icon

Je lepšie riešiť podnájom cez realitku alebo priamo s majiteľom bytu?

20. feb 2022

Ahojte.Chcem si čoskoro vziať byt do podnajmu.Ide o môj prvy podnájom.Rada by som vedela či je lepšie keď to riešim len s majitelom/majiteľkou bytu alebo cez realitnu kanceláriu?Aky je vtom rozdiel?Platí sa nejaká provizia realitke alebo ako to celé funguje?Prečo niektorí majitelia to riešia cez realitku a iní nie?Možno blbá otázka ale naozaj nemam vtom žiadnu skúsenosť

Strana
z2
amelie22
2. aug 2022

@kittykat22 nikdy už neprepisem energie na iného nájomcu. Môže sa stať, že najomnik nebude chcieť doplatiť,.ale aspoň má človek tie platby pod kontrolou. Keď to je na iné meno, nevieš či to ten dotyčny naozaj platí alebo nie. A zrazu len vypovie nájom a keď začneš vybavovať prepis naspäť na seba zistíš že nezaplatil posledného pol roka a že tvoj byt je už odpojený od elektriny... A ako hovorím, aj keď sa podlžnosti doplatia obnovenie zapojenia trvá minimálne dva týždne

kittykat22
3. aug 2022

@amelie22 ako chces. Ja ti to neberiem. ALe myslim si, ze je to velmi nerozumne v tejto dobe. Pride nedoplatok 4000eur a najomnik ti zdrhne, tak sa s nim mozes sudit.

Strana
z2