeny
@anonym_6c2b7b Ze by? Zdal sa mi kozeny, no pozriem nabuduce lepsie. Praveze, ked som si tam sadala, ani som si neuvedomila aky je tam gauc a ked som sa postavila, citila som, ako mi ostali nohavice prilepene na zadku, prekvapilo ma to, tak som sa pozrela na gauc a vyzeral kozeny a to sa mi stalo viackrat na tejto navsteve. Tak neviem, ci sa viac potim. Doma sa mi to na latkovom nedeje.
@anonym_autor ak si mala spoteny zadok bola to kozenka. Na kozenom nie je ani teplo ani zima, kvalita sa neda porovnat
@anonym_autor mali sme pár tyzdnov kožený gauč po byvalych majiteľoch a bol perfektný. Rozhodne sa nám zadky nepotili. Koženka je hnus.
@anonym_autor mama roky kozeny gauc kreslo a nikto sa tam nelepi
@anonym_autor mame chlpate hrube deky, kedykolvek vyprasis.
Ja som extrem potivy clovek takze som sedavala na deke. Kazdopadne sa u nas ten gauc dlho neohrial, doslova nam vadilo na tom sediet (o nejakom prijemnom komfy lezani na tje kozi nemohla byt ani rec), hned sme vymenili ale chapem ze nemas inu moznost
Ja som extrem potivy clovek takze som sedavala na deke. Kazdopadne sa u nas ten gauc dlho neohrial, doslova nam vadilo na tom sediet (o nejakom prijemnom komfy lezani na tje kozi nemohla byt ani rec), hned sme vymenili ale chapem ze nemas inu moznost
@bg92 A co ti vadilo, ked v tejto diskusii skoro vsetci kozu chvalia?
Záleží na povrchovej úprave a kvalite kože. Ako je koza upravená, na tom záleží . Ak je lakovaná, potí sa rit, lebo nedýcha. Na dobrej a kvalitnej koženej sedačke sa zadok nepoti ani nelepí. Kožená z mercury market lepí..
@janinah ja som alergik ale nevymenila som celý byt kvôli tomu 😏 na posteľ a gauč som kúpila vysávač, dala som dole záclony, zredukovala koberce na minimum a kúpila som sprej na roztoče…
@biba_18 Takto som to riesila doteraz, ale uz mi to lezie na nervy, priznam sa. Cely den si nikto nemohol na ten gauc sadnut, ma to schnut 8 hodin, a kedze upratujeme najmä cez vikend, vysavanie, prevliekanie posteli, prach a podobne, tak to bolo uz neunosne, cely vikend zabity, aj ked iba raz za 4 mesiace. Ked ale k tomu priratam postele, kedze som to striedala, kazdy vikend nieco ine, tak ma to neskutocne deprimovalo, kolko vikendov zabitych. Pouzivas asi sanytol proti roztcom vsak? Je fajn, ale mastny. Aj som vzdy musela 3x dlazku zmyt, kym som to komplet dostala prec, aj gaucu to asi nerobi dobre postupne take nanosy masnoty.
Záleží na povrchovej úprave a kvalite kože. Ako je koza upravená, na tom záleží . Ak je lakovaná, potí sa rit, lebo nedýcha. Na dobrej a kvalitnej koženej sedačke sa zadok nepoti ani nelepí. Kožená z mercury market lepí..
@no1990 Aha, a preco sa ta koze teda niekedy lakuje?
@anonym_autor nie, proti roztočom používam exaller alebo paradust
@biba_18 Exaller som mala, ani uz neviem, preco som od neho upustila, asi bol drahy.
@biba_18 Uz som si spomenula, to je ten s tou latkou, co ich ma prilakat.
Prečo práve kožená sedačka?, syn má alergiu na roztoče, však to by nemohol ani na matraci spať, ani na ničom, najviac roztočov žije v kobercoch, plysakoch a v perinach

Co tak nejaky hypoalergenny potah na gauc?