icon

Inteligentné práčky - skúsenosti

1. mar 2025

Ake mate skusenosti s prackami, ktore si same podla mnozstva pradla nastavia cas prania, napustia vodu a ja neviem co este. Bojim sa, ze mi taka pracka bude prat strasne dlho, oproti tomu, keby som si ja zvolila program s pevne stanovenym casom. Bezne bavlnene oblecenie periem tak hodinu, ked je toho viac, tak hodinu a pol a obavam sa, ze ked si kupim jednu z tych mudrych pracok, ze zrazu budem prat 2-3 hodiny.

michaella24
1. mar 2025

Ja som spokojná, nemám pocit, že by prala dlho, ak dám bežný cyklus. Na uteráky a posteľné používam parné pranie, vtedy to trvá dlhšie.

gab1sol
1. mar 2025

Máme takú a ani som neuvažovala nad jej funkciami. Proste ju používam. Sama si podľa váhy davkuje prostriedok, sama si určí dĺžku prania (bez problémov skráti 3-hodinový cyklus na hodinu, ak je viac prázdna ako plná), viem ju aj napojiť na mobil, ale to som ešte nespojazdnila, tak funkciu neviem posúdiť. Ja voči nej nemám výhrady. Horšie to je so sušičkou - tá vie predĺžiť program, ak prádlo ešte nie je úplne suché, ale to sa mi stáva vačšinou, ak je plná nádržka na vodu, či zanesený ten priestor na prach (neviem, ako sa to presne volá, ale keď suším niečo, čo “plzne”, napr. deky, čo máme, tak sa to rýchlo zanesie aj počas jedného sušenia). Ale aj na to som si už zvykla.

beata_k
1. mar 2025

Ano je to presne tak ako pises, perie 2 hodiny.

slovakboy
1. mar 2025

Tie časy si volí aj podľa toho či chceš šetriť energiu. Perie v studenej vode ale dlho, pretože motor má menšiu spotrebu ako vyhrievania špirála. Nemáš tam voľbu, že inteligentne ale rýchlo?

autor
1. mar 2025

@slovakboy este som pracku nekupila, len sa rozhodujem.

diewcatqoo
2. mar 2025

Mne minule nastavila obycajne pranie (ktore mi zvycajne perie na 1:45 h) na 3:50 h. Skoro ma drblo, hned som to vypla, este pretym, nez zacala napustat vodu. Poukladala som veci v pracke inak a naskocilo klasickych 1:45 h. Alebo sa mi stava obcas, ze mi vyhadzuje chybu, tak prehadzem pradlo v pracke inak a uz je to ok.

zuzinabila
2. mar 2025

mame pracku aj susicku Bosch a za mna je to vyhoda ked si to vie sama nastavit,vsakno tom su tie uspory potom 🙂u nas sa ale perie bezne tych 9 kil pradla na jeden cyklus,co je vlastne maximum u tejto pracky.to trva dlhsie,ano.

nevenka
2. mar 2025

My mame Samsung a bavlna na 40 perie asi hodinu a pol, neviem presne, na 60 som prala vcera, 1 hodina 40 minut. Cyklus sa da skratit na cca hodinu. Ale nemam potom flaky dobre vyprate. Takze necham tie nastavene programy. Mam tam parne pranie, to trva dlhsie, vlnu, sportove oblecenie, postelne pradlo, dezinfekcia detskych veci na 90, ale aj rychle pranie 35' a da sa skratit este na 25'. Nemam co vytknut, je to dobra pracka. A hlavne, vyplacha mi dobre pradlo oproti starej klasike. Tam som mohla dat aj 3x navyse plachat a furt tolko peny slo, ze ma slo porazit, hlavne pri babatkach. A to som davala menej gelu, ci prasku, ako odporucaju.
No ale mam aj velky bubon, kedze je nas 6, mam pracku na 11 kg a zaklad je neprepchat ju. Mne sa uz aj to podarilo 🤣.

nevenka
2. mar 2025

Mne sa jedine so susiskou stalo, ze mala susit postelne pradlo 2:50, tak reku dobre, dam ten program, co treba. Po hodine pridem ku nej a ukazuje mi cas 2:30, ja ze wtf?!. Zrusila som ju a pradlo uz skoro suche, dala som este 20' dosusit a okej. Toto som nepochopila, ako si "vyratala" 🤭

autor
2. mar 2025

@nevenka mozes mi prosim napisat ktory presne model mas?

lujza016
2. mar 2025

Mám takú strašne modernú práčku 4 mesiace. Vlasy si idem vytrhať. Predtým som mala do 7kg, hravo mi vyprala mantinel do postieľky 220cm. Nová práčka je do 9kg a po 4 hodinách trápenia sa vypla že error. Absolútne nevyžmýkaný mantinel.
Iný prípad. Ráno som potrebovala prepláchnuť spací vak dcérky, jeden kus, dala som na najkratší, 14 min program. Po 50 min som nahnevaná vypla práčku. Nevedela vyžmýkať. Moja zlatá stará 9 ročná práčka. Prala lepšie ako toto moderné čudo 🤦

maya_hi
2. mar 2025

Presne z toho dôvodu som takú nechcela 😐 Pri každej práčke si už vieš nastaviť nejakú ekologickú funkciu, alebo extra krátky program na malé množstvá... Preto mi to príde zbytočné. Tiež najradšej používam hodinový program na 20-40°C a potom spodné prádlo, uteráky, utierky... 90°C. A na rýchle prepratie mám 15min program. Mám Samsung, ktorý sa dá napojiť na wi-fi. Dá sa cez mobil spustiť a tiež vidím kedy mi dopralo, či ako dlho to bude trvať. To mi ako vychytávka úplne stačí 😊

kuchynka15
3. mar 2025

Ja mám možnosť, že si sama nastaví program a možnosť manuálneho nastavenia. Používam len manuálne nastavenie a som spokojná. Ešte je možnosť aj wi-fi pripojenie práčky a to som používala, keď muž nevedel pustiť práčku tak z práce som mu volila program a púšťala práčku. Už si ale na seba zvykli a naučil sa prať na nej. Mám kombináciu práčka so sušičkou Zn.Candy. Sušičku ale používam zriedka, len na posteľné a uteráky.

ekira1
3. mar 2025

Mám ju krátko, predtým som mala AEG, veľa programov, sama si podľa váhy upravila čas a vodu. Teraz mam bosch, sama dávkuje I prací gel a avivaž. Ale malo programov na displeji, púšťam ju cez aplikáciu, tam je programov viac, dajú sa I stiahnuť. Ale klasický program bavlna trvá 3,30h, používam skrátenie programu.

michal547
17. máj 2025

Máme lg 6 rokov ma umelú inteligenciu AI DD většinou perie 50 min alebo 1:30 dlhšie perie iba keď je natrieskaná do plna

duratlicka
25. sep 2025

@anonym_autor Ahoj, posielam Ti odfotene casy z navodu k novej pracke LG. Snad pomoze. Ako dlho bude naozaj prat, to Ti poviem, ked vyskusam🙂