Ako zvládnuť hlučných susedov a tenké steny?
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na váš názor, ohľadom susedov a tenkých stien. S manželom máme ročnú dcérku, ktorá je dosť náchylná na zvuky počas spánku, ľahko ju niečo prebudí. Bývali sme v podstate vo vlastnom byte (má sa dediť), ale museli sme odísť kvôli veľmi dupotajúcim susedom (deti). Presťahovali sme sa do podnájmu, no tu sú take tenké steny, ze počujeme aj ako gauč zavŕzga a rodinka, ktorá býva nad nami je veľmi energická. Varia, perú,smejú sa a padajú im veci po zemi niekedy aj do tretej rána.. neviem už čo s tým mam robiť, pretože minule keď sme ich upozornili zaklepanim o radiátor keď hrali človeče na zemi o pól 12tej v noci, tak sa ma pani spýtala či mam s nimi nejaký problém.. Bývame v malom meste, takže sa bojím už aj niečo povedať, keďže toto je druhý byt kde mame problém so susedmi nad nami, aby sa nerozprávalo o mne že mam nejaké psychické problémy. Ďakujem za každý názor.
nenavidim bytovky, tiez trpim kvoli susedovi a zvazujem dat oficialnu staznost, uz som sa stazovala u nas v blokuz bol upozorneny a aj tak nic, minule som tiez tak drbla do radiatora, ze hned sa spamatal, uz mam z neho misofoniu, nahlas chodenie na zachod, dupanie, hudba, jedine co ma tesi, ze dostal za susedov spoluobcanov s karaoke a ti ked zapnu basy sa nam trasie byt, cize on to ma o level viacz doprajem mu to, nech si to uzije dement nezamestnany
Takže tebe vadilo hranie človeče. A si predstav aký ty si urobila ramus susedom pod vami o pol 12 v noci trepať na radiátor 🙈 tam už ohľad na susedov neberieš
zalezi akeho suseda ( dementa ) mas. nad nami byval sused a v nedelu vecne vrtal do panela narexou. to bola ina pecka. asi perforoval steny 😂
v sobotu po 22:00 stahoval nabytok. no co uz.
teraz byvam v dome a pamatam sa, ked suseda zastavila mojho otca a kazala mu aby som stisil hudbu, lebo jeho dcera sa uci na maturitu. duchapritomne jej odpovedal, aby sa isla ucit na luku a tam ju nikto nebude rusit a vtacence ju budu upokojovat.
Naco platite dva byty, ked ani v jednom nemas to ticho co chces? No ale k veci, to buchanie na radiator poculi vsetci na tej stupacke. Ked sa so susedou nevies dohodnut, tak hladajte podnajom inde alebo sa na ten cas co ako hovoris nasetrite na dom vratte tam odkial ste dosli. A nie vsetky byty su take, ze vsetko pocut, my napriklad nepocujeme takmer nic, zato v minulom byvani sme poculi aj hovorene slovo. Tehla je na toto horsia.
Sú len dve REÁLNE možnosti, zvyknúť si alebo sa odsťahovať niekam viac na samotu. Málokomu sa podarilo nejako "vychovať" susedov, aby boli ticho ako myšky.
A tým zvyknutím si, to je hlavne o hlave 😝 - väčšina ľudí si je schopná časom zvyknúť aj na bývanie pri železnici...
@sofiiik1 mne by to tiez vadilo..vyrastala som v rodinnom doma, zijeme v rodinnom dome..muz vyrastal na byte s takymito "papierovymi stenami" ked zazvonil zvoncek u susedov, myslela som si, ze to tam - u svokry,, pocut vsetko. Ved tam neexistuje sukromie ! Nikdy !