Je možné minúť 6000 kwh elektriny za 3 týždne?
Došlo mi od majiteľky bytu vyúčtovanie elektriny (2 izbový byt) podľa ktorého som v priebehu 3 týždňov minula takmer 6000kwh, avšak na byte som ešte ani nebývala a presťahovala sa neskôr.
Je toto reálne možné minúť v tak krátkom čase? Na koho sa dá obrátiť ak údajom neverím?
@odhodenyucet Ak pestuješ marihuanu na štyroch kilometroch štvorcových a vyhrievaš ich elektrikou, tak áno, je to reálna spotreba. :D
Tolko nemame za rok - rodinny dom bez kurenia/TUV.
Blbosť...toľko miniem v byte za 2,5 roka
Neexistuje. Pozaduj vyúčtovanie. Predpokladám že v nájomnej zmluve máš počiatočný stav merača el.energie
Pýtaj vyúčtovanie, toto číslo si vycucala z prsta alebo platíš za celú bytovku.
@odhodenyucet toto je spotreba v mojom 2-izbovom byte za viac ako 3 roky. A to varím a pečiem na elektrike. Nemáme plyn v byte.
Kolko je to v eurach? Niekde je problem.
Neexistuje. Pozaduj vyúčtovanie. Predpokladám že v nájomnej zmluve máš počiatočný stav merača el.energie
@martinka13 mám fotku vyúčtovania podľa ktorého to sedí, stav k začiatku nájmu je tiež v zmluve, ale reálne byt nebol využívaný v tomto období. Majiteľka tam ale pred mojím príchodom začala silnejšie kúriť, lebo predtým tam nikto nebýval a nekúrilo sa. No toto mi aj tak príde prehnaná spotreba.
Majiteľka sa chce obohatiť, aké typické. Požaduj vyúčtovanie a kontrolu. Počiatočný stav meračov bol zapísaný a skontrolovaný?
takéto čísla vidím na vyúčtovaniach rodinných domov, kde sa elektrikou aj kúri... to je somarina
Je to hlúposť. Požaduj vyúčtovanie
@martinka13 mám fotku vyúčtovania podľa ktorého to sedí, stav k začiatku nájmu je tiež v zmluve, ale reálne byt nebol využívaný v tomto období. Majiteľka tam ale pred mojím príchodom začala silnejšie kúriť, lebo predtým tam nikto nebýval a nekúrilo sa. No toto mi aj tak príde prehnaná spotreba.
@odhodenyucet Ak sedí konečný stav na vyúčtovaní a máte zapísaný stav na začiatku nájmu, nechajte si skontrolovať elektromer /hlavne ak je digitálny - tie zvyknú "zblbnúť" pri výpadku prúdu/
Pretože tá spotreba je pre bežný byt nereálna
fyzicky to mozne je, je to necelych trvalych 12kW spotreby, za 3 tyzdne to da 6MWh
@odhodenyucet bloooooooostttttttt nemoze byt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chod s majitelkou na elektrarne. to by si tam ludia elektromobily museli dobijat !
@odhodenyucet jedna dobrá rada vždy keď sa sťahuje odfot si stav všetkých meračov voda elektrina plyn a zasa v deň keď sa vystahujes a takto ta nemôže nikto presvedčiť o opaku ani dodatočne 👍
@odhodenyucet jedna dobrá rada vždy keď sa sťahuje odfot si stav všetkých meračov voda elektrina plyn a zasa v deň keď sa vystahujes a takto ta nemôže nikto presvedčiť o opaku ani dodatočne 👍
@kulumulu123 a to sa nepise automaticky v zmluve? ked sa vie stav elektromeraca odfotit?
Nepomýlila sa majiteľka? Ja som za rok minula 9800 ale to nabíjam elektrické auto
@kulumulu123 Po správnosti obe strany pri preberaní a odovzdávaní podpisujú Odovzdávací protokol so stavmi všetkých meračov.

@odhodenyucet toto mozne nie je. prepac. ved to nie je ani rocna spotreba . ved nech ti ukaze o tom doklad. z elektrarni. toboz ked si tam nebyvala.