Čo robiť, keď je sedačka na nesprávnej strane?
Baby pruser ,kupili sme sedacku do bytu,opacnu stranu,ach neda sa uz vratit jedine 25% sa odrata z ceny to je cca 250€ pokuta :(
Ide o to,ze sedacka je do L a ta dlhsia strana bude musiet byt pri dverach t.j ked sa bude vchadzat do obyvacky,kus ju treba obist a tak si sadnut na gauc,ak ma chapete,keby som ju chcela dat na opacnu stranu tak by bola dlzka pozdlz radiatora a to nechcem,aby sa nerozsusila,,,,nemate niektora sedacku otocenu pri dverach?len chcem vidiet ci moc to vyzera zle
Ak ťa to uteší, my sme si už hovorili, že do toho ASKA pôjdeme v prestrojení aby nás nespoznali, lebo sme tam boli varení pečení a vždy odišli bez sedačky, detto v ostatných obchodoch. Až manžel si jednu dokonalú našiel, objednali sme, poskladali, a keď sme si na ňu sadli, tak sme zistili, že je taká ale že taká nenormálne nepohodlná, má čudne úzku sedaciu časť, akoby sme sedeli v autobuse, totálne tvrdé vankúše, že som nevedela, či mám plakať alebo sa smiať, lebo sme toľko špekulovali a merali, že dovidenia a nakoniec sme dopadli takto. Lenže keď som si predstavila, že treba odstúpiť od zmluvy, dať do pôvodného stavu teda rozobrať, zbaliť, volať kuriéra, dajak do zvláčiť dole z poschodia, a zase byť bez sedačky a zháňať!! novú, tak som to nechala tak. Ale za pomerne krátky čas sa akoby "vysadila" a už je to celkom mäkké sedenie ale stále nie je vhodná na také váľanie sa a leňošenie. Ale už to s ňou nejako vydržíme, čo už :D Preto som sem klikla na tému, lebo tortúru sedačka mám za sebou a ešte v celkom čerstvej pamäti, tak súcitim :D
@oblecenie99 ty si kupila cez shop ze?
Napokon cez eshop, mali sme možnosť ju vrátiť, aj to tak aj vyzeralo, ale nechcelo si mi do toho celého, tak sme to nechali tak
Ak je to koženka, tak tá sa ti aj bez radiátora do pár rokov rozruší či rozsuší. 🤭 Máš to teda jedno...daj ju k radiátoru a nechaj priestor na prúdenie tepla.
Daj foto ako ste ju dali
Skús dať fotku, alebo plánik obývačky, možno sa to bude dať nejako poprehadzovať a nakoniec to môže byť aj lepšie ako pôvodne.
Mame koženku, zničená je aj na mieste kde nebol radiátor a nikto tam pravidelne nesedel.
no a kde ze je ta fotka?
Baby este len ponu ideme.
Pocuj, urcite ju neber, ak ste ju este neprevzali a pytaj 100% spat.. ak by s tym nechceli suhlasit, dala by som ich na soi. Ved to je nezakonne obohacovanie
My mame sedacku tak, že obchadzame, ale nám sa ani inak nedá dat kvôli balkonovym dveram. Ale zas nemame dvere v obyvacke, mame otvoreny priestor chodba- obyvacka- kuchyna
@dadis tak maju v podmienkach ak si citala vyssie :(
@lusyyy36 mozem foto?prosim
Urcite by som sa nedala odbit, ved vy ste ten tovar sni neprevzali, cim argumentovali tym poplatkom?
Aj mi máme dlhšiu cast popri radiátore, a nič sa nerozsušilo😉
@dadis ano tym.co je v zmluve ,,,nevadi moja hlupoat ze som.si neprecitala podmienky
Ked som si precitala tieto podmienky, skor som pochopila, ze to je pri kupe v predajni a nie cez eshop, ale samozrejme ak to bolo objednane presne podla nejakych poziadaviek tam uz celkovo 14dni na odstupenie cez internet neplati,,, zavolajte si na ich infolinku a tam im vysvetlite ze vy chcete len vymenu koli tej strane a uvidite co vam povedia
@petrusa87 oni nemaju infolinku,len na predajnu a tam je taka ochota ze az,stale omiela len yu pokutu dookola
Ja by som to riesila so SOI..ved ta "pokuta" je co??? Akoze mali s tou objednavkou nejake naklady?? Ved to je neopodstatnene obohacovanie. A nie, nemozu si davat "pokuty" len na zaklade ich vop. Mame ty zakony, ktorymi sa musia riadit, konkretne je to zakon 102/2014
@dadis si pravnicka?
Nie. Precitaj si ten zakon, nie je pisany nezrozumitelne. "Pri odstúpení od zmluvy znáša spotrebiteľ iba náklady na vrátenie tovaru predávajúcemu alebo osobe poverenej predávajúcim na prevzatie tovaru." Ziadne naklady nemas znasat (jedine, ze by si tovar prevzala a chcela ho vratit spat, tak postovne/prepravu hradis ty).
Ale toto nie je vrátenie tovaru....nejdete ho vrátiť....pretože ešte ho nemáte ani doma....skôr by som sa snažila o storno zmluvy, tovar nebrala, ak by sa dalo zmenila to ešte na tú druhú stranu... Keď nie jednoducho storno/odstúpenie... A nenechala by som sa presvedčiť o vrátení tovaru, pretože vy ho ešte nemáte čiže nevraciate....a ani by som ho nebrala ak ho nemáte už vyplatený
@michelle567
@dadis bola tam zaloha a storno poplatok je 25% z celej sumy,cize ja ked ju nepreberiem pridem o 250€
@michelle567 Ano, suhlasim. Autorka, napis im mailom ziadost o odstupenie zmluvy a uved cislo zmluvy, kam peniaze vratit. Musia ti vratit plnu sumu.
A to ste kupovali na predajni ci online?
@dadis na predajni ale s tym ze sedacku nemali oni ale dali z inej predajne doviezt k nam do mesta
Ak na predajni, tak sa nevztahuje na teba ten zakon. Ten plati pre nakupy cez eshop. Ak sedacku prepravovali z inej predajne, tak znasali iste naklady, preto ten storno poplatok :( Ale chod tam a skus sa s nimi dohodnut, ze nebudes rusit objednavku, len menit za iny tovar

@ivkav5 ved hej nic ine sa robit neda