Dom alebo byt. Čo je lepšie pre rodinu?
Co uprednostnujete? Na dome sa mi paci moznost ist von na zahradu s detmi atd, ale je s tym kopec prace okolo. Byt jednak financne menej narocny a aj menej upratovania ziadne starosti so zahradou, kosenim. Aj tak chodime ma vylety casto. Ako to mate vy?
Vyrastala som na dome v meste, neskôr som bývala v byte a teraz sme opät na dome- na dedine( manžel chcel).
Dom je pre ľudí, ktorý sú schopný najsť si čas a peniaze na starostlivosť okolo neho vrátane záhrady. Preliezky, kávy, kúpalisko ako aj výlety navštevujeme bežne( pretože deti chcú) aj napriek tomu, že preliezky, kávovar, bazén máme doma.. ja len toľko ku tomu, že ta vidina, ako budeš stále grilovať a ako budeš mať súkromie, ako deti vypustíš do záhrady nie sú 100percent realita.
Ja som vyrastala v dome. Neskôr, keď som sa osamostatnila, tak som bývala sama v byte. Manžel býval odmalička v byte.
Keď sme potrebovali vymeniť 2i byt za niečo väčšie, tak zas u nás vyhral jednoznačne byt.
My sme ale skôr bytové, mestské typy. Ak by sme mali ísť do domu, musela by to byť novostavba niekde veľmi blízko mesta, čo je cenovo pre nás nedostupné. Starý dom neprichádzal do úvahy vôbec.
Takto sme si vybrali radšej pekný, veľký byt bez kompromisov s garážou a mini pozemkom a je to ideál. Narozdiel od domu to pekne zvládame platiť, vieme si šetriť, chodiť na výlety, dovolenku a nemusím obracať každý cent.

Byvala som v byte, teraz sme 4ty rok v dome a nemenila by som. Ano, je tu viac prace, ale ten priestor, zahrada a sukromie - na nezaplatenie!
Mesacne naklady byvania v dome su nizsie ako v byte, neplati sa najom, len spotrebovana voda a elektrika (plyn nemame). Zakurim si kedy chcem, detom som odsavala sople aj v noci a nik nebuchal do radiatora.
@adonish myslis ako ..ze sa neplati fond oprav ? A nejaky ten poplatok 6-7 eur za spravu ? No neplati ...len si to potom platis priamo, tie rozne opravy