icon

Čo nerobím vo vlastnej domácnosti?

mischy00
18. mar 2025

Ahojte, len tam napadla téma, či máte niečo z detstva, čo ste museli doma robiť, akceptovať, mali ste zakázané ale už teraz keď máte vlastnú domácnosť, to nerobíte?
U mňa je to:
- nenutim deti jesť, to co im nechutí
- nejdem hneď umývať riad po každom obede, večeri
- jedávam aj v obývačke🙂
- upratovanie hocikedy, nie celú sobotu
- nie som nasilu vtipná pred kamarátmi detí
Asi je toho viac, skúste Vaše " traumy" 🙂

Strana
z9
deti95060810
18. mar 2025

nejeme každú nedeľu vyprážané rezne....😨
nesadíme zemiaky a tak ani neokopávame , neohŕňame a nezbierame ručne.....😨

kavasmliekom
18. mar 2025

@mischy00 nemám traumy z detstva.

mischy00
autor
18. mar 2025

@kavasmliekom sú v uvodzovkach, kto chce, pochopí 🙂

ajka19
18. mar 2025

nenútim deti jesť, čo im nechutí, akceptujem písanie ľavou rukou, akceptujem výber viery/ateismu

kavasmliekom
18. mar 2025

@mischy00 ale ani nič také nemám, čo by mi vadilo, čo by som potrebovala ináč, napríklad ja som si zauzivala z detstva aj to sobotňajšie upratovanie. V nedeľu rodinný obed, keďže cez týždeň sme rozlietaní, nás nenutili jesť.

zobaka
18. mar 2025

nemusim vysavat v sobotu rano, spim dokedy chcem, nevarim polievky, vela veci...je krasne nebyvat s rodicmi🤣

0silvia0
18. mar 2025

@mischy00 neimitujem prácu keď sa mi momentálne nič nechce robiť. Normálne ľahnem na gauč a oddychujem, nemám výčitky svedomia, že nič nerobím.

mischy00
autor
18. mar 2025

@0silvia0 o áno 😀, keď sa mi nechce uprat akurát nejaký bordel, tak ho neupracem ....kľudne si lahnem a urobím, keď sa mi chce

januska12323
18. mar 2025

Nemali sme nič také ako opisuješ tak ani nemám čo meniť.

janickacrazy
18. mar 2025

@mischy00 nežehlím a mám umývačku, takže nemusím umývať ručne, čo je super

thereisabear
18. mar 2025

Dovolím deťom behať a liezť po gauči.

andaluzia12
18. mar 2025

@zobaka ja práveže varím polievky ;) ;) ;)

majlo1234
18. mar 2025

Vsetko, co si napisala. Nechodim do kostola. V piatok zerem aj maso, ked mam chut. Nedelim pradlo na biele, cierne a farebne pred pranim😅
Ale akoze nemam nejake extra zle spomienky ani na tie spominane veci😆 len si to proste zjednodusujem vsetko v mojej domacnosti

ivangeline
18. mar 2025

Som viac s deťmi, chodíme viac do prírody, von, výlet a medzi ľudí. Ináč nič také drastické. ;D Všetko som prebrala a je to otrasne miestami. :D :D Keď si to uvedomím..

mischy00
autor
18. mar 2025

@majlo1234 jasné, ani ja nemám psychickú ujmu ale sú veci, ktoré som zatrhla.....a nemám ani vitríny na celú obývačku s milión pohármi a salockami, lebo sme to museli pravidelne umývať 🫣 ..to asi aj traumu mám, plus nezaváram, tiež asi trauma 😀.
Ulahcujem si život ako sa dá

nairobi
18. mar 2025

@mischy00 neumyvam okná pred Vianocami ani Velkou nocou ani nerobim vtedy veľkú generalku domu,,, umývam a upratujem podľa potreby

kuggis
18. mar 2025

Neutieram prach každú nedeľu z x poličiek a z 30 šialok😂 nemám rada lapače prachu, asi viem prečo

majka35
18. mar 2025

nasilu vtipná pred kamarátmi detí😅 ma to pobavilo a mám podozrenie, že to robím

zobaka
18. mar 2025

@andaluzia12 haha kazdy svoje, ja so hlavne uzivam, ze nemusim co som roky musela tolerovat🤣

lenka567899
18. mar 2025

@mischy00 nikdy nevarim veľký obed, ani cez víkend, na obed jeme maličkosť a večer varíme

bellaa3007
18. mar 2025

@majka35 ahhaha :D

doriiis
18. mar 2025

Nekricime,nemusíme mať do kominikov upratané skrine,neustielame niekedy aj mesiac.
Nehľadáme sa,nevycitame nikomu,keď nerobí nic

akvi
18. mar 2025

Sobotné upratovanie som nieže zatrhla, ale prvé roky vo vlastnom som doslova cielene vymýšľala diametrálne odlišný program, ako som bola zvyknutá z domu 😅 U nás sa fakt skoro celá sobota vždy venovala upratovaniu a ja som to nenávidela. Nenútila som nikdy dieťa robiť domáce práce, vždy som akceptovala, ak povedalo nie. Nežehlim, kľudne nechám bordel v kuchyni do ďalšieho dňa, neumyvam každú lyžičku po použití, ak príde neohlasena návšteva, neospravedlňujem sa za bordel a za to, že im nemám čo ponúknuť (to sa u nás doma vlastne nemohlo stať, moja mama bola "vždy pripravená", ale ospravedlňovala sa aj tak 😅). Neumyvam okná pred sviatkami, ani nerobím generálny poriadok. Nepeciem na Vianoce nič. Samozrejme žiadne vitríny so sklom a pod. Dečky na každej poličke 😂😂 No a milión ďalších vecí. Moju mamu to všetko samozrejme vytáča a keď je u nás, tak keď sa "nepozerám", ide si svoje. Kedysi ma tým dokázala vytočiť, dnes sa už len usmejem a poviem jej, že to robiť naozaj nemusí. Ale ona aj tak robí, myslím, že je márne to meniť a len to už prijímam, že je to tak ok.

doriiis
18. mar 2025

Jaj a ešte vyhadzujeme veci,ktoré nepotrebujeme a ktoré už dosluzili,nemáme záclony a nedrzime pracholapace.

nin12345
18. mar 2025

@mischy00 nezhadzujem svoje dieta, neponizujem, nebijem, nevysmievam sa, nenutim ho chodit do kostola, nenutim jest kym nedoje, nevrieskam ako zmyslov zbavena, nenutim kazdeho aby sa podriadil len mojej pravde. A dufam ze mi to vydrzi aj ked je to pre mna niekedy stale tazke

lucia13022023
18. mar 2025

Super téma.. Zamyslela som sa a nič. Ako som staršia, uvedomujem si v akom dobrom a zdravom prostredí som vyrastala. Nikdy ma nikto nenútil robiť nič co nechcem. Rešpektovali moje nie. Rešpektovali moje hranice... A ze rešpektujúca výchova je moderny nezmysel 😁 moji rodičia nas tak so sestrou vychovávali už pred tridsiatimi rokmi🙈
Jedine co, a to sa inšpirujem @doriiis, je to, že neskladujeme xy veci typu - možno to raz v živote ešte použijeme...
Inak nič 🙂

janickacrazy
18. mar 2025

@majlo1234 to peries všetko dokopy? Biele s čiernym?

nin12345
18. mar 2025

@janickacrazy tiez som citala ze cooo😃

bielasovicka
18. mar 2025

@mischy00 presne všetko čo píšeš sme robili aj my. Dnes z toho nerobím nič 😄. Teda vlastne robím, ale vtedy, keď sa mi chce 🤣

janulik2008
18. mar 2025

K tomu chodeniu do kostola. 😀
Ja a aj sestra sme boli na prijimani a neter trz chodi do tretej triedy a samozrejme sa ratalo s tym ze pojde na prijimanie lenze nechodime do kostola atd tak sme sa pytali ze ci chce ist a neter ze nie nechce.
Ja ked si spomeniem vlastne som ani netusila v tom veku o com prijimanie je 🙄 len sa slo a basta. Sestra dala neter na etiku a mala je spokojna. Boli aj reci ze ved nech to spravi pre to aby bol pokoj v rodine 🙄 lenze nejde o babku, dedka a tetky z dediny ide o to dieta ci ono chce.
Aj tu som neraz dostala "vynadane" ze som farizej lebo sme mali dat neter na prijimanie atd lenze co z toho bude mat? Nic. Moze si tu sviatost spravit hocikedy a keby za mnou prisla ze Nana chcem ist do kostola, chcem ist na prijimanie tak ju vezmem ja ako prva 😀

Strana
z9