Celoročné bývanie v záhradkárskej chate
Dobrý deň, viete si predstaviť bývať celoročne v záhradkárskej chate? Ktorá má 80m štvorcových, je to v takej chatkárskej oblasti, celkom pekná príroda. Od centra mesta je to cca 5km. Išli by ste do takého podnájmu ? Povedzme za 500€ mesačne? Garsónky v meste sa pohybuje podnájom od 400€. Tu by človek mohol mať vlastní záhradku 🙂.
No pokiaľ máš rada prírodu, motkanie sa v záhrade tak prečo nie. Máš väčší kľud, od jari do jesene kávičku na terase, takže za mňa áno.
U nás majitelia rekreačných chát v osadách si pre seba pretabaju 40-50 ročne chaticky na domceky a bývajú tam celoročne
Zalezi: aké je tam kúrenie?
Dostupnosť do mesta/práce
Internetové pokrytie
Ak potrebujete trvalý pobyt - dá sa zriadiť?
Áno.
Určite nie. Tam si závislá od auta.
Áno, toto je môj sen takto žiť..
Len som lenivá niečo na svojom živote takto meniť..
Za mňa nie, nešla by som tak. Ale všetko je to len o osobnej preferencii. 😄
Ja aj hneď.
My takto bývame v podstate 4 letné mesiace. Naša chata má 40 m štvorcových + wc + kúpeľňa + záhrada 8 árov.
Samozrejme, máme tam wi fi, Digi, do mesta 2 km, kľudne aj pešo cez les a tak je to ešte o niečo bližšie.
Ale istotne by som za tento typ bývania nebola ochotná zaplatiť 500€ / mesačne.
Podľa mna 500 eur mesačne je veľa ked je to chata v chatovej oblasti. Ked musiš ísť 5 km pešo tam a to iste nazad alebo v lete bicykel. Ak sú deti školáci ako pôjdu pešo toľko km tam a nazad skôr stavať.V zime bude horšie skôr vstať skoro tma. Za taku sumu od mesta toľko km určite nie. Ináč áno pokoj záhradka a kľud.Ale nie za taku vysoku sumu že niekto ma nevyuživa a chce na vás zarobiť silou mocou.Máš tam všetko vodu, kúpeľnu da sa variť elektrika chladnička práčka.Máš auto na rýchlu dopravu do mesta.Musiš ratať že či tam v prípade nudze vie prisť záchranka, nedajbože požiarnici. Ak máš auto odpratavaju tam cesty alebo nie musiš vstať a odpratavať sama.Aj o tom treba uvažovať. Ine je že si na starobnom dôchodkua ine že ešte musiš chodiť za prácou do mesta.
Nie vobec
moj sen je tak byvat az do konca zivota. ziadna 4 stenna kobka. never ever.
Podľa mna 500 eur mesačne je veľa ked je to chata v chatovej oblasti. Ked musiš ísť 5 km pešo tam a to iste nazad alebo v lete bicykel. Ak sú deti školáci ako pôjdu pešo toľko km tam a nazad skôr stavať.V zime bude horšie skôr vstať skoro tma. Za taku sumu od mesta toľko km určite nie. Ináč áno pokoj záhradka a kľud.Ale nie za taku vysoku sumu že niekto ma nevyuživa a chce na vás zarobiť silou mocou.Máš tam všetko vodu, kúpeľnu da sa variť elektrika chladnička práčka.Máš auto na rýchlu dopravu do mesta.Musiš ratať že či tam v prípade nudze vie prisť záchranka, nedajbože požiarnici. Ak máš auto odpratavaju tam cesty alebo nie musiš vstať a odpratavať sama.Aj o tom treba uvažovať. Ine je že si na starobnom dôchodkua ine že ešte musiš chodiť za prácou do mesta.
@alickapusinka za 50o som nasla rekreacnu v Bratislave.
Ano, ale nie za 500 mesacne. Zahradkarska chatka drahsia ako garsonka v meste? To by teda musela byt riadne zariadena, a s poriadnym pozemkom aby okolo neboli susedia, ze by sa to dalo prezentovat ako idylicke byvanie na skoro samote.
U nas kde mame chatku v osade tak býva už kopu ludi...my to máme pod horou, ale ani nie 5 minút od chaty je aj zastávka autobusu...takzd ano...v pohode...pokial je ta chata prispôsobená na celoročné bývanie...
@alickapusinka za 50o som nasla rekreacnu v Bratislave.
@balerina2025 dosť na to že je to chata
@balerina2025 dosť na to že je to chata
@alickapusinka ano suhlasim. naklady musia byt naozaj nizke. takze 500 eur je premrstena suma
U nas kde mame chatku v osade tak býva už kopu ludi...my to máme pod horou, ale ani nie 5 minút od chaty je aj zastávka autobusu...takzd ano...v pohode...pokial je ta chata prispôsobená na celoročné bývanie...
@rachel36a velka vyhoda, zastavka busu.
@zmrzlinka2021 no nie je to pravda, všade nie pri BA takéto záhr. kolonie majú zastávky autobusov, bývajú tam ľudia celoročne, je v nich elektrika, mestská voda, olo, chodí pošta, kuriéry, dvoz jedla, nákupy tiež, a býva tam kopu ľudí s deťmi
ale áno my sme tak na okraji kde je klud.Len nie kúriť tuhými palivami.No či je tam plyn dotiahnutý to asi ťažko ani my tu nemáme.To teraz nečítam diskusiu tak neviem.Jedine keby je tam podlahovka alebo potom klímou vyhrievanie.Lenže my nemáme deti nerobíme rozvoz takže si môžme dovoliť takto za dedinou bývať. no a máme ho postavený tak,že je to normálny dom nie nejakú starú chatku.Klasicky tiež celoročne obývatelný
@zmrzlinka2021 no nie je to pravda, všade nie pri BA takéto záhr. kolonie majú zastávky autobusov, bývajú tam ľudia celoročne, je v nich elektrika, mestská voda, olo, chodí pošta, kuriéry, dvoz jedla, nákupy tiež, a býva tam kopu ľudí s deťmi
@alenka58 vela chat je v dubravke a mas to dost daleko od zastavky mhd.
@alenka58 vela chat je v dubravke a mas to dost daleko od zastavky mhd.
@balerina2025 ale veľa má blízko, ona nepíše kde
@balerina2025 ale veľa má blízko, ona nepíše kde
@alenka58 tak hej, urcite je to jeden z parametrov, ked clovek chce dakde celorocne byvat.
Za tú sumu nie.
Mám chatu,viem tu existovať celý rok. Max náklady sú elektrina. Čiže za 500 eur je to prestrelena suma.
Za tú sumu nie.
Mám chatu,viem tu existovať celý rok. Max náklady sú elektrina. Čiže za 500 eur je to prestrelena suma.
@bosorkabb a mozno septik nie? nic ine ma este okrem plynovej bomby naozaj nenapada ci mozno este prenajom, ak to je v urbariate
úplne záleží kde to je, ale nájmy celkovo sú vysoké, každý sa snaží vyťažiť tu na SK
@bosorkabb a mozno septik nie? nic ine ma este okrem plynovej bomby naozaj nenapada ci mozno este prenajom, ak to je v urbariate
@balerina2025 áno ale to záleží od toho koľko má objem. Nie je to mesačná položka.
Ja varím na indukcii.
Nie
@balerina2025 áno ale to záleží od toho koľko má objem. Nie je to mesačná položka.
Ja varím na indukcii.
@bosorkabb a ty teda tiez takto zijes? je to moj sen. osobne si myslim ze do 150 eur mesacne by sme sa zmestili

Určite áno, len treba mať auto alebo bicykel