icon

Akú výkonnú vŕtačku kúpiť pre muža?

29. jan 2025

Ahojte, chcem sa spýtať, či sa tu niekto nenájde aj skôr z mužskej stránky, ktorý sa vyzná do náradia - presnejšie sa mi jedná o vŕtačku. Chcem manželovi kúpiť na sviatok, no mal doteraz Parkside, čiže chcela by som niečo výkonnejšie, no zas nie za 500€. Najlepšie, už hneď aj s batériou a nabíjačkou. Pozerala som po DEWALT, ale nevyznám sa do toho, ktorá má naozaj aj výkon a aj vydrž batérie a podobne. Ak by sa tu niekto milý našiel, budem rada. Ďakujem 🙂

Strana
z2
simca_13
29. jan 2025

Nebolo by lepšie, keby si vybral sám?

lensii
29. jan 2025

Určite makita prípadne bosch . Vydržia ozaj veľa, cena nie je extra vysoká a máš to aj s baterkou a nabíjačkou

autor
29. jan 2025

@simca_13 chcem to ako prekvapenie, čiže lepšie mi je sa podariť a kúpiť to sama 🙂

maddie1711
29. jan 2025

Za mňa jednoznačne hilti

misienka123
29. jan 2025

Vŕtačku,či vŕtací skrutkovač alebo vŕtací skrutkovač s príklepom.aky chceš kúpiť?

hiro
29. jan 2025

Nech sa paci, boj vrtaciek od 16 vyrobcov 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=SVbYKWx8gy4
13uzivatelka11
29. jan 2025

Ak máš možnosť, skoč niekde do obchodu a nechaj si poradiť, ale tiež som za značku makita pripadne bosch.

btus
29. jan 2025

bosch

autor
29. jan 2025

@misienka123 vŕtací skrutkovač aj s príklepom najlepšie, aby to fakt už niečo vydržalo, utiahlo 🙂

autor
29. jan 2025

Vyskúšam teda popozerať nejaké značky Makita a ešte čo hovoríte na značku Dewalt, aj tu som videla ? 🙂

yanni
29. jan 2025

Najskôr musíš vedieť, čo chceš. Takú riadnu s príklepom, alebo len prakticky skrutkovač vŕtaci. Ak sa v tom nevyznáš, tak to nechaj; nech si vyberie muz. V obchode je poradenstvo také nijaké, často sa vyzná ten zákazník lepsie ako predajca. Môj otec je od fachu. Stavebný inžinier a sám veľký kutil. A to už prakticky vyše 50 rokov. Vždy, keď sa mu niečo zišlo, povedal mi presne čo chce a ja som mu to dotrepala z Nemecka. BOSCH modrá profi (asi drahá ale je aj zelena pre domáce použitie), makita. Ma hillty už davon povedal že nie. A to chodil roky po stavbách a kupoval aj pre firmu.

hiro
29. jan 2025

(vyhrala vrtacka Milwaukee komu sa nechce pozerat 🙂 )

polovnicka92
29. jan 2025

Môj sa makite potešil veľmi veľmi, tiež som to riešila na Vianoce 🙂

autor
29. jan 2025

@yanni ďakujem, nevedela by si mi nejakú odporučiť ? Rada manžela prekvapím a chcela by som aj tentokrát, no doteraz mal Parkside a vravel, že by sa mu hodilo už niečo silnejšie, keďže vyrába všeličo z dreva a podobne. Spomínal niečo o značke Makita, potom aj o Dewalt, len ja sa nerozumiem do hĺbky 🙂

biba_18
29. jan 2025

@hiro to je super 😂 hlavne tá druhá polka pavúka 😂

belllinka
29. jan 2025

Tak keď sa on do toho vyzná a vyrába rôzne veci, tak kašli na prekvapenie a nech si radšej sám vyberie. Určite aj ty si radšej vyberáš sama veci ako kuchynský robot alebo depilátor.

januska12323
29. jan 2025

Ak sa do toho vyzná tak mu radšej daj "poukážku" a nech si vyberie sám.

kavasmliekom
29. jan 2025

Prekvapí ho, vezmi ho do predajne a nech si vyberie

thirstymonk
29. jan 2025

Bosch už určite nie a hilti je už pre profesionalov, čo sa tým živia. Teda aj cena je tam násobne vyššia, niekedy aj 8-9 krát vyššia ako parkside.

V prvom rade si uvedom, čo vlastne chceš, lebo vrtačku nechceš podľa mňa.

Akumulatorovy skrutkovač - dá sa s ním skrutkovať, má väčšinou dve rýchlosti a dá sa prepínať pravý/ľavý chod. Pozeraj také, čo majú skľúčovadlo kovové. Podstatný je tu krútiaci moment, ktorý to dokáže dať. Pod 50Nm ani nepozeraj, ja mám Narex camouflage a má 65Nm a aj tak je to niekedy málo. Na druhej strane - väčšina aku skrutkovačov má do 50Nm, lebo sú určené na hobby použitie. Každý akumulatorovy skrutkovač má možnosť vrtania, tie lepšie majú aj možnosť nejakého smiešneho príklepu (asi tak 1,5 Joula)

Akumulatorova vrtačka asi ani neexistuje, keď už, tak akumulatorove vrtacie kladivo, s ktorym sa da vrtať, vrtať s príklepom a sekať (so sekačom, čiže len priklepava, ale netoči). To bude mať trošku vyšší príklep, možno zo 3J, ale stále nič moc. Dom s tým nezburáš.

Normálna vrtačka, čo sa drží jak zbraň je väčšinou káblová a dá sa použiť, ale dnes sa už toľko nepoužíva, lebo jednoduchšie je vrtať do dreva s aku skrutkovačom, ako šaškovať s káblom.

Aku skrutkovače majú tiež brzdu, čiže pustíš tlačidlo a hneď sa prestane točiť, vrtačky toto štandardne nemajú, pustiš tlačidlo a ešte sa na voľnobeh dokrútia (preto nie sú vhodné na šrubovanie).

No a ešte máš rázový uťahovák, ten má poriadny točiaci moment aj vyše150Nm, ten slúži na zatáčanie/odtáčanie dlhych skrutiek, využívajú napr. automechanici pri šrubovaní kolies, alebo strechári, keď používajú polmetrové šruby a spájajú hranoly 30x10.

Dewalt je super výber, ale popozeraj ešte Stanley, ja mám pocit, že je to jedno a to isté, len Stanley je o trošku lacnejší.

Samozrejme, vyberaj také, ktoré patria do série (predávač poradí), časom si môže muž dokupovať ďalšie náradie, ako napr. flexu, priamočiaru pílu, kotučovu pílu atď atď a nebude musieť furt kupovať aj baterky s nabíjačkami k tomu.

Na tvojom mieste by som pozrel napríklad toto: https://www.obi.sk/aku-skrutkovace/stanley-fatm... je to v kufríku s nabijačkou a baterkou. 160€ jak pre teba.

Alebo tu za 190€ priklepovy skrutkovač: https://www.obi.sk/aku-skrutkovace/stanley-fatm... ale aj s dvoma baterkami a nabijačkou.

Bosch už dnes nekupuj, šli dole vodou tak ako parkside. Do isté black dekel (black decker). MAkitu si všetci pochvaľujú, ja osobne makitu moc nemám rád (ale asi len preto, že si ju všetci pochvaľujú).

Za porozmýšľanie ešte slúžia Einhell, aj keď moj kamarát z merkury tvrdí, že to sú dosť shitty, že to len cigáni berú, ja osobnú skúsenosť nemám.

No a ešte je Worx, relatívne nová značka, podľa mňa je ale ako F&F oblečenie z tesca, čiže nie úplne do koša, ale danej ceny nie je hodná.

thirstymonk
29. jan 2025

Pokiaľ robí s drevom, tak do dreva sa nikdy nevrta s príklepom, to len do betonu, kameňa a tak.

autor
29. jan 2025

@thirstymonk ďakujem za úprimnú radu 🙂 značky zase trochu poznám, ale o Stanley počujem prvýkrát, tak zas určite skúsim určite popozerať aj túto značku 🙂

Teraz som pozerala tieto :
https://www.hornbach.sk/p/aku-vrtaci-skrutkovac...

Potom ešte takúto :
https://www.obi.sk/aku-skrutkovace/makita-akumu...

Cenovo hľadám tak okolo 200€ - 250€

Keď sa mám presnejšie vyjadriť, tak podľa vysvetlenia teda hľadám - aku skrutkovač, keďže pracuje hlavne s drevom, čiže vŕta, šrobuje, zahlbuje, vykružuje a tak jasné, že niekedy aj vyvŕta s tým dieru do steny, keď nám len niečo treba zavesiť. Ideme si stavať dom, čiže tam určite nám bude treba ju tiež, či už na stavbu nábytku a podobne. Preto hľadám teda takéto niečo 🙂

nikasmile
29. jan 2025

Makita

autor
29. jan 2025

Viete mi aj presnejšie značku Makita niekto odporučiť ? Nejakú vašu odskúšanú - Aku skrutkovač ?

Pozerala som tieto 2ks :

https://www.obi.sk/aku-skrutkovace/makita-akumu...

https://www.hornbach.sk/p/aku-vrtaci-skrutkovac...

thirstymonk
29. jan 2025
hiro
29. jan 2025

@thirstymonk Inak ja som pred kopec rokmi kupil v Lidl tu vrtacku s 5J za 59€ (pre porovnanie s tou CKK 22 co uvadzas ma 2,2J) a funguje super doteraz 🙂 Ked potrebujem prevrtat nosny extra pevny vystuzeny beton tak ine nemali sancu 🙂

nttnnt
29. jan 2025

Makita jednoznacne...zrazu zisti ako lahko sa pracuje, ked chyti do ruky nieco poriadne a nie Parkshit z lidla

milanemila
29. jan 2025

Kup makitu, tym nespravis krok vedla. Muz ma komplet naradie od nich a zatial vsetko slape ako hodinky. Aj ked teda on je taky volnocasovy “kutil”, takze zdaleka nie je pouzivane kazdy den a nejak intenzivne.

thirstymonk
29. jan 2025

@hiro Kamo, ja som v 2015 kupil vrtacie kladivo parkside za 39,99€ a postavil som s ním dva domy. Už je zodraté, že sa ani nedá zistiť, že to je parkside, ale stále ťahá, ešte ani uhliky som v ňom nemenil. Tie staré parksidy boli brutalne, tie nové stoja za prd.

aaadkaaa
29. jan 2025

Moj muz kupuje vsetko uz len Milwaukee. Vraj ovela lepsie ako Bosch atd.

viestta
29. jan 2025

Kupovat vrtacku (alebo naradie) pre chlapa je to iste ako ked ide chlap kupit podprsenku. Daj mu darcekovu poukazku, nech si vyberie taku po akej mu srdce pisti

Strana
z2