Bývanie na prízemí
Chcela by som sa opýtať tých z vás, čo bývate v byte na prízemí .. ste spokojní? Veľmi veľa bytov je voľných práve na prízemiach...sama mám voči tomu predsudky v zmysle, že odspodu nám pôjde chlad z pivnice, že nás teda žiadny sused odspodu akoby "nevykuri", žeby mi bytostne chýbal balkón (väčšina bytov v našom meste nemá balkóny na prízemí, no sú aj také, ktoré ich majú ) ...ináč vidím aj pozitíva, že je človek bez námahy (bez schodov, bez čakania na výťah ) hneď doma ...
Rada si prečítam vaše pohľady. Vopred ďakujem.
@martinadomianova záleží, koľko máte stromov. My máme krásne slnečný byt
@avanka práveže tam žiadne neboli. Dosť nešťastne situovaný byt.
Bývanie na prízemí má svoje špecifiká hlavne čo sa týka dispozície a udržiavania súkromia. Sama som to riešila, keď sme prerábali obývačku, pretože cez veľké okná je vidieť viac, ako by som chcela. Nakoniec som ladila nábytok, tienenie aj rozmiestnenie vecí tak, aby priestor pôsobil vzdušne, ale zároveň útulne. Zaujímavé tipy na zariaďovanie bývania som našla aj tu: https://www.umeniebyvat.sk/byvanie/domace-spotr... – pomohlo mi to pri plánovaní, ako všetko prakticky poskladať.

Bývame 40 rokov v byte na vyvýšenom prízemí a sme spokojní a určite by sme nemenili.Nemam pocit,že by bolo u nás chladno.Ked boli deti malé,nikdy sme ich nemuseli okrikovat, aby nedupali,nebehali.A teraz,vo vyššom veku oceňujeme,že staci zdolať len pár schodov.Byvame totiž v 4 poschodovom dome bez výťahu.Aj keby sme výťah mali,ale ak by sa pokazil,museli by sme šliapať peši,ak by sme bývali vyššie.Sme maximálne spokojní.