icon

Čo nerobím vo vlastnej domácnosti?

mischy00
18. mar 2025

Ahojte, len tam napadla téma, či máte niečo z detstva, čo ste museli doma robiť, akceptovať, mali ste zakázané ale už teraz keď máte vlastnú domácnosť, to nerobíte?
U mňa je to:
- nenutim deti jesť, to co im nechutí
- nejdem hneď umývať riad po každom obede, večeri
- jedávam aj v obývačke🙂
- upratovanie hocikedy, nie celú sobotu
- nie som nasilu vtipná pred kamarátmi detí
Asi je toho viac, skúste Vaše " traumy" 🙂

zuzana76
18. mar 2025

@lion777 ano

@mischy00 aj to biele mi nieco hovori, nebolo to zaroven aj na striebro? strasne to smrdelo

sulavikova
18. mar 2025

@mischy00 nechodím do kostola, nemám záhradu, nežehlím. Nechodím na rodinné oslavy…..Upratujem, varím, čítam, spím, tvorím kedy chcem a čo chcem.

zuzana76
18. mar 2025

a este takou ruzovou vatou sme cistili striebro

tenty
18. mar 2025

Nechám syna aj nesúhlasiť, vypočujem si jeho názor, dôverujem mu, nenutim ho mať len dobré a správne reakcie.

zuzana76
18. mar 2025

@mischy00 vanava, alebo ava, alebo pasta toro, taka biela cistiaca pasta

akvi
18. mar 2025

Inak ženy, ja sa tu riadne bavím na tejto téme. 😂😂😂 Diava zatiaľ TOP 😂😂😂

akvi
18. mar 2025

@zuzana76 Sidol to bol na to striebro a mosadz 😅😅

mischy00
autor
18. mar 2025

@akvi áno sidol presne😄😄....cele čierne prsty som od toho mala a ten smrad, ani nehovorím

nikha2809
18. mar 2025

Nehnevám sa za známky a už vôbec deti za horsiu známku netrestam.Samozrejme, dcéra sa snaží ale nehukam na pol bytovky prečo mala ona dvojku a napr.xxx jednotku ako to robila mama mne

zuzana76
18. mar 2025

@akvi ano, strasny smrad

luccija
18. mar 2025

@jana_eyre_2 a uškodila ti v puberte tá benevolencia?Mňa mama pustila na chatu v 17 r a ja dcéru nepustím🤣ja som mala vždy v sebe takú stopku, keď sa schyľovalo k niečomu zlému nemyslím sex, ale bohapuste pitky, spolužiak išiel opitý autom do dediny nakúpiť čo chata to problém rozbitá hlava a podobne...preto sa bojim Moji rodičia vedeli, že sa viem ovládať.Len potom som ratoval ostatných.

luccija
18. mar 2025

@akvi sidol a diava to bola vôňa čo mi pripomína babku🙂ako som dvere natierala Diavou

betulinka1
18. mar 2025

@mischy00 nechodim pomahat na zahradu ani z mojej strany a ani z muzovej, a starsia generácia nema prednost pred mojimi detmi. Radsej ideme s detmi na vylet ako muklovat na zahrady. Co nestíhajú a nevládzu, nech nesadia a nerobia. Nedavam tresty za znamky a neberiem skoly ako najpodstatnejšie zivotne poslanie deti. Nemam doma ziadne taniere alebo poháre, ktore nepouzivam. Resp. to plati asi na vsetko. Mam doma iba to co pouzivam. Nic neskladujem a nedrzim, lebo raz to bude treba.

tiezjedna
18. mar 2025

@mischy00
*nemám žiaden sekretár/stenu, z ktorej treba utierať prach😎
*žiadne upratovacie soboty
*žiadne veľké sviatkové gruntovanie
*varím len to, čo nám chutí
*deti si môžu vodiť kamarátov, prespávačky sú u nás bežné
*môžu chodiť ku kamarátom a na prespávačky
*nežijeme štýlom "čo by na to povedal....(dosaď čokoľvek)"
*nedržíme zbytočnosti, čo doslúžilo, letí alebo sa posúva potrebným
*nemám výčitky z toho, že niektorý deň (hlavne v lete) strávim namiesto práce ležaním na lehátku pri bazéne s knižkou, kávou, džusom alebo proseccom😎

biba_18
18. mar 2025

@lion777 myslím že môj otec doma neupratoval, ale zato skvelo varil a nám deťom sa venoval - nechcem povedať že viac ako mama - ale tak inak. aj športoval s nami, aj umelecky nás rozvíjal, aj intelektuálne ... mama bola praktik a otec bohém a intelektuál...

biba_18
18. mar 2025

@akvi prekladanie do menšieho šetrí miesto ... a to robím, nepamatám či to robila moja mama ale mne to príde praktické 🙂 kamoška neprekladá a mňa ide poraziť keď niečo dávam do chladničky keď prídem na návštevu a nemám to kde dať, lebo v chladničke "prázdne" hrnce 😂

janickacrazy
18. mar 2025

@biba_18 môj otec síce nevaril, ale veľmi veľa sa nám venoval, čo mi vtedy kamarátky aj závideli, lebo vtedy to nebolo časté

lion777
18. mar 2025

@biba_18 mala si super otca, to sa musi nechat. Model sa ešte opakuje, ale v malej forme ( ked som čitala isté diskusie tu).

biba_18
18. mar 2025

@jana_eyre_2 syna som nič také neučila - keď sa sťahoval, sám ma naháňal nech mu ukážem že ako sa čo perie... teraz triedi prádlo, kvapká oleje na loptičky do sušičky, k teplovzdušnej fritéze ma ani nepustil že už si to všetko naštudoval, umýva a výsava 2x do týždňa ... úplne som prekvapená aký samostatný chlap z neho 😂 (hlavne s tým prataním)...

biba_18
18. mar 2025

@lion777 moja svokra má dodnes pocit, že keď niekam idem, tak ma muž musí pustiť ... 😂 neverí že sa nepýtam...

mischy00
autor
18. mar 2025

Ja som v detstve veci skôr musela robiť, ako by to mala byť moja vlastná iniciatíva. Preto som si k tomu nevedela nájsť žiadny pozitívny vzťah. A aj tak si dnes veľa vecí robím úplne opačne. Moje deti sa venujú veciam, ktoré ich bavia...a to je úplne iný prístup. Ak budú v živote niečo potrebovať, viem, že sa to proste budú musieť naučiť, neterorizujem ich teraz aby ovládali všetko.

jana_eyre_2
18. mar 2025

@luccija tak v mojom pridpade to v určitých veciach dosť uškodilo, v určitých nie.. ani radšej nebudem písať aku som pubertu mala ja, lebo je presne taká ako by sa tu mnohé pohorsovali 😅 ja môžem len dúfať že sa mi to nevráti na vlastnych detoch..

@biba_18 tak super že je taky šikovný.. 👍🏻 možno.preto to ja beriem ako nie najlepšie lebo som sa už nemala koho spýtať.. (resp.mala ale nechcela som otravovať a dať najavo že to neviem.. ale to je zložitejsie)

vroni
18. mar 2025

Mala som pricetnych rodičov (vrámci možnosti). Takže nejaké traumy z domácností alebo nemám alebo si ich nie som vedomá. U nás chodili upratovat upratovačky, do kostola sme nechodili a jediné, na čom spomínam v zlom bol fakt, že si naši kúpili víkendovú chalupu, kam sme sa potom povinne každý víkend trepali. Rodičia chodili obidvaja úplne normálne do roboty, mama mala "horšiu" pracovnú dobu než otec, takže on mal viac času a venoval sa nám a vareniu večere, toto som si do vlastnej domácnosti žiaľ neodniesla....🤷🏼‍♀️
A hlásim sa k uchylom, milovala som vôňu diavy, museli ju predomnou skrývať, lebo som bola schopná lestit nábytok dvakrát do týždňa. Rokmi ma to prešlo, ale teraz ste ma tu navnadili.....

nin12345
18. mar 2025

@miriamzba ak sa smiem spytat co pre teba znamena my deti neodkladame? Jeden znamy mi toto raz zadrel ze raz ide on niekde a raz zena alebo vsetci spolu s detmi ze oni sami nechodia nikam lebo deti ,,neodkladaju" k starkovcom... ako musela som sa zasmiat. Vsak to nie je odkladanie deti si uziju cas so starkovcami a oni si mozu vybehnut na rande a trochu od nich oddychnut.

basska_b
18. mar 2025

Späť k rodičom by som už veru nešla. Sú zlatí, ale práve je dobre, keď si človek mòže robiť po svojom. Nepijem studený čaj, keď odfiltrujem niečo z taniera (tučné kúsky mäsa, čierne spečené kúsky, žily z kuraťa), tak to proste vyhodím, nešaliem, keď si deti zašpinia oblečenie, keď nestihnem, neusteliem postele a nikomu sa nič nestane 😃 atď, mohla by som pokracovat

zuzana76
18. mar 2025

@vroni 😀 ako vidim diava bol fenomen

liv1
18. mar 2025

@vroni ja sa tu rehocem z teba 😂😂

sense
18. mar 2025

@lion777 áno to som neznášala smrad z diavi a teda čím väčší smrad tým bol otec spokojnejší ako je všetko vonia čistotou 🙈

lina169
18. mar 2025

@mischy00 hlavne, co som si z domu doniesla, je to, ze obed musi byt o dvanastej, nech by sa co dialo a v nedelu vyvar a maso
Roky som to tak robila aj ja, az kym ma druhy muz nenaucil uzivat si zivot 🙂
Deti su u velke, nedela je nas den, neskoro vstavame, dlho sa rozpravame, ranajkujeme na obed, obedujeme o tretej alebo ideme na cely den na vylet do hor a jeme az vecer, je to super
Moja mamka na tento zivotny styk vravi, ze je to nenormalne 😁, ale my si to uzivame

jana_eyre_2
18. mar 2025

@vroni mne diava tiež voňala, dvere sme lestili len na Vianoce ,takže tie mi to aj pripomína..