icon

Druhá nehnuteľnosť na oddych 150 km ďaleko

25. sep 2022

Ahojte, mate niektora popri svojom domove este aj nehnutelnost, ktoru vyuzivate na vikendy/prazdniny/dovolenky a je vzialena okolo 150km a viac?
Mame dedicstvo cca 200km od domova, krasna priroda, dom s velkou zahradou a ovocnymi stromami, taky "raj". Treba ale rekonstruovat. Ist do toho? Ani nie z financneho hladiska ale skor:
- je realne "starat" sa o takuto nehnutelnost plus pozemok, ked mame doma 2deti a domacnost o ktoru sa tiez treba starat
- Ci si to prilis neidealizujeme (budeme chodit na vikendy, budu jablcka, uroda, deti sa pohraju, stretavky pri gulasi s rodinou, vianoce so snehom na dvore.). Ci nebude realita taka, ze cez vikend treba nakupit a poupratovat nas prvotny domov, detom sa nebude chciet cestovat, lebo budu chciet byt s kamosmi zo sidliska, my po celom tyzdni v robote upachteni a nakoniec iba cely vikend tam ides "na robotu" kosit atd a ziadna radost z toho. Ma niekto skusenost? Je to takto alebo si to uzivate?

Strana
z2
liv1
26. sep 2022

@mandzula jasne, vsetko zalezi. Ci tam ide clovek z bytu, alebo z domu, kde je to “krajsie”, kde ma viac miesta, vyzitia, akych ma susedov, ako sa tam paci detom, ako tam travia cas. Ci ma vztah k zahrade, ci ho tesi bio zahradka, ci rad griluje, opeka..
Mna tam viac bavi aj varit aj upratovat 😁

dominka11
26. sep 2022

My tak mame chatu 150km z domu, 2 hodky cesty. Vyuzivame ju hlavne v zime, byvame tam cele sviatky a prezili sme tam aj koronove casy. Inak sme chodili cca kazdy 2-3 vikend, teraz menej, kedze staviame novy dom, tak casu je menej. Ale dufam, ze buduci rok budeme opat castejsie chatovat🙂

mk1111111111
27. sep 2022

Starost o 2 domacnosti, plus okolie domu 2× naklady na kurenie a temperovanie, lebo by vsetko zatuchlo, dopravne naklady. A stale chodit na to iste miesto, nie len preto, ze chcem, ale zial, musim, lebo kosit treba, vetrat treba..... a kedy pojdem na vylety inam? Snad nebudem chodit dokola do jedneho lesa?, aj blizke okolie sa zachvilu zunuje... to radsej za tu cenu, co by som dala za dom, rekonstrukciu, pochodim kazdy vikend nieco ine a dokonca sa mozem ubytovat v hoteloch a este si aj oddychnem, lebo stravu a ubytovanie poriesil za mna niekto iny.... a aj deti rychlo odrastu a nebudu chciet chodit... "zas musime na tu chatu?", uz ako by som ich pocula

mamusa123456789
27. sep 2022

Mame chalupu cca 50 km a je to drzku stíhať sa starať o dom aj o chalupu a to tam chodieva aj krstná aj môj ocino... Tiež sme boli z toho všetci nateseny, ale momentálne je to už na predaj... Ale ak ty máš byť možno by to nebolo také náročné, keďže my musíme ešte aj drevo na zimu chystať... Alebo skus predať a kúpiť nejakú Chalupku aspoň o 100 km bližšie

galioska
27. sep 2022

zijeme v uk mame dom na sk a je to cisto len nase, nepremajimame a stoji nam to za to🙂

Strana
z2