icon

Je 50 m2 dostačujúcich pre dve osoby?

5. aug 2025

Ahojte, hľadám byt pre mňa a dcéru. Pozerám v meste novostavby bytov, 2 izbové majú 50 M2, čisto plocha bytu. Obývačka je spojená s kuchyňou. Je to veľmi malý byt? Pre nás dve? Neviem si to predstaviť, či je to v pohode alebo radšej hľadať staršie klasické...

autor
5. aug 2025
@macatt

@anonym_autor určite, aspoň vám nikto nebude skákať na hlavu😁
Moja kamoška býva na najvyššom a pochvaľuje si, len zasa strecha bol problém..

@macatt ja som tiež bývalá na najvyššom s dcérou v jednoizbaku 6 rokov. Bolo to super. Ja už by som chcela bývať iba úplne hore, lebo máš kľud...

autor
5. aug 2025

Ach žienky, keby som mala lepšie finančné možnosti...

luccija
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemáš pôdorys?

macatt
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dôležitá je aj lokalita, dostupnosť a tiež susedia..aj balkón, pivnica, parkovanie..
Tých pár metrov možno chýbať nebude..

autor
5. aug 2025
@luccija

@luccija nemám, nemôžem ho nájsť

autor
5. aug 2025
@luccija

autor
5. aug 2025
@macatt

@anonym_autor dôležitá je aj lokalita, dostupnosť a tiež susedia..aj balkón, pivnica, parkovanie..

@macatt lokalita dostupnosť ok, balkón má, pivnicu nie, ťa mi ani nechýba. Auto nemám.

autor
5. aug 2025
@macatt

@macatt ja som celkom skromná... Tiež by som brala oddelení kuchyňu. Ale aj podľa ceny uvidím...

autor
5. aug 2025

Neviem po čom idú novostavby za m2

anonym_5917ab
5. aug 2025
@anonym_autor

@macatt ja som celkom skromná... Tiež by som brala oddelení kuchyňu. Ale aj podľa ceny uvidím...

@anonym_autor a musí to byť novostavba? Veď medzi novostavbou a bytom v pôvodnom stave je ešte celá škála možností

anonym_b4faad
5. aug 2025
@anonym_autor

Teraz sme síce v trojizbovom, ale niektoré dvoj majú takú plochu ako tento náš troj

@anonym_autor som s dcerou sama- novostavba, podobne m2, spohodnotne staci
Avsak mame velky balkon/terasu a mensiu zahradu takze spoko,

diavant
5. aug 2025

Ja som tak byvala s maminou. 50m2 dvojizbak ale obyvacka sa dala zavriet a nebola spojena s kuchynou. Bez toho si to neviem predstavit. Podla mna to bolo fajn akoze lepsie by bolo 3i. Tie novostavby to tak mavaju ze to maju spojene. Radsej by som zobrala v starsom s oddelenou obyvackou. Nebudes sa mat ani kam zavriet ked budes chciet chvilu klud. Ked pride navsteva dcera bude vsetko
Pocut.

deedol
5. aug 2025

Ja by som bola za, ale zisti si mesacne naklady. U nas su v novostavbach polovicne oproti panelakom. Rozloha aj miestnosti sa mi zdaju ok, dcera sa moze zavriet a spojena obyvacka s kuchynou je fajn, ludia sa aspon v tom byte stretnu a pokecaju 🙂

deedol
5. aug 2025

Este pozeram podorys, tam sa da ta kuchyna a obyvacka pekne oodelit ci uz velkou kniznicou, skrinou alebo ciastocnou prieckou (nie uplne, lebo by kuchyna nemala okno).

betulinka1
5. aug 2025

@anonym_autor ja by som isla do novostavby. Ten byt je ok podla pôdorysu. Zrusila by som obývačku a tam ako je zakresleny gauc by som si dala postel. Opticky to oddelila s kuchyňou. Dala tam maly gauc alebo dve kresla. Alebo ani to nie. Jedalensky stol a jedalenske stolicky co su ako kreslo. Navsteva moze sediet aj za stolom. My mame v dome spojenu kuchynu s obývačkou a ked príde navsteva, pripravim pohostenie aj tak sedia za stolom a ani na gauc sa nepresunú. Za mna je pri malych bytoch obývačka zbytocna.

macatt
5. aug 2025
@deedol

Este pozeram podorys, tam sa da ta kuchyna a obyvacka pekne oodelit ci uz velkou kniznicou, skrinou alebo ciastocnou prieckou (nie uplne, lebo by kuchyna nemala okno).

@deedol inak známa si takto uzavrela obývačku takými sklenenymi tvárnicami, svetlo to prepúšťa, postavy sú vidno len ako machule a izba je aj odhlučnená.. nie všade sa to dá postaviť samozrejme..
Ale to okno na vetranie atď asi chýbať bude..

huxy
6. aug 2025

Bývam s dcérou, 2 a pol izbový byt cca 53 m2. Ale kuchyňa je zvlášť. Jedna izba je dcérina a druhá je obývačko-spáľňa, takže obe máme aj súkromie. Veru si neviem predstaviť mať spojenú kuchyňu so spáľňou, by ma dcéra rušila,keďže pracujem na smeny.

pieksamaki
6. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chod do realitnej a daj si svoje požiadavky....aj finančný strop.....mozno sa zadari.....
My sme s 3 detmi bývali v 58m2. Kým sa sa nejak vyhrabali finančné na väčšie.....bolo to po jednej stránke hrozne....ale boli male ....do 3rokov 3 deti. ... Ale aspoň som mala malo upratovania. ..

autor
6. aug 2025

Baby pozerám že asi to ma len dva balkóny, žiadne iné okno. Myslíte, že tam nebude tma?

buberova
6. aug 2025

Inak myslím že keby ste sa do toho pustili dalo by sa to oddeliť.. asi aj plnohodnotne mať samostatnú izbu a kuchyňu...

autor
6. aug 2025
@buberova

Inak myslím že keby ste sa do toho pustili dalo by sa to oddeliť.. asi aj plnohodnotne mať samostatnú izbu a kuchyňu...

@buberova ale okno je asi len tam ako je nakreslený gauč...

deedol
6. aug 2025
@anonym_autor

@buberova ale okno je asi len tam ako je nakreslený gauč...

@anonym_autor u nas postavili podobne 2,5i, len mali 70m2 (jedna kutica, akoze spalna, nemala okno). nikto ich nechce kupit doteraz. ale tma tam nebola (okrem tej kutice), len sa zle vetrali, ked boli okna len z jednej strany. mozno hladaj 2i s lepsou dispoziciou?

ika02
6. aug 2025

Ahoj, ja žijem s 2 chalanmi v 2-izbáku (49m2). Je to starší byt, má oddelenú kuchyňu od obývačky. Chlapcom som nechala väčšiu izbu a ja som si nechala menšiu. Spím na rozkladacej pohovke. Chalani si bežne v noci (11-02h) niečo idú zobrať jesť, alebo varia. Keby nebola kuchyňa oddelená, vôbec by som sa nevyspala.
Ja by som teraz už do 3-izbového nešla, veď odídu z domu a mne to bude akurát.

autor
6. aug 2025
@ika02

Ahoj, ja žijem s 2 chalanmi v 2-izbáku (49m2). Je to starší byt, má oddelenú kuchyňu od obývačky. Chlapcom som nechala väčšiu izbu a ja som si nechala menšiu. Spím na rozkladacej pohovke. Chalani si bežne v noci (11-02h) niečo idú zobrať jesť, alebo varia. Keby nebola kuchyňa oddelená, vôbec by som sa nevyspala.
Ja by som teraz už do 3-izbového nešla, veď odídu z domu a mne to bude akurát.

@ika02 tak moja dcéra v noci spi, vôbec nechodí na wc ani piť. Aj teraz slim v obývačke a cez ňu by musela prejsť, pre mňa je to v pohode. Tiež by som síce chcela zvlášť kychynu...uvidím aj podľa ceny

mimaapeto
6. aug 2025
@anonym_autor

Baby pozerám že asi to ma len dva balkóny, žiadne iné okno. Myslíte, že tam nebude tma?

@anonym_autor novostavby mávajú veľké francúzske okná+ dvere na terasu/balón.. to nevieš isť normálne na obhliadku? mali sme byt 65m2 s loggiou pivnicou... síce sme traja ale bolo nám to málo... išli sme do takmer 80m... a je to tak akurát... určite potrebujete každá vlastnú izbu hlavne ak to plánuješ na stálo napr... a starší byt ale prerobený? niektore nové rekonštrukcie sú fakt krásne a lepšie priestory ako novostavby ktoré robia málometrážne a za hrozné peniaze...

sisska96
6. aug 2025

Prečo novostavba? Vieš aké naprd sú novostavby? Totálne odfláknuté a drahé. Ako sa dá kúpiť si niečo bez obhliadky?

anonym_7adf04
6. aug 2025

Mňa len napadá čo robili ľudia kedysi? Bývali normálne 4 v dvojizbáku a prežili ..

anonym_b5f000
6. aug 2025
@anonym_7adf04

Mňa len napadá čo robili ľudia kedysi? Bývali normálne 4 v dvojizbáku a prežili ..

@anonym_7adf04 prežívali. Aj my sme bývali v 2 izbáku, hrozné, žiadne súkromie

autor
6. aug 2025

Tak problém vyriešený... 153 000 eur je cena, takže to na to nemám...

martul
6. aug 2025

@anonym_autor syn má 60 m dvojizbový byt, ale presne ako baby píšu tým že je obývačka spojená s kuchyňou tak tam nemáš pokoj keď budeš spať . Dcéra bude inokedy jesť ako ty, alebo bude mať priateľa a budú raňajkovať a popritom sa pozerať na teba ako spíš?