Ako zapnúť kúrenie?
Ahojte som sama doma manžel príde až v pondelok a ak tu nechcem zamrznúť musím si zatopiť ale ani za pána sa to nechce zapnúť neviete ako to mám zapnúť?

@diwotworna a nič
@diwotworna to si dala rovnakú fotku, len si termostat prepla na "noc".
Pozeraj sa kam vedú rúry od riadatora, hľadaj a dovedú ťa ku kotlu.
Odfoť kotol a aj čo nájdeš okolo neho skrinky, vypínače.
@simca06022011 no veď aj idem do kauflandu na nákup asi sa tam zdržím 🤭
@diwotworna Zavolat tym, co mali byt pred vami?
@diwotworna Presne, mozno sa u vas kuri inak, nie tymto.
@pribinak prepac,ale ako vazne? My v byte si tiez pritopime elektrickym radiatorom,mame velky byt,nezateplena bytovka,mame tu zimu..mozno 19-20 stupnov..mam male deti,co su zvyknute behat bose,casto aj hole,lebo neznesu oblecenie..mam ich nasilu poobliekat,lebo niekto povie,ze nie je zima a netreba kurit? 🤦♀️
@diwotworna ja by som išla pozrieť kotol či je vôbec zapnutý,,nastartovsný " darmo zapínaš termostat keď bude kotol vypnutý, choď pozrieť a odfoť.
Malo by tam svietiť svetielko -cervene.
@diwotworna inak možno sa zasmejete - hlavne chlapi 😊ale nevadí napíšem. Ja som mala kotol zapnutý, termostat na 22 a nič. Zima mi bola, chodila som, lamentovala. Konečne prišiel muž má zachrániť a hovorí že darmo čakáš že zapne keď v miestnosti je 22,5. Skrátka,,nemal dôvod " kúriť.🤦😅
Aj u nás v dome je riadna kosa.Tiež kúrime už hádam vyše týždňa.Aj suseda oproti len tak sa im dymí z komina🙂U nás ked vyjdeš von na dvor už citiš riadne vo vzduchu ako ludia kúria
Odfot kotol …mám podobný termostat. Známi sa raz snažili zapnúť kúrenie a najskor termostat na 0 a potom síce kotol v elektrike a aj plameň, ale koliesko. Na kúrenie na 0.
@pribinak aj my sme uz zapli kurenie. V BA 🙈 Ale prikuri iba, ked teplota klesne pod 21.5. Co som si vsimla, tak nadranom chvilu, ked vstavam pred 5 do prace. Aj to nie kazdy den. Ale pomoze to v dome udrzat tepelnu pohodu v dni, ked prsi a celkove je chladnejsie.
Zaujímavé, že sa da už v niektorých bytoch kúriť. My mame 21 stupňov a kúrenie nám ešte nezapli.
@diwotworna niekde tam bude chyba lebo to svetielko ti tiež nesvieti a ten by mal svietiť
@pribinak Ty si bola všade na SR dnes? U nás sa už kúri v krbe dlhšie. Našťastie sa neriadime podľa názorov na sockách,ale podľa pocitu a teploty vonku.
@diwotworna to je teda veľmi starý termostat taký bol tu v dome ked robili plyn pred x rokmi...termostat máš dobré len potrebuješ kotol s pojazdnit neviem aký tam máte my máme kondemnacny ten v prvom rade musí byť v elektrine odfoť kotol..je to byť dom? Nemáte kotol niekde v pivnici spoločný
@pribinak ja som už tiež musela na východe zapnúť v dome 3 týždne tu uz leje slnko nesvieti dom vychladol minulý víkend sme mali 16stupnov v dome takže som zapla na 20 vyhrialo to a teraz už zopne len sem tam nájme nadránom trošku máme kondenzačné takže si to reguluje sám čidlo von čidlo dnu
@diwotworna nemas doma nahodou plynovy kotol? Toto je termostat a ten musis tiez zapnut - ale primarne musis mat zapnute kurenie na kotli. Ak sa ti to nepodarilo zapnut, tak posli foto kotla alebo nazov co mas doma. Je tam gombik na zapnutie a vypnutie radiatorov.
Odfot celý kotol. Ten by mal mať aj spínač, nestačí ho len mat zapojený v elektrike.
Keď máš vypnutý kotol, zbytočne ti nastaviť termostat , nepôjde to
@diwotworna netreba aj kotol prepnut do zimneho rezimu?
@simsalabim zajtra príde kamarát ja už to vzdávam ono to je starý kotol ja to sama neviem zapnúť
hádam si môžem zákuriť vtedy, kedy chcem... Nie kedy mi to prikývne niekto na koni 🤦♀️ my kurime už asi 2 týždne, nie stále a nie moc ale tak, aby som doma nemusela chodiť v mikine a hrubých ponožkách, aby som pri vychádzani zo sprchy nemrzla a aby som ráno nevstavala do zimy.. Mam rada teplo! A doma chcem teplo.. Snáď je každého osobná vec kedy si zákuri.
@leskovael presne, my máme veľký dom na dedine a budem v ňom mrznúť, nie? kúrime už 2 týždne isto, leje a v noci je zima, nemám túžbu sa otužovať 🤦🏼♀️
@diwotworna tento termostat sme mali my na dome ked sme ho kupili..ale zrejme bude problem inde - treba zapnut kotol ak je vypnuty, odvzdusnit radiatore, a az potom zapnut teostat,,ak nieje nikde porucha tak to pojde..mala si skusut pomic od susedov, znamych, pribuznych ci volat kurenarom (pohladat na webe)
Aj my uz kurime 2 tyzdne..nechcela som este, ale mame me deti, a moj muz je riadna zmrzlinka, ja znesiem nizsie teploty aj deti, no on v ziadnom pripade. A navyse sme uz vyse tyzdna chory. Mame dom a kurime plynom. Teplo je, voda ohriata,len mame problem s tlakom, stale klesa, muz je presvedceny ze je nieco zle, ze je niekde unik vody...
Na jednej strane denne temy, ako usetrit, aka energeticka kriza ide na nas.. Na druhej strane - obliect mikinu a dat ponozky - nieee! My mavame bezne v zime max 21 a ano, mam aj tielko, aj tricka, aj mikinu a hrube ponozky.

Tak ale mate tam v byte samostatne kurenie? Toto mala v byte moja babka a roky sa to nepoužívalo. Inak mala kotol na plyn v kúpeľni kde sa aj voda ohrievala ale fakt roky bolo ustredne kúrenie v bytovke spolocne a s tym sa nerobilo nic. Ale teda to bolo tam... A neviem ci uz sa kuri v bytoch... Najlepšie co urobis, zavolas chlapovi, oriapdne ak neviete, spytas sa susedou.
Ak to nevydrzis do vecera, chod von ☺️