icon

Je lepšie bývať v dome alebo byte?

12. mar 2024

byvam cely zivot v byte..STACILO....
mam chut na zmenu...

chapem- viac prace, vacsie naklady...na dom
stale robota skrz dom, zahrada....

ale nie je Dom lepsie ako byt?
hlavne ked uz mi vadia 4 steny?

dakujem za vase skusenosti.

guudy
12. mar 2024

Ja som vyrastla s tym, ze som musela ako dieta pracovat vo velkej zahrade. Z toho mamcelozivotny odpor k pestovaniu zeleniny a celkovo k zahrade. Takze ziadny dom nehrozi. Zijeme vo velkom byte v slepej ulici v Ba a mame tu uplne ticho. Dokonca tichsie ako moji rodicia v malom okresnom meste. A kedze byt ma aj terasku, tak sa mam kde vycapit vonku. Tehla zabezpecuje ticho a nerusime sa so susedmi. Pokial nas nevyzenie stat, ostavame tu do konca zivota…

lakebabe
12. mar 2024

My sme v slepej ulici za nami polia sme predposledný dom v kľudnej časti takže tu je úplne ticho a kľud poväčšine starší ľudia v našej ulici tak toto je paráda

autor
12. mar 2024

@guiseppinka ee toto nechcem ziadne ''semidytacd,''
urcite mat izstu zahradu od suseda, dialku.

nika1971
12. mar 2024

Celý život som prežila v byte...ma to výhodu,kým má človek menšie deti...dostupnosť čohokoľvek....ale čím som staršia, chcem bývať v dome....zatiaľ máme chalupu do pol hodiny od nášho bytu...dookola lesy, menej ľudí...pokoj a kľud...v dome má človek stále čo robiť...pestujeme, v lete chodím do lesa na huby, zavaram, hrabem sa v hline....pre mňa jednoznačne dom....o pár rokov sa tam presyahujeme natrvalo...

autor
12. mar 2024

@nika1971 ano aj toto zvazujem chalupku ak nie dom...

lakebabe
12. mar 2024

Vždy je všetko o polohe treba hľadať to co potrebuješ. My sme radovku nechceli už keď dom tak v kľudnom prostredí v tichu

Zas ja som doma nechcela kvôli otroceniu na záhrade alebo tak na to ani nemáme čas

autor
12. mar 2024

@nika1971 a casom sa prestahovat na dochodok ( ak daky bude)

autor
12. mar 2024

@lakebabe raodvku nechcem urcite alias kralikaren

13vivien
Odpoveď bola odstránená
lelelienka
12. mar 2024

@autorka ved ja ta neodhovaram, len odpovedam na otazku. Ale inak ak ti vadia susedia v byte, budu ti aj v dome ak nemas zrovna 30 arovu zahradu alebo nebyvas na samote 😂 zazila som, viem…V satelitoch pocujes takmer vsetko, lebo su tam malinke zahrady, ale ani na dedine to nie je ziadna vyhra, tam okrem ludi este aj sliepky, kosacky a tak.

lakebabe
12. mar 2024

@13vivien navyše robota ako kosenie sa dá riešiť mame veľký pozemok muž si kúpil traktorovu kosačku povozi sa a za chvíľu ma porobené, jedine je o čosi viac upratovania ako na malom byte ale to sú krátke činnosti

mandzula
12. mar 2024

@autor ono velmi zavisi od toho, kde ten dom budes mat, ak chces pokoj a v zime cisty vzduch, hladaj niekde v meste ci v novovybudovanom satelite. V echt dedine sa ti moze stat, ze ti cele leto budu vrieskat motorove kosacky, cirkularky, brusky, srotovacky, kohuty, ovce a spol., v zime ta budu udit kurenim tuhym palivom a ani poriadne nevyvetras a o suseni bielizne vonku mozes len snivat.🙂

mane01
12. mar 2024

Tak je tam vela premennych… ja zijem v meste, a na dedinu a dochadzat hodinu a pol denne - to nikdy. No na dom v meste nemam… na druhej strane, ta udrzba… to radsej ked mam cas, vypadnem niekam na chatu, zaplatim a nech sa staraju ini… zas su ludia, ktorych bavi zahrada, nie je to pre nich starost, ale hobby… a nie je to lacne hobby, ktore ale potesi, ked pride bonus v podobe urody. Zas o zahradu sa treba starat stale, clovek odide na dovolenku na 2 tyzdne a trava vysoka, v hriadkach zelina, nieco dozrelo a prezrelo medzitym..,ked su zvierata tak mozno ani ta dovolenka uz nehrozi.. ale kazdy sme iny, takze treba zvazit a skusit..drzim palce. Ja som vyskusala aj aj… a skoncili sme v byte, s chatou na vidieku 🤷🏼‍♀️

autor
12. mar 2024

@13vivien kosenie je forma cvicenia pre mna

mandzula
12. mar 2024

@autor akurat s tym kosenim je to tak, ze musis cvicit aj vtedy, ked sa ti zase az tak velmi nechce - viem, o com hovorim.🙂 Nehovoriac o tom, ze som kosila len pred umyvanim hlavy, lebo som smrdela, ako keby som sedela pred vyfukom.

vevapeto
12. mar 2024

Nie je dom ako dom. Ak sa nebavíme o veľkej haciende s 2000m2 pozemkom , tak áno, dom je lepší ako byt. Mne sú tie malé bungalovy na 600m2 pozemku sympatické.

autor
12. mar 2024

@mane01 teraz dochadzam 45minut peso

mamickalisticka
12. mar 2024

Ja som celý život bývala v dome a s mužom sme šli do bytu na osamostatnenie. Akože na jednej strane, je to fajn, žiadne starosti, žijeme v slepej ulici, s výhľadom na les a blízko škola a škôlka. Že dieťa nemusí ísť cez cestu ani raz a za minútku sme v škôlke/škole. Chlacholim sa týmto. ALE spolu s našimi prerabame domček na samote u lesa, kde sa da krásne žiť, zatiaľ to je také letné sídlo, ale raz sa tam presťahujem na stálo. Už sa vidím ako babka bylinkárka s ovečkami kosačkami a sliepkami 🥰

autor
12. mar 2024

@mane01 zvierata neplanujem

lelelienka
12. mar 2024

@mandzula ak chces mat pokoj, urcite NEhladaj v satelite 😁 tam budes pocut vsetko

autor
12. mar 2024

@mamickalisticka presne toto

zeldia
12. mar 2024

Moj nazor najdôležitejšia je lokalita a susedia. Čím viac priestoru tým viac upratovania a haraburd.

mandzula
12. mar 2024

@lelelienka to zas zavisi od toho, ze v akom. Brat byva vo Svederniku pri Ziline a tam je uplny pokoj.

autor
12. mar 2024

@lelelienka nie tam zijem teraz

nika1971
12. mar 2024

Všetko závisí od teba...ja sa na chalupe nenarobím...reso. beriem to ako relax...prácu mám sedavu, 8 hodín pri Pc ...tak som rada, že sa môžem realizovať na záhrade...muž detto...komplet prerába, buduje,plánuje...čo by sme robili v byte? Sedieť medzi 4 stenami nás nebaví...záhradu nemám veľkú a pestujeme,či sa úrodi...a hlavne mám rada kvety...tie sadim stále ..chalupu máme v dedine, kde nie je ani obchod,ani krčma...dom malý...ako 3 izbak....ale stačí ...okrem toho tam má muž dielňu, altánok...v lete chodíme dnu len späť....a v zime nám to staci

autor
12. mar 2024

@nika1971 super

lakebabe
12. mar 2024

@nika1971 toto že v lete chodíme dnu len spať. Na byte som nikdy toľko času netravila na vzduchu ako teraz od mája do novembra sme vonku až do noci . Skoro každý večer návštevy ,sedíme v altánku, grilujeme, ešte aj v noci keď je teplo skočíme do bazénu . Oberiem si vlastne maliny , ribezle, slivky...Toto by som už nemenila

autor
12. mar 2024

@lakebabe moj sen.

lakebabe
12. mar 2024

No ja som z toho na začiatku nadšená nebola pravdu povedať,ze idem na dedinu, ale prispôsobila som si to tak, že už by som nemenila. Byt som dala len do nájmu, že keby náhodou to nevyhovovalo, ale určite sa tam nevratime

kacena2022
12. mar 2024

Za mňa jednoznačne bývanie v dome.
Byvala som pár rokov v meste v paneláku no není to pre mňa.Kazde splachnutie kychnutie bolo počuť,cez stenu ako sa ľudia rozprávali,cítiť pach z fajčenia.A zavretý medzi 4 stenami.Ja som sa tam nudila.
Kúpili sme náš vytúžený domček,prerobili sme podľa seba.Mame velku záhradu čo je moje hobby hrabať sa v zemi a sadiť.Milujem kvetiny.Cez leto kosim trávu.Susedia sú fajn.Byvame 10km od mesta,no v dedine máme všetko komplet vybavenosť.Oproti domu je škola,škôlka tiež je kúsok od nás.Vsetko chodíme peso,mám tu aj prácu,príroda okolo,vždy je kam ísť.Nemenila by som.