Je 50 m2 dostačujúcich pre dve osoby?
Ahojte, hľadám byt pre mňa a dcéru. Pozerám v meste novostavby bytov, 2 izbové majú 50 M2, čisto plocha bytu. Obývačka je spojená s kuchyňou. Je to veľmi malý byt? Pre nás dve? Neviem si to predstaviť, či je to v pohode alebo radšej hľadať staršie klasické...
pre vás dve v pohode.
@anonym_autor neoplati sa ti viacej trojizbovy v starsom panelaku? Nemyslim to nejak zle len sa pyatm.
@anonym_718764 vieš čo, teraz sme v 3izbovom 57m2 ako vravíš v staršom paneláku..ale nad nami sú strašne hluční susedia, zachvilu bude treba nejaké väčšie úpravy, potrebujem sa odsťahovať bližšie k autobusovej stanici...takže rozmýšľam nad kúpou mensieho bytu bližšie k centru
Teraz sme síce v trojizbovom, ale niektoré dvoj majú takú plochu ako tento náš troj
Alebo by ste šli radšej zas do staršieho paneláku? Tam zas treba buď prerabat často... Nebiem či bývajú zálohovr platby vyššie alebo nizsie v novostavbe
Podľa mňa je to veľmi malé. Navyše dispozície, kde je kuchyňa spojená s obývačkou byt ešte zmenšujú, zavrieť sa dá len do jednej izby-spálne, kde sa väčšinou zmestí len posteľ. Bývala som v takomto dvojizbáku, mal 57m2, aj s priateľom, ale neviem si tam predstaviť bývať s dieťaťom, nemal by z nás ani jeden súkromie.
Ja len preto ze kazda budete mat svoje sukromie. Hlavne ked bude starsia a spolu mozte byt v obyvacke. Ale tak ako vam vyhovuje.
Chceš spoločnú spalnu s dcérou? Ak nie, tak 3 izby, resp 2 izby a samostatná kuchyňa, nie spojena s obyvkou.
Ja len preto ze kazda budete mat svoje sukromie. Hlavne ked bude starsia a spolu mozte byt v obyvacke. Ale tak ako vam vyhovuje.
@sassy_girl
@anonym_718764 tak druhé dieťa ani chlapa neplánujem.teraz tiež spavam v obývačke, lebo kuchyňa je malá, tak z druhej menšej izby máme jedáleň. Len tiež si neviem predstaviť tie priestory proste. Menší priestor nevadí, len škoda, že sa to nedá vidieť naživo keďže to teraz stavaju
Chceš spoločnú spalnu s dcérou? Ak nie, tak 3 izby, resp 2 izby a samostatná kuchyňa, nie spojena s obyvkou.
@ukulela dcéra by mala izbu samostatné, ja v obývačke kuchyni. Ale záleží aj aké ceny tam sú, to musím zistiť...
Ty v obývačke nebudeš mať súkromie koli kuchyni a dcéra v izbe nebude môcť ísť do kuchyne, aby ťa nerušila..
Dve samostatné izby a kuchyňa zvlášť je lepšie..
@ukulela dcéra by mala izbu samostatné, ja v obývačke kuchyni. Ale záleží aj aké ceny tam sú, to musím zistiť...
@anonym_autor určite by som volila byt trojizbový, ak má ešte aj spojenú kuchyňu s obývačkou, ani nehovorím. 50m štvorcových je málo, mali sme taký byt
Koľko má dcéra rokov?je to byt na dlho či potom plánuješ niečo iné?my sme bývali v 2 i 56 m stv v paneláku kuchyňa bola zvlášť, ale bol malý.Spalna bola len na posteľ a rolldor.V novostavbe su väčšinou nižšie platby, ale aj záleží či starší panelák je už prerobený fasáda atď..od toho sa odvíjajú platby.Ja by som nekúpila byt do ktorého sa neviem pozrieť.Nemaju niekde inde už postavený?
@anonym_autor aj my máme 50 m2 máme spálňu obývačku kuchyňu a kúpeľňu a nemáme balkón zdá sa mi to malé lenže máme to zdedene bez hypo a je to novoopravenre takže nemáme na výber ...sme ale dvaja dospelý a jedna dcéra
Koľko má dcéra rokov?je to byt na dlho či potom plánuješ niečo iné?my sme bývali v 2 i 56 m stv v paneláku kuchyňa bola zvlášť, ale bol malý.Spalna bola len na posteľ a rolldor.V novostavbe su väčšinou nižšie platby, ale aj záleží či starší panelák je už prerobený fasáda atď..od toho sa odvíjajú platby.Ja by som nekúpila byt do ktorého sa neviem pozrieť.Nemaju niekde inde už postavený?
@luccija veď toto, že neviem to pozrieť dopredu...ale už je veľa bytov rezervovaných...
@anonym_autor aj my máme 50 m2 máme spálňu obývačku kuchyňu a kúpeľňu a nemáme balkón zdá sa mi to malé lenže máme to zdedene bez hypo a je to novoopravenre takže nemáme na výber ...sme ale dvaja dospelý a jedna dcéra
@janulicek45 tu je balkón. A ako sa vám býva? V kuchyni máte aj stôl? Je to veľmi stiesnene?
@luccija dcéra má 13. No ja už mám sťahovania dosť... Ja už by som chcela niečo, kde už ostanem...
@luccija dcéra má 13. No ja už mám sťahovania dosť... Ja už by som chcela niečo, kde už ostanem...
@anonym_autor dcéra bude o pár rokov dospelá, bude mať priateľa, príde k vám na návštevu, ešte stále ti príde ok to, že by si ty spávala v obývačke?
@janulicek45 tu je balkón. A ako sa vám býva? V kuchyni máte aj stôl? Je to veľmi stiesnene?
@anonym_autor máme to teda dosť stiesnene kuchynka malinká a stôl maly biely štvorcovy stoličky sa zmestili 3 plus dcérina stolička ale nieje to klasický komfort ..ale ja by som išla do novostavby a radšej menšia a s jednou dcérou úplne v pohode..
S 13 rocnym dietatom by som urcite nesla do 2izboveho s kuchyno-obyvackou. Za mna idealne 3izbak alebo 2izbak so samostatnými izbami, urcite nie spojene.
@anonym_autor lebo zase kúpiť v starom paneláku byt a zasa prerabaat do zblbnutia
@anonym_autor 13r dcéra potrebuje súkromie a ty tiež. Nemysliteľné aby si spala v obývačke spojenej s kuchyňou. Bud trojizbový, ten môže byť aj 2 izby a obývačka s kuchyňou ako tretia, alebo minimálne 2izbak so samostatnou kuchyňou.
No 2 izbák a ešte takto s "priechodnými" izbami pre vás ozaj nie je dobré riešenie. Ale tak na okraj, náš byt má takú rozlohu ešte aj s balkónom a áno je menší ale vieme s tým žiť 🙂 aspoň nám to pomáha v minimalizme
@anonym_autor lebo zase kúpiť v starom paneláku byt a zasa prerabaat do zblbnutia
@janulicek45 tak kúpiť prerobený byt, ktorý má tie väčšie úpravy už za sebou..
@janulicek45 veď prave, tu sme 8 mesiacov a teraz vidím, vo všetko odchádza a na to nemám peniaze,energiu a čas prerábať... Okrem toho ti susedia nad nami mi vadia...
No 2 izbák a ešte takto s "priechodnými" izbami pre vás ozaj nie je dobré riešenie. Ale tak na okraj, náš byt má takú rozlohu ešte aj s balkónom a áno je menší ale vieme s tým žiť 🙂 aspoň nám to pomáha v minimalizme
@buberova ja som tiež minimalistka
Baby jasné že aj trojizbak by som brala. Akurát mám ako samoživiteľka obmedzené finančné možnosti.
@janulicek45 veď prave, tu sme 8 mesiacov a teraz vidím, vo všetko odchádza a na to nemám peniaze,energiu a čas prerábať... Okrem toho ti susedia nad nami mi vadia...
@anonym_autor no ani niektoré novostavby nie sú dobre odhlučnené a treba im vychytať chyby.. to tiež nemusí byť bez problémov..
@anonym_autor no ani niektoré novostavby nie sú dobre odhlučnené a treba im vychytať chyby.. to tiež nemusí byť bez problémov..
@macatt to ano, ale majú voľné na najvyššom poschodí čo by som aj chcela...tak sa mi bývali najlepšie...

@anonym_autor neoplati sa ti viacej trojizbovy v starsom panelaku? Nemyslim to nejak zle len sa pyatm.