icon

Alternatíva k Doterra olejom

kikusikkk
20. dec 2022

Ahojte ženy a muži, existuje nejaká lacnejšia ( nie lacná ale lacnejšia ) alternatíva k doterra olejom? Naozaj by som uvítala odpovede od ľudí, ktorí sa vyznajú a majú odskúšané, nech to tu nie je len hejt MLM biznisu.
Ďakujem

katka700
21. dec 2022

@kikusikkk V podstate každá alternatíva k dotere bude lacnejšia. Kvalitu (zvyšky pesticídov, obsah ketonov, mieru oxidacie) ako koncový zákazník nemáš šancu posúdiť, lebo záznam z chromatografu ti nikto nedá. Osobne by som sa vyhla značke saloos (aj keď niekomu môže vyhovovať) a čomukoľvek čo stojí na pulte v obchode alebo v lekárni. Radšej z eshopu čo sa na éterické oleje špecializuje.

lindusss2016
21. dec 2022

@andreakotesova tiez by ma zaujimalo, v com sa ti konkretne uz nejaky aromaterapeut vnucoval. Ja svoju pracu milujem a povazujem za zmysluplnu, pomaham ludom, ktori o pomoc ziadaju. Robit od do niekde v kancli by som nechcela, ale chapem, ze niekto si to uziva a urcite nebudem taku pracu znevazovat. Ja si zas uzivam slobodu a energiu, ktoru dokazem odovzdat ludom prostrednictvom mojich vyrobkov, terapii alebo masazi. Kazdy sa najde v niecom inom, len som trosku nepochopila, kto dal tebe patent na posudzovanie zmysluplnosti 🙂

lindusss2016
21. dec 2022

@katka700 obsah ketonov ale nezalezi od znacky, ale od toho, o aky druh rastliny sa jedna. Borovicova silica ketony neobsahuje bez ohladu na znacku, naproti tomu rozmarin ich obsahovat bude. Presne zlozenie jednotlivych olejov sa moze lisit aj podla toho, kedy, ako a kde bol rastlinny material pestovany, zbierany, atd. Preto je ale potrebne poznat vlastnosti a zlozenie olejov a tzv.quenchingom znizit neziaduce ucinky olejov, ktore by inak mohli byt toxicke. Preto naozaj nejde len o znacku, treba vediet oleje miesat, riedit, pracovat s nimi. Inak suhlasim, co si napisala, ze sa vyhnut olejom kupovanym v lekarni, drogerkach, kvetinarstvach a najnovsie uz aj v supermarketoch.

bimbambom
21. dec 2022

@lindusss2016
@katka700
No ale zas ak je obchod na to špecializovaný , tak osobne v tom nevidím nič zlé .
Ja sama chodím do bylinkārne a tam majú asi zo 4 od Nobilis . Nemyslím, že je to dôvod sa im vyhnúť , alebo znak ich (ne)kvality .
Aj eshopy nie sú záruka , ja ako majiteľ ti ponúknem všetko čo sa dā predať 🤷

andreakotesova
21. dec 2022

@lindusss2016 ja hlavne neverím "pseudovedám" a tou aromaterapia, ako taká, je 😘

clementine171
21. dec 2022

Jednozložkové objednávam od Pura product, zmesi mám od Plant Therapy, myslím že z tieto dve značky tu ešte nespomínali a pritom mne vyhovujú najviac

bimbambom
21. dec 2022

@andreakotesova no veď never , na to máš právo , dokonca ti to nebudem ani vyvracať , ale neznevažuj niekoho prácu a že sa vnucuje len preto , že ty tomu neveríš 🤷

katka700
21. dec 2022

@bimbambom Ak povieš predavačke, že si prosís olej a ona ti ho donesie z chladničky, prečo nie. Ale ak má oleje poukladané na pulte kde prazi slnko, nebrala by som. Esenciálne oleje sú zmes malých molekúl ktoré na slnku oxiduju a potom olej môže podráždiť kožu.

katka700
21. dec 2022

@andreakotesova
Aromaterapia nie je veda. Keby esenciálne oleje nefungovali tak by potravinársky a farmaceutický priemysel o ne ani nezavadili a neexistovali by vedecké časopisy čo sa im špeciálne venujú 😊

bimbambom
21. dec 2022

@katka700 no veru napr v Anglicku uznali účinky klinčekového oleja a používajú ho aj zubári 🙂 malý , ale zároveň obrovský krok .
No jak dumem tak dumem , ale ešte som asi nevidela obchod kde by na takéto niečo pražilo slnko ☀️☀️☀️☀️

lindusss2016
21. dec 2022

@bimbambom ale ano, samozrejme, da sa najst rozne. To bolo skor tak vseobecne myslene.

lindusss2016
21. dec 2022

@andreakotesova nieco, co funguje tisice rokov je podla teba pseudoveda 🙂 aromaterapia nie je veda a nir je to ani ziadne zazracne riesenie, je to holisticka metoda, ktora len dopomoze nastartovat telu prirodzene samoliecive schopnosti. neveris tomu, ale sama oleje pouzivas, zaujimave 🤔 samozrejme kazdy si moze vybrat vlastnu cestu, nikto ti nic nevnucuje, neviem, kde si nadobudla ten pocit.

lindusss2016
21. dec 2022

@bimbambom a uz aj na slovensku sa najdu zubari, ktori pouzivaju esencialne oleje vo svojich ambulanciach. Ja momentalne studujem na zdravotnickej skole a aj samotna tato skola usporiadava aromaterapeuticke kurzy, aj lekari uznavaju ucinky esencialnych olejov, ale samozrejme kazdy ma pravo volby. Ak raz niekto neveri, tak neveri 🙂 castokrat to nema logicke odovodnenie. Tuto ma skor zaraza fakt, ze v jednom komente autorka odporuca hanus oleje a v dalsom uz aromaterapii neveri 🤷

bimbambom
21. dec 2022

@lindusss2016 nechcem sa zastávať , ale možno ich neberie tak , že ó tak toto teraz potrebujem , ale len dā do lampy čo sa páči . Takých ľudí je veľa

andreakotesova
21. dec 2022

@lindusss2016 používam. Na prevonanie domu 🙂

andreakotesova
21. dec 2022

@bimbambom presne tak 😇

nadazdi
21. dec 2022

Bla bla bla

Používam BODHI kozmetiku a robia aj oleje 🙂 v soľnej jaskyni od nich berú produkty, celkom som sa namotala, nič iné už nepoužívam.. vždy naklikam v košíku aj doplnkovú zľavu BODHI10 alebo 15 alebo 5, ako ktorá ide 😂 tento rok cez leto sme si robili aj sadu repelentov

andreakotesova
21. dec 2022

@lindusss2016 to už sa rovno môžem "liečiť" homeopatikami 😅

bimbambom
21. dec 2022
katka700
Autor odpoveď zmazal
bimbambom
21. dec 2022

@katka700 samozrejme je to tak pár percentný , to viem aj bez teba.

fiffinkaa
21. dec 2022

Ja používam Hanus a Český Hadek. Som spokojna,.

katka700
Autor odpoveď zmazal
bimbambom
21. dec 2022

@katka700 mne toto nemusíš hovoriť , fakt nie 🙂

lindusss2016
22. dec 2022

Inak damy, ak by ste mali zaujem o oleje za super ceny, ja mam doma slusnu zasobu, najde sa takmer na kazdy problem nieco, tak pokojne mi napiste spravu.

kate_cs
22. dec 2022

@lindusss2016 ja na oleje a ich silu neverím. Ale veľa mojich známych podľahlo práve doterra a len vidím denne na instagrame ako začínajú deň vodou a kvapkami oleja a další druh oleja k tomu pod jazyk, lebo na nervy či čo. Mne to už príde ako sekta matiek na materskej, z každej strany to ide na mňa.

lindusss2016
22. dec 2022

@kate_cs to je zial doterracky nesvar, oleje do vody, alebo oleje pod jazyk... Ja nejdem nikoho presviedcat o ucinkoch olejov, najlepsie je skusit sami na sebe, mam xkrat odskusane nespochybnitelne vysledky (napr.pri chorobe zatekajuce sople deti, v noci kaslu, dusia sa, nakvapkam olej, okamzite je pokoj a spia, je toho samozrejme viac, len toto je naozaj tak okamzite badatelne, ze sa to neda popriet, ale podarilo sa nam napr.vyhnut vyberaniu mandli a pod.). Ovsem kvapkat si oleje pod jazyk a ocakavat, ze uz navzdy budu zdrave, je hovadina. A ano, uz aj ja badam sektarske naznaky 🤷 Len ma mrzi, ze taketo vyslovene hlupe rady sa siria medzi laikmi a moze to byt vyslovene nebezpecne. Mne minule povedala jedna pani, ze ona uz dva roky pije len vody s doterra olejmi 🤦 no ja nemam slov...

bimbambom
22. dec 2022

@lindusss2016 neviem , či ich takto neškolia dokonca . Ale údajne naša slovenská filozofia je iná ako nemecká čo sa užívania týka . Toto ale neviem potvrdiť .
Dva roky inú vodu nepila , dva roky má spotrebu , dva roky biznis ide .... To stačí .
Na Netflix je veľmi pekný dokument .

lindusss2016
22. dec 2022

@bimbambom vau, super, vdaka za tip, nevidela som, ale urcite pozriem cez sviatky.

ladyjuls
Odpoveď bola odstránená