Čo vás najviac odpudzuje v byte?
Ahojte,
Mozno divna tema ale zaujima ma to 😀
Hladame podnajom(zatial mame kde byvat) ale radi by sme sa uz odstahovali, pozerame po bytoch ale zatial ziaden taky, ktory by sa nam pacil, vsetky maju vady pri ktorych ma az striasa 😀
Napr: pre mna je hrozne ked ma byt kozenu sedacku, z vrchu plnenu pracku, wc spolocne s kupelnou a plastovy sprchovaci kut-tu vsade vidim plesen 😀😀
Mohol by byt neviem aky krasny byt, ale keby ma toto tak jednoducho nie. 😃
A co vy?
Este som zabudla, hladame novostavbu, aj teraz byvame v novostavbe kde nic z toho nie je, byt je nadstandartne zariadeny, preto je tazke najst od toho nieco lepsie. A ked pozerame, tak vidno ze majitelia len rychlo zbuchali vsetko dokopy bez vkusu len aby to rychlo dali do prenajmu.
Tak najlepsie je mat vlastny a ten si spravis tak, ako to vyhovuje. Zial, su byty, kde wc sa inak neda a je spojene od "vyroby" s kupelnou a s dispoziciou sa neda pohnut.
Nam zas kozena sedacka vyhovuje, ked sa zaspini, lahko sa vycisti.
Ja by som nechcela totalne osuntely byt zabudnuty dakde v casoch sociku a desia ma "muzejne" byty, cize tam, kde je starozitny nabytok - ten ked chcem, idem obdivovat na zamok a pod. Nechcela by som ani cierne ci cervene steny ( a to na obleceni obe farby milujem) a cierna linka sa mi toez nepaci.
Preto mame vlastne byvanie zariadene podla nas.
@snowflakenel my sme mali matku s dospelou dcérou, keď odisli, stala som v strede s ruskom a v rukaviciach a normálne som sa rozplakala. Pod stolom naťahane pavučiny a pavúky si tam žili, detto v posteli. Chladnička kvitla, bordel, všetko zničené. Na sporáku 2 cm mastný nanos. Normálne mi bolo ľúto tých ďalších ľudí kde sa nasťahovali…
Potkany a šváby bojujúce o kuchynskú linku.
@kleopatra114 aj my to tak mame a je to super. Ale mame teda este jedno wecko ale za mna je to fajn.
Ak nema balkon, a normalnu velkost potom to nie je pre mna vhodny byt na bývanie, take maličkosti ako pohovka su fakt zanedbateľné 😂 ale kupelka je fakt lepsia bez wc
@kleopatra114 My sme taký byt, kde je wc spojené a kúpeľňou kedysi VYSLOVENE hľadali 😅 Teraz máme oddelené a toto mi príde strašne nepraktické a paradoxne, v rozpore s názorom ostatných, nechutnejsie. Vadí totiž, že na toalete nie je miesto na vytvorenie ani len miniatúrneho umývadlá na umytie rúk. A keďže ja si umývam bez výnimky ruky aj pred použitím toalety, vyslovene mi to vadí, že musím najprv otvárať dvere na kúpelni, umývať si ruky, potom toaleta, potom ooooooatrne bez použitia "použitých" rúk otvoriť dvere na toalete e opäť ísť si umyť ruky do kúpeľne. Plus mi vadí aj ten stiesneny, malý priestor na toaletu. v predchádzajúcich bytoch to bolo pekné otvorené, väčšie.
Jaj, aha, a mne sa nepáči, keď je kuchyňa spojená s obývačkou (momentálne to fičí všade od pražákov po rodinné domy).
@oblecenie99 nevidela som este oddelene wc bez umyvadla 😀
Po prečítaní názvu som myslela, že bude reč o plesnivých stenách, zamorení hmyzom či inými škodcami, alebo nejakom starom nevyhovujúcom stave. A tu sa rieši kožená sedačka a zvrchu plnená práčka?! 🙈
nahodou zaujimava tema, len si nemala pisat, ze sa chces stahovat, teraz si preniesla vsetku pozornost na svoju umrncanost 🙃
mne sa nepaci ked maju ludia zapratane linky kadejakymi cctinami, ktore aj tak nepouzivaju..sendvicovace, kavovary, odstavovace..akoby len mat na vystavke
To fakt? Ja som zažila len jeden byt, kde to bolo aj s umývadlom. V klasických panelákových bytoch ani nie je miesto na to umývadlo. Skúšali sme aspoň také veľmi úzke, ale ani tak sa nedalo 🫤
@h2 Skôr fóbie a mánie, by som povedala 😅
Nevidela si WC bez umývadla? To sranduješ? V každom jednom byte v Bratislave, v ktorom som bola, bolo WC bez umývadla.
ja zas neznášam práčku tú zdola plnenú.Síce som ohybná dosť a aj pri plnom zdraví našťastie ale nebaví ma zohýnať sa k nej dole teda čupieť tam🙂 a tiež neznášam záchod spojený s kúpelňou v dome máme oddelne.Alebo ešte neznášam ak je niekde záchod priamo pri sprchovom kúte.To mi je až zle alebo priamo pri umývadle kde sa človek umýva zuby a tak.To mi až nadvihuje žalúdok
@oblecenie99 hej , veď toto. Klasicky panelakova umakartova kúpeľňa , kde na hajzlik vojdes vykonať potrebu, vyjdeš von, vojdes do mini pidi kupelne , kde je priestor len pre jedného pól človeka ( lebo však práčka, vana , umývadlo) a konečne si môžeš umyť ruky. No trt makový , stena išla preč, konečne sa môžem v kúpeľni otočiť a milujem ten pocit , keď sa decká kúpu , a nemusím mať pól tela von z kúpeľne , lebo sa tam už na stráženie nezmestim. Samozrejme, v dome to je iné.
@h2 nepozeram 100rocne bytovky ale novostavby.
A to si nikdy v živote ani nebola v staršej bytovke, keď ťa WC bez umývadla tak prekvapilo?
@kleopatra114 nie. Aj my to tak mame, len sa to tu clivek ,,boji" napisat.
Autorka, a z coho Ta este striasa?
@kleopatra114 nie nie si aj my tak máme a hneď vedľa wc aj bidet. Aj keď teda máme dve kúpeľne,
@filipka250 prosim ta , prečo báť sa 🙈 veď je super- vypotrebovat sa, umyť si ruky, rovno sa vyzliecť, hodit veci do pračky , vliezť do vane / sprchy - všetko na jednom mieste, v jednej miestnosti ☺️veď to je mega praktické 😁
@kleopatra114 😂 "vypotrebovať sa" je super.
@oblecenie99 presneeee!!!!!! Uplne so vsetkym suhlasim! Dostala si ma tou kuchynoobyvackou, myslela som, ze som jedina na planete, ktorej sa to absolutne nepaci. A zda sa mi to velmi neprakticke.
Odpudzujúce je pre mňa akurát pleseň a malý sprchový kút ...ale teda byt by mal mať dosť veľký balkón aby sa tam dalo posediet
Práčka a je jedno odkiaľ je plnená, nemám rada akurát práčku so susickou v jednom a teda koženú sedačku tiež nemusím ale pochybujem že niekto dá do bytu na prenájom koženú sedačku, možno tak koženú vzhľadom na cenu
Ak by som nemala kde byvat prezila by som vsetko. Ale ak by som hladala byt ako ty ze je cas, tak by mi vadilo vela veci 😂 napr postel, rovnako by mi vadila kozenkova ci kozena sedacka,umakartova kupelna, mini sprch.kut hlavne tie polkruhove to ma celkom striasa alebo niekto ked ma zaves tu gumu 😂,mini kuchynka bez umyvacky,keby som nemala aspon balkon,farebne steny-kazda izba ina.
Mne by z vymenovanych az tak nic nevadilo,ako ma striasa z takej prisernosti,ked maju v niektorych bytoch priamo pri wc vselijake otvorene policky a v tom kadejake veci,hoci len cistace prostriedky,a niekto uteraky🤢.Priamo vo vyske wc misy,doslova par centimetrov od wecka.Videla som raz vedecky experiment,ked dali do wc nejake fosforeskujuce farbivo a splachli,a sledovali do akej vzdialenosti sa po splachnuti rozprasi voda s bakteriami.Bolo to do niekolkych metrov.Mna normalne dokaze napnut v kupelniach spojenych s wc,ked vidim volne polozene zubne kefky v poharikoch na policke takmer pri wc,brrrr.Raz som videla nejaky diel zámeny manzeliek,a tam priamo pri wc mise,za nou a okolo nej skladovali potraviny,cibulu,zemiaky,olej,mlieko🤮
@pralinka25 super odpoved moja reč👌👌👌
Hmmm mna trochu odpudzovalo ked bol 1i byt znasilneny a prerobeny tak, ze z kuchyne sa spravila spalna a z izby sa spravila obrovska kuchyna so stiesnenym gaucom a telkou.
A este sa mi celkom nepacili ine ako drevene parketove podlahy a vyhlad z okna do okien vedlajsieho bytoveho domu.
@lubmar To aj preto sa odporúča vždy sklopiť wc pred splachnutim. Moja mama sa mi sťažovala, že robí čo robí, furt ma pocit, že im smrdí v okolí toalety, tak som jej odporučila, aby vždy strážili, že majú sklopené, ale najmä ako prevenciu odstránila taký koberček spred toalety, aby naň nefrkalo pri splachovaní, ak by nezatvorili wecko a pomohlo to

Umakart, plesen a nefunkcne wc ak sa bavime o podnajme. A este dispozicia bytu.