icon

Ako zvládnuť život s dvoma deťmi v dvojizbovom byte?

24. nov 2023

Ahojte, byvali ste niektore s 2 malymi detmi v 2 izbaku?

3-rocny a pol rocny, zatial nam to vychadza tak min 2 roky takto este budeme fungovat, kym pojdeme do vacsieho.

Zvladli ste to v pohode, nechybal detom priestor, vlastne postele?

syslik81
24. nov 2023

videla som rodinku v garzonke a niekolko rokov .. nao da sa aj v izbaku .. deti sumale .. jedna izba vama druha detom .. navstevy k vam tak casto asi nechodia takze s ato da vydrzat .. a hlavne babo vela nepotrebuje

domkakvet
24. nov 2023

Nemam odskusane, ale tak inu moznost asi ani nemas a myslim, ze pokial su deti este take male, tak by sa to mohlo dat na tie dva roky zvladnut.

pribinak
24. nov 2023

Samozrejme že sa to dá zvládnuť. Netvarme sa že každý má na to, aby mal dom a záhradu. Treba priestor efektívne usporiadať a bude to fajn

martyzpp
24. nov 2023

Poznam rodinu s troma malymi detmi v dvojizbaku a su spokojni ale planuju stavat dom.

nevenka
24. nov 2023

My sme zatial so 4 detmi na 60 metroch stvorcovych. Mali sme ist do domu skor, nuz ale nevydalo...takze docasne sa to da nejak. A to uz su 2 skolaci, mrzi ma, ze nemaju priestor.

anabel2341
24. nov 2023

My sme vyrastali dvojizbaku rodičia malu svoju izbu my svoju so sestrou a veru to boli najkrajšie časy :D vždy si na to spomeniem a rada zaspominam

janickacrazy
24. nov 2023

No jasné, niektorí takto bývajú celý život. Moja známa mala 4 deti v 2-izbaku a žili tak niekoľko rokov. Určite sa to dá zvládnuť.

dankabetka
24. nov 2023

Ahoj, ja uz som to sem pisala. Sme 2+2, chlapci maju 4 a 7 rokov, byvame v dvojizbaku uplne dobrovolne.... Chlapci maju svoju izbu a aj my sklapaciu postel v obyvacke. Priestoru maju az az a vo svojej izbe niesu vobec len vecer ked idu spat....inak su len v obyvacke...v byte sa zdrzujeme len vecer ked prideme z institucii a cez vikendy sme mimo bytu.. a vobec to neplanujeme menit...

slavomira236
24. nov 2023

Tiez som vyrastla v 2izbaku s bratom a som tu..mamina kamoska 4deti v garzonke vychovala

tiezjedna
24. nov 2023

ja som vyrastala s dvomi staršími bratmi v dvojizbáku... žijem, ale komfortné to rozhodne nebolo.

deti95060810
24. nov 2023

my s 3 deťmi v jednej izbe - 2 roky....s 2 deťmi v posteli a jedno bábo v postieľke vedľa mňa.... takto sme bývali u mojich rodičov.
8 ľudí sme mali 1 kuchyňu, jednu kúpeľňu a 1 WC.... potom sme odišli do svojho....
a čuduj sa svete, s mm na to spomíname veľmi radi , vlastne to boli naše krásne, šťastné časy.

deti95060810
24. nov 2023

brat s rodinou u svokrovcov v 3izbovom byte...v jednej izbe svokrovci, v jednej ich syn a ďalšej môj brat s rodinou.... 4 roky.
podľa brata super krásne časy na ktoré rád spomína.

euka210
24. nov 2023

da sa, co by nie, moji spoluziaci tak bezne pred 30r byvali a v pohode. Svagrina boli so 4 detmi v 2i 2 roky, ale riesili uz dom.

jaond19
24. nov 2023

My sme boli v 1.5i byte styria (dcera 4r, syn novorodenec) a dalo sa.... niekedy o držku,ale kym nie su skoláci je to este vpoho. My sme isli vsak coskoro do domu. A inak v byte pred nami byvali niekolko rokov s tromi detmi :D

j_m
26. nov 2023

To akože fakt?!? takýto dotaz… Rodiny bývajú s viacerými ďeťmi rôznych vekových skupín v garsonkách (cca 5x5 m) a dlhodobo… a toto je “letisko”…

66simonka66
26. nov 2023

Jasne, že sa dá. My máme dosť veľký dom a keby deti chceli tak ich oddelíme, ale chcú byť s nami a plačú, keď sme im chceli urobiť samostatnú izbu. Majú 3,5 roka a sú v jednej izbe s nami.

cherrystone
26. nov 2023

u babky v panelaku jedna rodina vychovala asi zo 10 deti v 2i byte. hoci som tam bola casto po 7mom dietati som to prestala ratat, tak ani neviem kolko ich nakoniec je (a neboli to spoluobcania, ani veriaci) 😃

silvike
26. nov 2023

Samozrejme, ze sa da. My sme byvali s dvomi malymi detmi od ich narodenia do ich takmer 5r. a 3,5r. v jednoizbaku (32m2) a teda spominame na to ako na jedno z najkrajsich obdobi. Bolo nam tam velmi dobre. Naozaj, nie je to vsetko len o m2 🙂

methexis
26. nov 2023

Takto ti poviem, bývame vo veľkom 2 generacnom poschodovom dome. Mám 2,5 a 5r deti.Z toho reálne využívame 2 izby na poschodí, kuchyňu na prízemí. Plus teda práčovňu, komoru... ostatné sú iba skladisko. Ale aj tak by som bola najradšej v garzonke. 🤣 Tu sa často zbytočne nabeham hore dolu, lebo svokra si to tu pred 40 rokmi nepraktické zariadila. Najradšej by som mala všetko pokope, na deti videla, aj ony na mňa... Čo sa týka spania, aj tak sú všetci celú noc nalepení na mne takže žiadne postele nechýbajú 🤣

lili1313
26. nov 2023

Podľa mna toto je obmedzujúce najma pre rodicov. Detom to minimalne v predškolskom veku nevadi, aj neskor asi ok. V puberte už asi chcu svoj priestor

misters
Odpoveď bola odstránená
jamidea
26. nov 2023

Moje dve dnes 30 a viacrocne sesternice tak zili do svojich cca 25rokov. 4osoby v 2izbovom. Su zive, zdrave a stastne

milanemila
26. nov 2023

My sme tak teraz byvali par mesiacov, lebo nam meskalo dokoncenie noveho byvania a teda bolo to ako za trest 🙈 starsia bude mat vo februari 4 a 7m babo. Mala som pocit, ze stale nieco obchadzam, presuvam, hladam veciam miesto a aj tak to vyzeralo ako keby sme mali stale bordel. Obyvacka vlastne bola skor herna a ja som najradsej ostavala spat na gauci, lebo v spali vsetci 4 bol masaker 🤷🏼‍♀️
Ak by sme tak mali fungovat dlhodobo, tak urcite by som zo spalne detom spravila izbu a nam v obyvacke nejake spanie vymyslela. To bol 2 izbak a este taka pol izba s malym oknom ako satnik, 57m.
Detim to podla mna nevadilo, oni sa rozlozia hocikde a ani starsej nevadilo spat s nami, babo malo prirazenu postielku k nasej manzelskej.

nikijezikova
27. nov 2023

Jasne ze sa to dá, my zial bývame v jednozibaku ja a dve deti (3 a 9 rokov)