icon

Čo nerobím vo vlastnej domácnosti?

mischy00
18. mar 2025

Ahojte, len tam napadla téma, či máte niečo z detstva, čo ste museli doma robiť, akceptovať, mali ste zakázané ale už teraz keď máte vlastnú domácnosť, to nerobíte?
U mňa je to:
- nenutim deti jesť, to co im nechutí
- nejdem hneď umývať riad po každom obede, večeri
- jedávam aj v obývačke🙂
- upratovanie hocikedy, nie celú sobotu
- nie som nasilu vtipná pred kamarátmi detí
Asi je toho viac, skúste Vaše " traumy" 🙂

lion777
18. mar 2025

@sense 🤣

@biba_18 moja mama sa čuduje, prečo syn nepije nič teplé, vždy len vodu pýta. To je to , čo píše pár strán dozadu, že ráno musí byť niečo teplé.
A muža som si našla presný opak, ten varil, upratoval a na rukách ma nosil. 🙂

lion777
18. mar 2025

@lina169 to je život 😍. Presne

biba_18
18. mar 2025

@lina169 moja mama aj svokra sú úplne na nervy keď v nedeľu po obede (rozumej o 1/2 jednej, jednej ) volajú s tým čo robím a ja že varím ... za tých 30 rokov čo sme s mužom to neprijali, že o 12-tej proste nie je nutnosť obedovať ... 😂 zvlášť keď vstaneš o 1/2 desiatej 😂

mischy00
autor
18. mar 2025

@lina169 áno, nieje žiadne nedeľné jedlo, sviatočné jedlo a podobne. Varím kedy chcem, o koľkej chcem a co chcem. .a keď chceme vývar v utorok, bude v utorok. Ani zemiakový šalát u nás nieje iba na Vianoce a veľkú noc...

mamamasama
18. mar 2025

Jem guličky s mliekom na večeru 🤣

zuzana76
18. mar 2025

@lion777 aj moj pije len vodu, caj len ked je chory, ked vidim, ze si zalieva caj, hned viem, ze ho boli hrdlo 😀

zuzana76
18. mar 2025

@biba_18 ja varim aj o tretej 😀 my vstavame niekedy aj o desiatej a teda o takej tretej mame az obed

zuzana76
18. mar 2025

@mischy00 presne tak vyvar robim hocikedy, dost casto, ziadne, ze len v nedelu

zuzana76
18. mar 2025

pamatate taky ruzovy sirup proti kaslu? tusim aj ruzickova to davala babke v Slunce, seno...

zuzana76
18. mar 2025

@biba_18 ja dokonca odkedy mam celiatika a starsieho masozravca, tak na vianoce robim aj rezne v bezlepkovej struhanke a rybu v bezlepkovej a okrem salatu, ktory jeme len my s muzom, aj zemiakovu kasu, striedam sosovicovu polievku s vyvarom, uplne ze som narusila celu tradiciu

janulik2008
18. mar 2025

Inak mi napadlo ze mal niekto nieco take ze rodic za neho robik vsetko? Napr. u nas mala spravi neporiadok a aj by to upratala lenze pride mama a uprace za nu 🙄 pritom ked nie je doma tak upratat vie 🫣🤣

miriamzba
18. mar 2025

@nin12345 neodkladame v tom zmysle, ako sme boli odkladani my, že kazdy piatok a potom celý víkend u babiek alebo u krstnych a len v týždni doma kvôli škole, a po škole večne v druzine. Čo sa týka starkých, v dnešnej dobe nie každy je ochotný postrazit vnúčatká, možno ten známy ich proste len nemá kam dať? Neviem, len predpokladám.

mischy00
autor
18. mar 2025

@janulik2008 ja za syna upracem, doteda doupratujem, aj keď ho predtým spucujem ze ma v izbe chliev...a viem ze robím chybu🫣

biba_18
18. mar 2025

@zuzana76 aha, tak toto nie, ja mám rada aj vyprážaného kapra, ale väčšinou robím lososa, lebo ja doma vôbec nevyprážam... keby vyprážala mama, bol by aj kapor 🙂 a syn iné ako rybie prsty nezje, starý corgoň 25ročný 🙂...
aj kapustnica musí byť - ale len preto že ju milujem - a inokedy cez rok ju nerobím, mám zdravotné obmedzenia 🙂 takže to je tradícia ale preto že ja chcem a nie že musím ... šaláty robím 2 a synovi k tej rybe zemiaky (to neviem či v živote šalát ochutnal 😂)
keď si tak spomínam, moja mama bola maniak na pratanie, ale čo sa týka vianoc - to sme aj na hotely chodili, ona s tým nemala problém ...

biba_18
18. mar 2025

@janulik2008 môj muž upratoval za syna samozrejme s patričným komentárom - a ja mu furt na to že prečo to robí? veď vie aj sám ... ale to je povaha taká ... môj muž nebol vychovávaný k domácim prácam 🙂

zuzana76
18. mar 2025

@biba_18 ja robim tiez dva salaty - mokry slovensky a majonezovy (ten robi muz), rezne kvoli tomu, ze starsi syn nezje ziadnu rybu, takze ked nechcem,a by bol na suchej zemiakovej kasi, tak robim rezne, inak vyprazanu tresku pre nas ostatnych a teda uz 5 rokov v bezlepkovej verzii. kapra by nemal kto u nas zabit, viem, ze predavaju aj vypitvanych uz, ale mne to nechuti, takze to nie. Kapustnicu robim pre seba na Silvestra, to nikto iny neje len ja, milujem ju. Ale ja som z juhu a tu sa robievala skor sosovicova polievka na Vianoce. Vyvar robim tiez skor kvoli detom a ja mavam tiez traviace tazkosti, takze ked citim, ze ta sosvica by mi neurobila dobre, tak urobim vyvar.

zuzana76
18. mar 2025

inak za deti uz 4-5 rokov neupratujem, my mame asi vsetci OCD, lebo vsetci potrebujeme poriadok, alebo mame nejaku inu poruchu, potrebujeme co najmenej stimulov a veci, co by nas rusili. Takze nemame ziadne lapace prachu, dokonca doteraz nemam ani ziaden obraz doma 🙈 ale to planujem zmenit.

biba_18
18. mar 2025

čo ale robím tak ako moja mama - a považujem to za správne, preto to robím - spoločne obedujeme cez víkendy a vždy spoločne večeriame...

biba_18
18. mar 2025

@zuzana76 ja ocd mám a neupratujem, u mňa ako keby bomba vybuchla a obrazov plná stena 😂

zuzana76
18. mar 2025

@biba_18 😀

lion777
18. mar 2025

@zuzana76 obrazy a knihy , to musí byt doma. 🙂

zuzana76
18. mar 2025

a nemam zakladeny stol kuchynsky a linku, ja potrebujem mat vsetko prazdne, volne, jedalensky stol s vazou kvetov

zuzana76
18. mar 2025

@lion777 knihy mam a vela

zuzana76
18. mar 2025

@lion777 obrazy planujem uz 5 rokov, odkedy sme sa stahovali, chcem nieco hodnotne uz a nieco co ma chyti za srdce, zatial ma nic neoslovilo

biba_18
18. mar 2025

@zuzana76 ja upratujem kvôli mužovi - ako som písala, on aj po synovi pratal keď sa už na ten bordel nemohol pozerať ... teda sa snažím aby nebol bordel, veci porozťahované ... nie je to tak ako si to on predstavuje - ale ani ako ja ... takže win win 😂
moja mamam bola upratovací maniak, ja to pripisujem tomu, že to ona vo mne vypestovala ...

zuzana76
18. mar 2025

@biba_18 inak aj moj muz je pedant, upratujem tiez aj kvoli nemu, ale my vlastne vsetci, kazdy udrzuje poriadok, to je uplne ine ako u nas doma, tam ocino vylozil na kuchynsky stol hocico, neustale nieco na nom bolo a doteraz, ked pridem k nasim, tak ma to irituje

miriamzba
18. mar 2025

@janickacrazy nikam, neodkladame ich, chodia s nami, tiež miluju návštevy. Ale u nás je situacia taká, že absentuju také tie povinné rodinné návštevy.

lion777
18. mar 2025

@zuzana76 ja ked som bola s malým na rodičovskej, tak som si namalovala. Kedysi ma držalo , malovanie podla čisiel. Všade sú vyhlady na more a kvety, alebo zátišia. Stale je to pekné aj po rokoch. Prvé čo muselo byť v mojom byte, boli obrazy a všade. 🙂

stella789
18. mar 2025

Idem aj v topankach do obyvacky

biba_18
18. mar 2025

@zuzana76 u mňa by si zomrela 🙂