icon

Ako vyrovnať podlahu v starom dome?

23. júl 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať skúsenejších. Máme koberec, pod nim skarede stare lino a ppd tým na jednej polke betón a jeden drevo( jedna sa o stary dom). Povrch nieje moc rovný všade. Existuje nejaké vyrovnávajúce lino, čo by sa položilo na to stare lino? Ďakujem

Strana
z2
vyrovnanaosoba
23. júl 2024

A nie je jednoduchšie vytrhat staré parkety, a vyrovnať podlahu?

viestta
23. júl 2024

vyrovnavacie lino neexistuje, ale mozte podlahu vyrovnat OSB doskami, samozrejme za podmienky, ze podlahy su absolutne suche a nehrozi navhnutie

autor
23. júl 2024

@vyrovnanaosoba nie, nemáme taký rozpočet. Muselo by sa to celé betónovať.

autor
23. júl 2024

@viestta máme rozpočet 300/350€, izba to je cca 12m2, myslíš že by sme sa do toho vošli?

madeincssr
23. júl 2024

Ja by som sa prihovaral za to urobit podlahu niekedy na poriadok. Vsetko stare vytrhat, dobre vycistit, povysavat, zrovnat "betonovym" poterom do roviny a po dlhodobejsom vyzreti betonu/poteru dorovnat samonivelackou. Na to vsetko treba dobreho majstra. A potom (po dlhsej dobe schnutia) asi nejaka pekna vinylova podlaha (tiez treba dobrych majstrov a dokonale zrovnanu samonivelacku bez akychkolvek zrniek), aby to nebolo studene, hlucne a dalo sa to v pripade potreby vymenit.

betulinka1
23. júl 2024

Pod tym drevom je co?

autor
23. júl 2024

@madeincssr na to bohužiaľ nemáme teraz penize, potrebujeme sa zatiaľ len zbaviť otrasného kobercu

14petulka88
23. júl 2024

Ja sa priklanam k @madeincssr radsej dosetrit dat poter. To budete zbytocne robit a potom opat prerabat.

viestta
23. júl 2024

tak kupte PVC na filci, sice je drahsie ale aspon docasu zrovna nerovnosti podkladu.

autor
23. júl 2024

@betulinka1 švára a bordel zo stavby

autor
23. júl 2024

@14petulka88 Zbytočne to robiť nebudeme len z jedného dobodu, som silná alergička a ten koberec ma ničí

autor
23. júl 2024

@viestta to je prosím čo?

autor
23. júl 2024

@viestta Ďakujem

tundra
23. júl 2024

Pod plavacku sa dava toto,vyrovna nerovnost do 3 mm.Ja som daval alufoliu 5 mm.Je to improvizacia,ale mozno ti to pomôze😉
https://www.hornbach.sk/p/hobra-zelena-pod-plav...

autor
23. júl 2024

@tundra Nerovnosti tam niesu zasa také veľké, určite na to mrknem. Ďakujem

tundra
23. júl 2024
betulinka1
23. júl 2024

Ja by som vytrhala tie dosky a zaliala betónom. Potom dala to co ti poslala tundra a dala plávajúcu podlahu. Keby som nemala rozpočet, nastudovala by som si nejake veci, pokukala nejake videa ako to spravit aky beton, ako vyhladiť a tak a spravila by som si to sama. Ked som pred 17 rokmi kupila svoj prvy byt, nemala som peniazky naviac a ani chlapa ale jedna stena na chodbe zacala odpadávať omietka. Tak som si vsetko postudovala, poradila sa kade tade a spravila som si tu stenu sama od zoskrabania, penetrácie, po sietku a rodicia mali este nejaky zvysok farebnej exteriérovej omietky z domu, tak tu som si vypytala. Akoze Ano trvalo mi to so vsetkym asi 3 tyzdne, boli aj zle momenty ale ked som byt predávala po 10 rokoch a kupujúcim som povedala, ze som tu stenu robila sama, tak mi ani verit nechceli, ze ako som spravila rovne rohy 🤣🤣🤣. Cize vsetko sa da.

autor
23. júl 2024

@betulinka1 Majstrov nepotrebujeme, muž pracuje na stavbe, vedel by ako sa to robí, no rozpočet máme malý.

viestta
23. júl 2024

@betulinka1 naliať betón miesto dosák podsypanych skvarou zaváňa pruserom z chýbajúcej hydroizolacia.. A veľkým pruserom

betulinka1
23. júl 2024

@viestta ale to mas to iste ako teraz. Tiez to nemaju normalne doriešené. Tak muz robi na stavbe a hadam to doriesi

aurelia2000
23. júl 2024

@viestta Toto je zrejme starý dom, ktorý nemá betónovú platňu. Ma len múry. Hlinena podlaha je vysypana škvarou, na tej sú dosky. Na doskách linoleum a koberec. Videla som také domy, skutočne to riešia tak, že sa dosky vytrhaju a vybetonuje sa to.

aniele
24. júl 2024

@aurelia2000 A potom im začnú vlhnúť múry a oni nevedia, prečo. Chce to dlhšie vysvetlenie, možno cez deň, ak to dovtedy nikto nevysvetlí.

aurelia2000
24. júl 2024

@aniele Keď budeš mať čas, tak napíš, ako sa to dá riešiť. (okrem zbúrania)

viestta
24. júl 2024

@aurelia2000 @betulinka1 ano, vybetonuje sa to, ale na to aby sa mohol polozit beton treba doriesit hydroizolaciu, nielen podlahy ale aj murov pretoze vlhkost zo zeme je teraz odvetrava cez skvaru a tu drevenu podlahu. Ked nevyriesia hydroizolaciu bude vlhkost vzlinat cez mury a potom maju na plesne zarobene.

autor
24. júl 2024

@viestta Je to tak spravené len v jednej izbe. Ten dom takto funguje viac ako 100 rokov a nikdy tam žiadna pleseň nebola.

tundra
24. júl 2024

Pred X rokmi na rodicovskom dome,sme vytrhali dlazky,vyvozili skvaru a zabetonovali to.Na vrch,klasika dlazkovicu a o niekolko rokov neskôr,korok.Vsetko je suche,tak, ako to bolo aj pred tym.

betulinka1
24. júl 2024

@tundra inak tiez poznam. Znamy takto kupili totalne stary dom. Pod doskami v niektorych miestnostiach bola iba zem zistili az ked ich vytrhali a zistili, ze tam behaju potkany. Resp. zacali ich trhať, lebo tam poculi pohyb tychto zvieratiek. Im poradila firma tiez zabetónovať a aby nemali velkost, tak okolo celeho domu dali taku ciernu izoláciu a kamienky aby stavba Akoze dýchala. Funguju tak 22 rokov a ziadna pleseň. Teda je pravda, ze u nas malo aj prsi a skor mame problem so suchom ako vlhkosťou v meste.

viestta
24. júl 2024

A ked to zalejete, tak budete mat problem s vlhkostou. Vsak chlap robi na stavbach, nech sa spyta kolegov ako to vyriesit

autor
24. júl 2024

@viestta všetci hovorili, že zaliať 🙂 no na to nemáme

Strana
z2