Alternatívy teflonových panvíc: Aké sú vaše skúsenosti?
Ženy prosím aké kvalitné panvice používate okrem teflonových?
@tinulka33 ja len nerez. Je to nezničiteľne - keď kúpiš kvalitnú, využiješ ju roky roky a roky.
@mahdia17 aj odporúčaš nejakú konkrétnu? Mne sa najlepšie varí na teflóne, lenže ten je nebezpečný ak je čo i len maličký škrabanec. Tak chcem zmenu. Kameninová sa nepoškriabe a je nepriľnavá?
Ja mam tiez najradsej kameninove, aj pekace... treba pouzivat drevene naradie a nema sa ako poskriabat
Nerez alebo keramika. 450 stupňov ako nič.
@petracandle presne ....ja som zničila ročnu teflonovu panvicu,robila som karamel a drevenou vareškou som rozbíjala ten karamel ....skoro ma šlaktrafil keď som ju umyla a videla aká je zničená....bola dosť drahá a bol to darček od syna......muž že okamžite vyhodiť keď je ten povrch narušený,nikdy sa mi to nestalo,vždy dávam pozor ,ale teraz som to priznávam prehnala....preto sa pýtam že čo je podobne teflonu ...
@nelca84
@lenkakravcova ........všetkým vám ďakujem za odpovede.....moc mi to pohlo
Ja pouzivam liatinove.
karamel? Prečo rozbíjať? Dáš vodu, 10 minút a je rozpustený...
,,kameninove" panvice obsahuju tiez teflon alebo aj ine polymery, takze ak ste sa chceli tomuto vyhnut, tak ste sa nevyhli...
@mahdia17 ty hovoris o keramike, cize po starom smalt a je to tam aj uvedene. Ja hovorim o neprilnavych povrchoch, ktore sa tvaria ako nieco ine, ale vsetky su s teflonom.
@mahdia17 vnutorna vrstva je ,,non stick teflon" 🤷🏻♀️ https://www.mall.sk/kuchynske-panvice/de-gusto-...