icon

Čo nerobím vo vlastnej domácnosti?

mischy00
18. mar 2025

Ahojte, len tam napadla téma, či máte niečo z detstva, čo ste museli doma robiť, akceptovať, mali ste zakázané ale už teraz keď máte vlastnú domácnosť, to nerobíte?
U mňa je to:
- nenutim deti jesť, to co im nechutí
- nejdem hneď umývať riad po každom obede, večeri
- jedávam aj v obývačke🙂
- upratovanie hocikedy, nie celú sobotu
- nie som nasilu vtipná pred kamarátmi detí
Asi je toho viac, skúste Vaše " traumy" 🙂

biba_18
18. mar 2025

@stella789 😲 ja mám biely koberec ...

zuzana76
18. mar 2025

@biba_18
@lion777 sa tu rehocem a vy asi u mna, ze aka prazdnota, ale nie, nevyzera to tak strasne, ale akurat minule tu bola kolegyna a poznamenala: A fakt si minimalistka 😀

biba_18
18. mar 2025

@zuzana76 môj muž tvrdí že máme malý byt ... ale to aj 200 štvorákov bolo málo

kremlicka250
18. mar 2025

@mischy00 nemusim mat vzdy vsetko upratane.
Dovolim detom so mnou varit, aj ked je vsade potom bordel🙂
Neopravujem po nich veci ktore nie su urobene tak ako by som ich urobila ja... ( bohuzial, nevztahuje sa to na manzela, tam to uz nedavam:D

lion777
18. mar 2025

@biba_18 noo ked umyjem zem, syn ide po špičkách. V topánkach do izby, to by som nadávala. Moja hygienická " norma" nepustí. 🙂

mischy00
autor
18. mar 2025

@zuzana76 ja mam takú kolegyňu, všetko musí byť skryté, nič nemôže byť vonku, ju to vyrušuje. Keď som bola u nej, vravím ze aj v Asku to vyzerá viac zabyvane 😆

zuzana76
18. mar 2025

@mischy00 😀 presne

lion777
18. mar 2025

Takéto prespávačky boli u deda a babky.

zuzana76
18. mar 2025

Podľa mňa to nie je až také strašne a prázdne

hankab
18. mar 2025

@mischy00
Nechodim do kostola a nebude k tomu nutit ani svoje deti v buducnosti, ani za cenu ze budu ako jedini z triedy chodit na etiku.
Netlacim nikoho aby bol stale v pohybe a nieco robil, nedudrem sa ze musim robit vsetko sama. Ked je toho vela, poprosim priatela ci mi nepomoze s mojou castou domacich prac (rovnako aj on poprosi mna).
Nevetram periny 10x do roka na dvore 😅
Nemam obed hotovy o 12, vobec nikdy. Ked sa mi nechce varit, tak ho kludne dokoncim o 9 vecer a dovtedy si nieco najdeme.
Nemam vecne preplneny mrazak, ktory sa 365dni neda ani otvorit a nevopcha sa donho uz ani vlas.
Uvarene jedlo neskladujem v chladnicke az kym sa nedoje, lebo je ho skoda vyhodit. Po max 4 dnoch nelutostne vyhadzujem.
Nie som nasrata, ked si niekto z nas chce cez vikend dlhsie pospat - rozumej nebeham nasrata o 8 s vysavacom, ked ludia v dome spia a nerozcapujem vsetky okna v dome dokoran, len aby som ich zobudila, ze treba nieco robit.
Jem na gauci, uplne vsetko od polievky, cez hlavne jedlo az po sladkosti.
Chodime vela po vyletoch, ked sa nam nieco nechce robit pokojne to presunieme na dalsi vikend a ideme radsej niekam von na vzduch.
Odmietam navstevy ked na ne nemam cas a naladu na varenie 🤣 byvame daleko takze vzdy k nam niekto pride hladny, a hned 4 a viac ludi.

hankab
18. mar 2025

A este - nedelim prace na muzske a zenske. Moj chlap ma taktiez ruky a vie ich pouzivat, takze zapne aj pracku, mycku a susicku. Aj postelne pradlo vymeni bez upozornenia. Na take sa u nas nehrame, ze som zena, tak tieto aktivity MUSIM robit ja. U nasich by take daco nikdy nepreslo.

mischy00
autor
18. mar 2025

@hankab no tak ty si TOP...vidím ze si žila v dobe, čo by ľudia povedali 🫣🫣🫣😄

mischy00
autor
18. mar 2025

@zuzana76 to mas úplne v pohode,🙂 Kolegyňa ma holý stôl, parapety, sedačka bez vankúša..vsade velke skrine v nich všetko skyte

yoxinka
18. mar 2025

@hankab
Toto!!! Ja keď vidím ako svokra keď mužovi nenaloží, tak svokor neje, je mi zle. Našťastie ich syn to tiež považuje za absolútne odveci, takže k nemu sa ako k nemohúcemu správať netreba. Tiež vie naložiť a zapnúť umývačku aj práčku, vie povysávať a vie sa kompletne postarať o deti. Variť nevie, ale dobré jedlo zabezpečí, nemusím sa báť, že mi deti budú jesť len sladkosti alebo fast food, keď sú s ním.

yoxinka
18. mar 2025

@hankab
Ja som veriaca, takže kostol v pohode. Ale na základke som mala spolužiaka a jeho mama bola jediná žena v dedine, ktorá sa otvorene hlásila k ateizmu (90. roky, totálne katolícka dedina na východe) a jej syn nechodil na nábožko. Všetci ju mali za divnú a ohovárali ju, ja som si hovorila, že to je perfektná ženská! Ona mala super názory, bola totálne tolerantná. Ja ako fakt veriaca som bola fest kamoška s jej synom a úplne v pohode. Myslím, že tá žena u mňa položila základy tolerancie voči všetkým a všetkému a ostalo mi to doteraz!

hankab
18. mar 2025

@mischy00 bohuzial tieto veci musim teraz preucat aj svojho chlapa perfekcionistu, ktory trpi podobnou poruchou “co povedia ludia”, ked cakame navstevu 🤣 na zaciatku, ked sme sa prestahovali do domu mal pocit, ze navsteva odpadne ked nebudeme mat vsetko tip top. A tak sa umyvali okna ked bolo vonku -4 a fucalo, vsetko muselo byt nablyskane, stoly sa prehybat pod tackami s jedlom. Az som jedneho dna vykypela a povedala, ze navsteva k nam chodi preto aby s nami stravila cas, nie aby sa nazrala na dalsie 2 tyzdne a prechadzala po nabytku prstom, ci tam mame prach 🤦🏽‍♀️ chvalabohu pochopil a pri posledneh navsteve uz sam skonstatoval, ze sa z ocakavanej navstevy nejdeme po💩 😂

hankab
18. mar 2025

@yoxinka mne sa toto doslova bridi. Mas ruky, naber si. Ved ti ludia su potom absolutne neschopni fungovat, ked ich zeny ochoreju/zomru skor ako oni.

yoxinka
18. mar 2025

@hankab Toto si my stále hovoríme. Keď umre prvý skvokor, pohoda, svokre bude smutno, ale ok, keď umre ona, on je stratený. Nevieme si to absolútne predstaviť. Ale chybu robí svokra, ona ho tak naučila.

mischy00
autor
18. mar 2025

@hankab takto to vyzeralo u nás v mojom detstve,nachystane, vycancane všetko ako keby mala prísť celá kráľovská rodina.....a ta nervozita, stres, doteraz mam z toho husiu kožu.

lion777
18. mar 2025

@yoxinka to je nejaký rodový program, alebo čo. Neviem to pochopiť.

yoxinka
18. mar 2025

@lion777
Ja si myslím, že u našich je to tak, že svokor je fakt mega šikovný. On je chlap, ktorý vie spraviť všetko. On je schopný holými rukami postaviť dom, všetko vie opraviť, všetko urobiť, nikdy nechodil po krčmách, nepije, vždy sa postaral o rodinu. A ja si myslím, že svokra sa mu akoby zavďačuje. Ale je to veľmi debilný spôsob, myslím si 😬.

sense
18. mar 2025

@lion777 tuším máme veľa spoločného mojej mame trvalo 10r kým pochopila že moja dcéra vypije ráno len vodu a čaj si dá len keď ju hrdlo boli čiže tak 2x do roka

sense
18. mar 2025

@biba_18 toto aj my jedavame spoločne ale ešte aj v rovnakú hodinu (🙈)....samozrejme keď sme doma ale spolu a pri stole žiadna obývačka, žiaden pustený televízor a bez telefónov a sa rozprávame a toto bol veľký problém lebo doma si ako dieťa pamätám..."jedz, nerozprávaj"

sense
18. mar 2025

@hankab práve som to pripomenula chlapovi že už je doma a nie ešte u mami takže príbor sa na stôl nedá sám a ani sa tanier sám neuprace,ale tak potrebuje sa opäť aklimatizovať lebo " Samo Sato" a "Mach Allein" už šli na dochodok

nana8989
18. mar 2025

Nemám doma žiadnu vitrínu na kryštálové poháre a rôzne príšerne sošky 😂 z toho mam doteraz traumu ako som to musela všetko vyberať, umývať a leštiť 🙄

lion777
18. mar 2025

@sense čaj donho nedostanem, pár logov. Robí to sám od seba.

biba_18
18. mar 2025

@sense vždy som sa snažila držať čas plus mínus, prispôsobené tréningom a tak, ale muselo to byť a dodnes tak máme, dieťa už býva samé ale chodí načas na obed keď sa s ním dohodnem… jasne že pri stole…

majlo1234
18. mar 2025

@janickacrazy haha, ano😆😆😆 aj s farebnym. A to pradlo vyuera normalne😆

majlo1234
18. mar 2025

@kremlicka250 jezis, ano, moja mama doteraz mi stoji za chrbtom pri vsetkom, ked sme u nich😆😆😆

cina1
18. mar 2025

nevarim polievky a hlavne jedlo naraz, nevarim v nedelu vyvar (nenavidela som to), obed nemusi byt a ani nebyva o 12, upratujem, kedy sa mi chce, periem, kedy sa mi chce, nezehlim takmer nic, neumyvam okna ked mrzne, zrejme uz nic nerobim ako robievala mama...a neznasala som odflinganie poriadku, ja ak robim, robim dosledne...