Byt verzus dom
Ahojte, rada by som sa poradila, prípadne iba prečítala si názor, plusy, mínusy a pod.
Bývame v jednom byte, máme ešte jeden byt, väčší, ale tam býva môj otec. Môj muž má ešte dom, ale tam bývajú jeho rodičia je cca 30km od nášho mesta. Ja stále snívam o dome, môj muž doteraz o tom nechcel ani počuť, že by sme si kúpili dom. Museli by sme predať obidva byty a zobrať môjho otca so sebou. Išli by sme max 10 km od mesta, máme dve autá a dedovi by sme chceli urobiť osobitné bývanie, niečo ako jednoizbový byt v dome. MM žil 25 rokov v dome, takže sa obracať vie aj vie čo to obnáša. Máme dve deti a mm má taký plán, že jeden byt necháme jednému, druhý byt druhému a my pôjdeme na dom... Lenže kedy? So svokrovcami si absolútne nerozumiem a mm by s nimi bývať tiež nechcel.Cakali by ste, kým sa dom "uvoľní" čo môže byť aj 20 rokov, alebo by ste išli po vlastnej línii? Sama neviem, bývať v meste má svoje výhody ale aj hrozné nevyhody...
@ukulela ja som nikde nenapísala že chceme stavať ale kúpiť a to kúpime úplne v pohode ....
@sasa1310 Ja som to pochopila tak, že zvažujú, či si kúpia dom teraz, alebo sa uspokoja s bytom a dom po rodičoch na starobu. Je to logické, väčšinou deti prežijú svojich rodičov. Ty si to pochopila tak, že si budú teraz želať, čo najskoršiu smrť rodičov, či ako? To nemyslíš vážne.
@jaroe ďakujem, presne takto to bolo myslené...
urobte si tabuľku pozitív a negatív oboch možností.....alebo si vyhľadať či nejaký dom spĺňajúci vaše kritéria je v dosahu, aby ste neprecestovali hodiny v aute...neviete ako sa rozhodnú vaše deti po ukončení štúdií, to ani veľmi plánovať nejde, skúste skôr pozrieť čo potrebujete teraz a najbližších pár rokov.....
a vymenit sa s otcom a ist do toho vacsieho bytu?
@jajka71 áno, ďakujem
@zuzana76 tam MM ísť nechce a popravde ani ja, keď už sa mám sťahovať tak rovno do domu...
tak ja by som brala uver, dom je dom, predajte vacsi byt, dedka prestahujte do mensieho, toho, kde ste teraz
@zuzana76 úver nechceme v žiadnom prípade... A do tohto bytu by som ho dať nemohla, máme hrozného suseda, ktorý nám robí peklo, to by som mu neurobila...
tak ine vychodisko zial nie je, vlastne ani s jednou nehnutelnostou, okrem terajsieho bytu, v ktorom zijete, nemozete disponovat, uver nechcete, tak vam zostava jedine cakat
Ešte stále spekulujes🙂veď všetci chcete dom, predajte 2 byty a kúpte dom budeš bez hypo, otcovi pomôžeš aj on Vám ..načo bude otec platiť vysoké nájomné z dôchodku .nikdy nevieš či o rok, tri, päť nebude potrebovať tvoju pomoc.ja stále nerozumiem čo je to čo Ti hovorí proti, že prečo nie?
ci vlastne, ty spekulujes, ci predat tie dva byty a tvojho otca vziat s vami? Tak pokial spolu vychadzate dobre, nevadi Vam denno denny kontakt, tak dom u mna vyhrava
rozhodne by som necakala 20 rokov na zdedeny dom
ale musi byt suhlas na oboch stranach, vy ako roidna, aj tvoj otec, aby to nebolo nasilu
ja by som zobrala uver a kupila dom. Byty prenajat (aj ked som dva prenajimala a teda musis najst dobrych najomnikov) Neviem preco uver nechcete, ale ved keby daco, tak bytu sa predat vzdy daju a vyplatit to mozte keby bolo zle. Teraz su urokove sadzby tak nizke, skuste porozmyslat. Ak to je len taky z principu, xe uver nie, tak skus na princip zabudnut 🙂

Tak co riesis? Hypo nechcete, z predaja bytov to nepostavite. Tak nic. Musite ostat len tam, kde ste.