Ako zapnúť kúrenie?
Ahojte som sama doma manžel príde až v pondelok a ak tu nechcem zamrznúť musím si zatopiť ale ani za pána sa to nechce zapnúť neviete ako to mám zapnúť?

@elizabet173 ja viem, to len tak, co mi napadlo, som napisala, ak maju pod 19 cez den, urcite by som kurila aj ja.
@onedaynick ja mám tiež v zime maximálne cez deň 21 a noc mám nastavené na 18...ale keď je už teraz v dome 16 tak nebudem mrznúť predsa
@onedaynick Veď keď ti to vyhovuje, tak maj, nie každý je ochotný doma drkotať zubami a mať na sebe tri vrstvy. Ja potrebujem aspoň 23-24 stupňov. V zime mi je až fyzicky zle. 19-20 stupňov je pre mňa príšerné. V dome kúrime aj na viac ako 25 stupňov, v byte žiaľ nie.
@elizabet173 presne ja zasa nebudem platiť a chodiť po byte ako zmrzlina ušetriť sa dá na všetkom ale nie na zdraví.... A o šetrení tu absolútne nepíšem 😉
@diwotworna nechcem rypat, ale vysoka teplota v dome nie je o zdravi. Samozrejme hovorim o teplote nad 23 stupnov v dome, co je samopas.
@zuzanockamt
@slavomira236 aj citas, co pisem? suhlasim s tebou. pozri moj prispevok vyssie.
@onedaynick To je len tvoj názor 😊
@onedaynick prišla doba, kedy sa teraz ukáže ako ľudia žili nadpomery. Mame 21 stupňov, fungujeme normálne, sme zvyknutí. Ale neprekvapuje ma, že sa tu čoraz viac objavujú diskusie o zdrazovani. Nie každý sa chce uskromnit, ale taki, ktorí to budú odmietať, tu budú plakať najviac.
@orangiiina tak to co pises nie je pravda. Niektori ludia sice zili nad pomery ale ja poznam vela mladych ludi co maju hypo, dve mensie deti a vychadzali pred krizou tak, ze sice pozerali na ceny ale nezivorili. Teraz? Niektore matky rozmyslaju ci riesit skor jedlo alebo kurenie. Cena plynu v byte isla z 93eur na 285 eur mesacne a el isla z 50 eur na 100 eur mesacne. To je zvysenie o 242 eur len na energiach. Do toho sa zvysila cena zakladnych potravin a zrazu mamicky vidia ze kosik co stal 100eur zrazu stoji 130. A co je to nakup pre rodinu o 4 clenoch za 130eur? To je tak jedlo na tyzden. To je dalsich 120eur mesacne naviac. Ked si len toto spocitas tak to je 400eur mesacne navyse bez toho aby jazdili vlastnym autom - jazdia MHD. Doma su minimalne pretoze pondelok-piatok su od rana prec a vracaju sa s detmi o 17.30. Su skutocne v krize. Bohuzial ako vsetci zijeme v meste a platime drahe hypoteky nemame na zahradky, domy ani nemame nikoho kto by nam pomahal. Niektore rodiny este fin. pomahaju rodicom. Takze to nie je len o tom, ze ludia nevedia co so sebou, ale zdrazovanie o 400eur na mesiac bez zvysenia prijmu je citelny rozdiel.
@kittykat22 Práve si opísala mna ako matku s 2 deťmi, ktorá ma muža pracujúceho v gastre s hypotékou a plynovým kotlom v bytovom dome. Ani žiadnu záhradku a najbližšiu rodinu vzdialenú 300km od nás. Čiže áno, píšeš spravne, pociťujem to aj ja. Pisat koľko sa nám zvýšili náklady nemusíš, viem to lepšie ako ty.
Treba ale citat s porozumením, písala som o ľuďoch, ktorí to ešte nepocítili a min. 24 stupňov v byte a plny košík v obchode je u nich štandard, ktorého sa nechcú vzdať. A zväčša taki sa tu potom sťažujú najviac.
Ano zili sme si nad pomery, ale to je predsa vyvoj. A vramci vyvoja sa zase prihorsi. To chvilu trva, kym si ludia zvyknu, pokial teda nie su postaveni pred krizu okamzite. Urcite ti, co naozaj nemaju uz co do ust, davno znizili to kurenie na minimum. Za seba ale mozem povedat, ze nejake podpichovanie a vysmievanie nie je na mieste. Ja patrim tiez odjakziva k zimomrivym, ked uz pri 23 stupnoch sa viem ohriat iba ked sa hybem, akonahle si sadnem, musim si dat mikinu. A viem, ze ked som bola tehotna, mi bolo v dosledku zmeny hormonov aj tlaku tak teplo, ze som sa vyzliekala pri 22 stupnoch. Takze treba mat trosku pochopenie a toleranciu, kazdy ma to telo nastavene inak.