Ako začať s minimalizmom doma?
Čaute
Rada by som si vypočula rady od skúsenejších a poradila sa ako to máte doma v takej beznej domácnosti kde fungujete ako rodina ,máte deti a zvieratká a predsa chcete do domova vdýchnuť minimalizmus.
Ako ste začali ?
Akých pravidiel ste sa držali?
Ako ste sa počas procesu zbavovali eticky nepotrebných veci?
Ďakujem.
Zacala som satnikom, no este stale v nom pokracujem😂 nastavit minimalizmus doma, pri detoch a pod, bude trvat mesiace, takze s tym pocitaj.
Pekne postupne ist miestnost po miestnosti, v kazdej miestnosti si ujasnit, co uz nekupovat (napr. Pri upratovani kupelky-aku kozmetiku nechat a co uz nekupovat atd).
Co sa tyka deti, len ty vies kolko oblecenia realne potrebuju, hracky drzat na minime, nekupovat zbytocne blbosti (detskej fantazii staci uplne minimum).
U nas by som musela zacat tym, ze vyhodim muza - typickeho skrecka 🤣 takze nic.
Tu na modrom koníkovi je skupina Minimalizmus. Kukni tam, dievčatá tam vedia aj fotky dať.
Začala som vyhadzovanie zbytočnosti. Skriňa po skrini, políčka po poličke, suflik po sufliky. Vrecia zbytočnosti som vynosila.
A odvtedy si 5x rozmyslím ci niečo ďalšie naozaj potrebujem
Sťahovanie nás prefackalo doživotne 😀. Doniesli sme si možno pätinu veci a viac mať nechceme/netuzime. Zvyšok šiel do koša/charitu.
Toto po nás ostane. Hrozne zistenie.
@mamelka pochopila som, že tiež plánujete sťahovanie. Využi to na filter určite. Je to nesmierne náročné, stalo ma to extrémne veľa síl vziať do ruky každú jednu vec a triediť, ale už by som sa k tomu nikdy nedostala.
Ale nie je to len o oblečení, hračkách.
Ide aj o potreby do kuchyne, uteráky, kancelárske potreby, papiere, obrusy, posteľné prádlo a tisíc iných veci.

prvy krok je zastavit prilev zbytocnosti od cudzich ludi. Navstevy , tetky , stary rodicia a pod maju vo zvyku vzdy doniest nejake nezmyselne predmety a este sa pri tom blahoslvene tvarit.