icon

Domácnosť bez väčších potravinových zásob

23. júl 2023

Ahojte, donedávna som ešte dokonca aj ja bola presvedčená, že chodiť na veľké nákupy je výhodné, hlavne ekonomicky. No dospela som k záveru, že veľmi veľa vecí sa nespotrebovalo, jednoducho sa plytvalo. Vždy som nakupovala do zásoby jogurty, maslo, smotany, nejaké syry, a proste aby bola chladnička plná. No často sa mi stalo, že som to nestihla spotrebovať, alebo sa to nestihlo zjesť. Teraz nakupujem len to, čo spotrebujem. V mraziaku mám nejaké mäso, zeleninu, hríby, ale nič nejako vo veľkom množstve. Myslíte, že je to zlé, že nemám doma kartón mlieka, 10 kg múky, cukru, alebo 50 ks toaleťáku? Ako to máte vy, dospela niektorá z vás k rovnakému záveru? Často vidím, ako deti otvoria chladničku a zavrú. Vždy som mala pocit, že MUSI byť plná všakovakých výrobkov. Teraz je tam maslo, šunka, syr, zelenina a deti sa stále tvária, že je prázdna. Ide mi to na nervy. Pritom na raňajky sa predsa môže striedať maslo, šunka, vajíčka, džem, mlieko a cereálie a podobne. Viem, že každému vyhovuje to svoje, ale dajte mi nádej, že deti tým neutrpia žiadnu traumu :D :D keď nebudú mať v chladničke 4 druhy jogurtov, klobásky, tresku, syry od výmyslu sveta a podobne. A teda aj manžel sa občas tvári, že však je chladnička prázdna. Mám trocha výčitky, že som to zredukovala. Som ich asi rozmaznala. Znamená to, že som zlá gazdinka? Lebo dobrá je taká, čo má plnú špajzu, mrazák, pivnicu a všetky poličky v kuchyni.

Strana
z6
mariana0915
24. júl 2023

Do zásoby iba trvanlive, ale nie veľa d obchodu chodim niekedy aj denne inokedy 1x týždenne, dnes som bola na menší nákup,ale zase mali akciu na maslo tak som vzala 10ks ,akcia na nanuky atd.

triss83
24. júl 2023

Mám zásoby potravín a kupujem do zásoby. Sme 5 členná rodina, najmladší má 15 rokov, takže všetci dospelí. Máme 3 psov, 3 mačky😉. Raz za mesiac chodím na veľký nákup do Poľska, naplním mraziak, chladničku, špajzu, kúpim drogériu. Pečivo, mliečne výrobky, ovocie, zeleninu a to čo je potrebné nakupujem online cez Tesco. Neznášam chodenie po obchodoch, chodiť na nákup potravín denne, si neviem predstaviť. Online nákupy si užívam, šetrím čas, peniaze a moje nervy 😉😊.

Strana
z6