icon

Je možné minúť 6000 kwh elektriny za 3 týždne?

odhodenyucet
23. apr 2025

Došlo mi od majiteľky bytu vyúčtovanie elektriny (2 izbový byt) podľa ktorého som v priebehu 3 týždňov minula takmer 6000kwh, avšak na byte som ešte ani nebývala a presťahovala sa neskôr.

Je toto reálne možné minúť v tak krátkom čase? Na koho sa dá obrátiť ak údajom neverím?

balerina2025
23. apr 2025

@odhodenyucet toto mozne nie je. prepac. ved to nie je ani rocna spotreba . ved nech ti ukaze o tom doklad. z elektrarni. toboz ked si tam nebyvala.

thirstymonk
23. apr 2025

@odhodenyucet Ak pestuješ marihuanu na štyroch kilometroch štvorcových a vyhrievaš ich elektrikou, tak áno, je to reálna spotreba. :D

aalt
23. apr 2025

Tolko nemame za rok - rodinny dom bez kurenia/TUV.

rachel36a
23. apr 2025

Blbosť...toľko miniem v byte za 2,5 roka

martinka13
23. apr 2025

Neexistuje. Pozaduj vyúčtovanie. Predpokladám že v nájomnej zmluve máš počiatočný stav merača el.energie

januska12323
23. apr 2025

Pýtaj vyúčtovanie, toto číslo si vycucala z prsta alebo platíš za celú bytovku.

tarra6
23. apr 2025

@odhodenyucet toto je spotreba v mojom 2-izbovom byte za viac ako 3 roky. A to varím a pečiem na elektrike. Nemáme plyn v byte.

natalka13
23. apr 2025

Kolko je to v eurach? Niekde je problem.

odhodenyucet
autor
23. apr 2025
@martinka13

Neexistuje. Pozaduj vyúčtovanie. Predpokladám že v nájomnej zmluve máš počiatočný stav merača el.energie

@martinka13 mám fotku vyúčtovania podľa ktorého to sedí, stav k začiatku nájmu je tiež v zmluve, ale reálne byt nebol využívaný v tomto období. Majiteľka tam ale pred mojím príchodom začala silnejšie kúriť, lebo predtým tam nikto nebýval a nekúrilo sa. No toto mi aj tak príde prehnaná spotreba.

alica110
23. apr 2025

Majiteľka sa chce obohatiť, aké typické. Požaduj vyúčtovanie a kontrolu. Počiatočný stav meračov bol zapísaný a skontrolovaný?

tina1549
23. apr 2025

takéto čísla vidím na vyúčtovaniach rodinných domov, kde sa elektrikou aj kúri... to je somarina

martinka13
23. apr 2025

Je to hlúposť. Požaduj vyúčtovanie

patka06
23. apr 2025
@odhodenyucet

@martinka13 mám fotku vyúčtovania podľa ktorého to sedí, stav k začiatku nájmu je tiež v zmluve, ale reálne byt nebol využívaný v tomto období. Majiteľka tam ale pred mojím príchodom začala silnejšie kúriť, lebo predtým tam nikto nebýval a nekúrilo sa. No toto mi aj tak príde prehnaná spotreba.

@odhodenyucet Ak sedí konečný stav na vyúčtovaní a máte zapísaný stav na začiatku nájmu, nechajte si skontrolovať elektromer /hlavne ak je digitálny - tie zvyknú "zblbnúť" pri výpadku prúdu/
Pretože tá spotreba je pre bežný byt nereálna

tribratri
23. apr 2025

fyzicky to mozne je, je to necelych trvalych 12kW spotreby, za 3 tyzdne to da 6MWh

balerina2025
23. apr 2025
@odhodenyucet

@odhodenyucet bloooooooostttttttt nemoze byt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chod s majitelkou na elektrarne. to by si tam ludia elektromobily museli dobijat !

kulumulu123
23. apr 2025
@odhodenyucet

@odhodenyucet jedna dobrá rada vždy keď sa sťahuje odfot si stav všetkých meračov voda elektrina plyn a zasa v deň keď sa vystahujes a takto ta nemôže nikto presvedčiť o opaku ani dodatočne 👍

balerina2025
23. apr 2025
@kulumulu123

@odhodenyucet jedna dobrá rada vždy keď sa sťahuje odfot si stav všetkých meračov voda elektrina plyn a zasa v deň keď sa vystahujes a takto ta nemôže nikto presvedčiť o opaku ani dodatočne 👍

@kulumulu123 a to sa nepise automaticky v zmluve? ked sa vie stav elektromeraca odfotit?

babushkaem
23. apr 2025

Nepomýlila sa majiteľka? Ja som za rok minula 9800 ale to nabíjam elektrické auto

patka06
23. apr 2025
@kulumulu123

@kulumulu123 Po správnosti obe strany pri preberaní a odovzdávaní podpisujú Odovzdávací protokol so stavmi všetkých meračov.