Čo nerobím vo vlastnej domácnosti?
Ahojte, len tam napadla téma, či máte niečo z detstva, čo ste museli doma robiť, akceptovať, mali ste zakázané ale už teraz keď máte vlastnú domácnosť, to nerobíte?
U mňa je to:
- nenutim deti jesť, to co im nechutí
- nejdem hneď umývať riad po každom obede, večeri
- jedávam aj v obývačke🙂
- upratovanie hocikedy, nie celú sobotu
- nie som nasilu vtipná pred kamarátmi detí
Asi je toho viac, skúste Vaše " traumy" 🙂
@majlo1234 no keď myslíš, farebné je určite ok, o bielom pomlcim 🤐
@mischy00 vôbec neriešime štedru večeru, žiadne modlenie, rituály, nic, darčeky si dame hneď ráno 24.12. Žiadne cirkusy vianočné a dokonca ani veľkú noc neslavime, neriešime a vôbec nechodíme do kostola a nemodlime sa, nadávame strašne a nehráme sa na farizejov.😂😂😂😂 proste od pľúc uvoľnene fungujeme 👍👍👍👍
@mischy00
99% veci nezehlim (iba oblekove kosele), nemame zaclony, kvety, obrusy 😂 upratujem, kedy sa mi chce, nemusim urobit vsetko naraz - jeden den povysavam, pozmyvam, dalsi umyjem kupelne. Okna umyvam max. 1x rocne, obcas ani to nie (zatiahnem vonkajsie zaluzie 😂, hold v rodinnom dome je to na dlho)
Ale zas oblečenie mame zoradene podla farieb, funkcnosti/typu pekne naskladane v kosikoch 😂
Neumyvam riad po dojedeni, keďže mam mycku. V nedeľu nemusí byť vývar, ba dokonca ani polievka. Ako druhé si dáme hocikedy v nedeľu aj cestoviny, nemusí byť mäso. Nezehlime vôbec, len košele. Do kostola nechodím vôbec, upratujeme priebežne keď sa nám chce a na vysávanie a umývanie podlahy mame robota. Okná umývam, keď sa mi chce, nie keď idú sviatky. Dalo by sa písať aj viac 🤣
@yoxinka Tiež som vyrastala v 90tych rokoch v totálne katolíckej dedine na východe, kde samozrejme všetky deti chodili na náboženstvo. Etika sa ani len nevyučovala, keďže sa na ňu nikto nehlásil. Teda až do školského roka, kedy sa k nám prisťahovala ateistická rodina a ich dve deti nešli na náboženstvo (škandál). Vtedy sa rozšírila klebeta, že etika je na to, aby sa tam učili nadávať na Máriu 😂
@mischy00 nie som prehnane čistotná, máme dva psíky doma, to sa ani nedá. Neupratujem celú sobotu, neumývam každý večer topánky celej rodine, nežehlím, len košele tak raz za dva týždne. Neumývam hneď riad, keď sa doje. Mám umývačku. Ale už aj mama dosť upustila, ešte ju však veľa veci drží. Celkovo mám rada poriadok a nenávidím upratovanie. Dosť paradox.🤨
Upratujem priebežne, nie len v sobotu, nevaríme často polievky, jeme aj v obývačke a každý keď je hladný, nie striktne všetci naraz za stolom v kuchyni 😄
@janickacrazy haha, asi mas pravdu, ale my nemame take snehobiele veci moc, iba postelne pradlo a to periem zvlast
@mischy00 👍🫣
Nemusím si nechať nadávať, nemusím robiť veci za druhých, nie som nič z toho čo mi mama hovorila. A hlavne, skutočne mi nemusí záležať na názoroch druhých ľudí.
@mischy00 ja som mala veľmi benevolentnú výchovu, áno už v tej dobe. A práve to ma ovp. v tom zmysle, že u nás nie len výchova , ale všetko má svoje pravidlá a som to práve ja, ktorá na tých pravidlách bazíruje. Čiže jedávame, ako rodina za stolom počas sviatkov aj v sobotu aj v nedeľu. Od malička deti zapájam do domácich prác, aj varenia.
Nechodim nakupovat v sobotu doobeda, nakolko moja pracka “nebeha” po byte kludne ju opustim a moze prat sama v klude a idem von, nekupujem kazdy den noviny, zehlim len co uznam za vhodne, neobleciem si na druhy den to iste, necakam kym je pracka plna zapnem ked ma napadne, varim a Jeme len to co nam chuti, nemusime zjest vsetko., nemam problem stravit cely den v pyzame … nehukam po nikom aby sa prezliekol staci ked po sprche najdem vsetko v kosi na pradlo, … predsa len nieco robim co mi liezlo na nervy .. daj si papuce!!! Obuj si nieco. … mna s tym mama stale “nahana” … stale reagujem ako ofuk
@mischy00 no mam to rovnake ako ty. Ja napr. nerada umyvam riady - takze hned ako sme riesili dom tak umyvacka riadu bola moj sen. Este by som chcela roboticky vysavac ale cakam ked budu deti vacsie 🤣 a z coho mam traumu tak to ako sme ako deti umyvali uhorky, flase a potom to zavarali. To bola cista brigada na dvore. A nemam napr. rada pracu v zahrade trhanie buriny a okopavanie ako niekedy mam na to naladu ale nie kazdy tyzden, takze ked mam nazvys prachy tak zavolam radsej synovca ci si nechce privyrobit a porobi to on 😄
Neboli mi dovolené zvieratká, teda ani reči o nich a teraz ich mám a chovám, nebolo mi dovolené variť, nepustili ma k tomu a teraz varím stále, musela som nasilu chodiť do kostola, dokonca na rannú omšu a teraz už nechodím, neuprednostňujem deti medzi sebou ako to bolo v rodine a neprovokujem, že ten je lepší.
Ja nemam traumy ani nic podbne..ani to sobotne upratovanie mi nevadilo ale teda u nas nie je 🙂 to mam take, ze to nechcem v sobotu ale zaroven ma to nejak za mojho mlada neotravovalo ani neobtazovalo a nevadilo mi to 🙂 upracem bask kedy a barsjak :D..inak nic take, mna do nicoho nasi nenutili 🙂
neupratujem cez sobotu. Víkendy trávime mimo domu. Záhradku mám, ale len tak málo , pre vlastnú potrebu. Veľkú noc sme zvykli chodiť mimo SR, ale od cca 6 roku dieťaťa sme doma a naháňam deti kamarátok, aby prišli poliať dcéru, lebo sa potom s tým chvália v škole. Nemám záclony a okná umývam max 1x ročne. V dome máme dva psy a mačku. Vysávame a zmývame podľa potreby. V nedeľu na obed nerobím rezne, v podstate varím v piatok na celý víkend, kým sme nemali dieťa a bývali sme v byte, jedávali sme v obývačke na zemi. 🙂 , teraz máme kuchyňu spojenú s obývačkou, tak je to jedno. Nohy si vykladáme na stolík. Kuchyňu nemám vždy tip-top.
Presne tak
Milujem ,že máme vlastné životy , domácnosti , pravidlá v nich
1. Sviatky si oslavujeme po svojom ( keďže na Vianoce mám malé deti tak nebudem robiť 12 l kapistnice ale spravili sme si iba batátové pyré s lososom a pochutili sme si všetci )
2 . Neriadim v sobotu - cez víkend ,práveže sa všetko snažím stihnúť v týždni aby som mala vikend aj JA
3. Nejdem si dolámať nohy aby som manželovi nabrala na tanier jedlo keď príde z práce
@spolumatka preco radsej nenapises 😁
3. Je mi jedno co bude moj muz jest a nech si vezme veceru sam 😁😁
@mischy00 tiež: nenútim jesť obed,lebo je ,,čas,,obeda poprípade to,čo mu nechuti
-upratujeme hocikedy nie celú sobotu(nechápem čo to je za zvyk).
-nevypinam TV po polhodine alebo hodine,že stačilo už🙈
-nehrabem sa vo veciach iných,akceptujem súkromie
-nedavam dieťaťu po zadku akože výchovnú
-jeme už len v obývačke 🤣
-kazdí máme svoj program keď chceme mať pohodindu, nikto nikoho neorganizuje že musí robiť niečo na čo nemá náladu. Napríklad ja som musela ísť s našimi nasilu lyžovať alebo bicyklovať
-nerobime žiadne oslavy a ani na žiadne nechodíme(toto je TOP!)
@mischy00 užívam si, že môžem všetko! 😂
-Môžem si dať med, kedy chcem.
-Môžem si dať za lyžičku granka, keď mám nato chuť.
-Môžem zjesť celý čerešňový kompót na posedenie.
-Môžem jesť melón s lyžičkou!
-Môžem sa sprchovať koľko chcem.
-Môžem byť hore kľudne aj do 2 noci.
-Môžem variť až poobede či večer.
-Nedeľná polievka nemusí byť len v nedeľu.
-Môžem počas dňa oddychovať a nikto mi nebude za to nadávať.
Najlepšie je, že keby chcem môžem fakt všetko. Môžem si tancovať na kuchynskej linke. Môžem bosá chodiť po celom byte. Môžem dochytať každú jednu stenu a kľudne aj strop. Môžem sa zavesiť na dvere a hojdať sa. Jasné, niektoré veci nie sú dobrý nápad, ale keby chcem môžem!! A to mi dáva pocit nekonečnej slobody. Rodičov milujem, ale detstvo som mala plné zákazov a príkazov.
@lucia13022023 to je super a v dobrom závidím 👍
@really8 nieeeee🤣🤣🤣🤣prepac strasne ma toto pobavilo🤣
Som sa zasmiala, že vykladam si nohy na stôl v obývačke. Veru, to bolo u nás prísne zakázané, obývačka bola skoro ako posvätná miestnosť, ani jesť, ani obuta prebehnut, na sedacke poťahy, aby sa neznicila.....a keď prišla návšteva, aj tak sa sedelo vždy v kuchyni . Dnes si vykladáme nohy na stolík všetci, ach ta sloboda 🙂
A jasne ze mam umývačku riadu, to je spotrebič, ktorý keby sa pokazí, v momente kupujem novú, aj keby som na ňu nemala a mam ju do konca života splácať po eure
Jemine, to preto vás všetky vidím cez víkend, lebo kašlete na sobotňajšie upratovanie ako ja 😂😂 Už som to pochopila. Perfektná téma 👍
: upratujem hlavne v týždni
: okná umývam, keď je zlá viditeľnosť 😆
: nežehlím
: vývar je hocikedy, kedy naň máme chuť - záhadou zostáva ako často je to mimo nedele 😂; minule boli v nedeľu na obed dokonca len sendviče - spravili sme deťom piknik pri rieke, takže žiadne slávnostné obedy
: chodíme s papučami aj bez papúč
: jeme v obývačke
: na Vianoce nepečiem 15 druhov koláčov a dokonca žiadne krémové
: nemám sošky - aj tak by neprežili, keď to nedávajú magnetky 😂
: manžel si zohrieva sám jedlo
Ale čo som si všimla, tak odkedy máme vlastné domácnosti ako súrodenci, tak aj mamina sa "opustila" 😂 a tiež pre ňu platia skoro všetky moje body, no a sošky jej chtiac-nechtiac likvidujú moje deti, tak tiež pomaly miznú 😂😂

@sense tiez musim obcas pripominat, ze nestaci velkodusne vziat moj tanier z obyvacky ked dojeme, ale treba ho aj oplachnut a hodit do mycky. Aj pri priprave ranajok cez vikendy ma tendenciu robit prave nieco strasne surne neodkladne 😅 tak ho vzdy odvolam, ze ranajky sa same nepripravia. Ale aspon si necha povedat a namiesto frflania sa hned prida.